Biscuitcake

Met verjaardagen en andere feesten vind ik het altijd leuk om een taart te maken. Daarvoor is een luchtige biscuitcake heel handig. Dit is, zoals de naam al zegt, een cake die luchtig is en dus niet zo zwaar op de maag valt. Bij de blog van volgende week zit een filmpje hoe je deze taart moet vullen en bekleden.

Wat moet je doen?

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht) of 200 graden (elektrisch en gas).
Stap 2: Vet het bakblik in met boter of bakspray
Stap 3: Breek de eieren en meng het eiwit met het eigeel en verwarm dit mengsel eventjes in de magnetron of au bain-marie.
Stap 4: Mix de verwarmde eieren met de suiker 10 minuten lang.

Stap 5: Spatel dan het bakmeel, de maizena en het zout er doorheen.
Stap 6: Schep het mengsel in de bakvorm en bak de biscuitcake 35 a 45 minuten.


 
Prik met een sateprikker in de cake om te kijken of de taart al gaar is. De taart is gaar als de prikker droog is als je hem uit de cake haalt. 

Deze blog werd geschreven door Annemein