20_armbandjevlechten_frouckje-2

D.I.Y: Armbandje maken

Als er knutselkoningin naast je naam staat, dan moet je natuurlijk op een gegeven moment wel met iets te knutselen komen, toch? Daarom speciaal voor jou vandaag een eenvoudige, goedkope en snelle manier om armbandjes te maken!

Armbandje vlechten

Op koninginnedag kocht ik op de vrijmarkt een heel leuk boekje over armbandjes maken. Je hebt er heel weinig voor nodig en het is ook zo klaar. Vandaag leer ik je hoe heel makkelijk een eigen armbandje kunt vlechten.

Wat je nodig hebt

 

Touw
Kralen
Schaar
Veiligheidsspeld of plakband

Het touw dat ik gebruikt heb, kocht ik ooit bij een bouwmarkt. Gewoon huis-tuin-en-keuken-touw volstaat prima voor dit soort armbandjes. Maar je kunt natuurlijk ook voor een wat mooier draad gaan, als het maar niet te dun is. De gekleurde kralen kocht ik bij de Xenos. Ze zijn verpakt in een plastic kokertje en kosten € 2,99. Dan heb je er zat! Let er in ieder geval op dat de kralen niet te klein zijn en passen bij het touw dat je gebruikt.

Zo vlecht je een armbandje

1. Knip een stuk touw af van zo’n 40 centimeter en een tweede stuk van 80 centimeter. Vouw het laatste draad dubbel en leg het eerste erin. Knoop ze samen vast aan de kant van de vouw, zodat er een lus ontstaat van ongeveer 1 centimeter doorsnee. Hier maak je het armbandje straks mee vast.

 

2. Het is handig als je de draden op één of andere manier vastzet. Dat kan met een stuk plakband op de tafel of door het vast te spelden aan bijvoorbeeld je broek of aan iets waardoor het niet verschuift. Zo kun je strakker werken.

 

 

3. Vlecht nu een klein stukje tot waar je wilt beginnen met de kralen. Neem een kraal en doe die om de buitenste draad aan de rechterkant, die naar binnen gevlochten wordt. Zorg dat de kraal goed in het midden zit en vlecht de linkerdraad er om heen. Doe meteen weer een kraal aan de rechterdraad en sla die naar binnen met de kraal in het midden enzovoorts. Zorg ervoor dat je een paar centimeter voor het eind weer een stukje vlecht zonder kralen. Verder kun je variëren wat je wilt. Je kunt alle kralen achter elkaar doen of er steeds een stukje tussen te vlechten met alleen touw.

 

 

4. Als je de juiste lengte hebt bereik, maak je een knoop van alle draden samen en voilà, je armbandje is klaar.

Het is ook erg leuk om zo’n bandje voor je vriendinnen te maken. Uiteraard ben ik heel nieuwsgierig of het je lukt. Misschien heb jij wel andere ideeën voor het maken van armbandjes. Laat het me weten! Op het Facebookforum of op Pinterest kun je jouw zelfgemaakte dingen laten zien!

Deze blog werd geschreven door Frouckje

en, wat vind jij ervan?

 1. Ik mis de 'vind ik leuk' knop hier! Super leuk Frouckje! Past heel goed bij al mijn 'hippie' outfits! :)

  Henrike, levensgenieter Henrike

 2. het is heel makkelijk om te doen. het staat bij veel kleren, want je kan zelf de kleuren uit kiezen

  isabel

 3. Klopt helemaal Isabel! Heb je er al één gemaakt?

  Frouckje

 4. Gaaf zeg! Dit lijkt wel heel makkelijk. Leuke kleur touw, mag ik vragen waar je die gehaalt hebt? Groetjes Diewertje

  Diewertje

 5. Ha Diewertje, volgens mij heb ik het touw eens gekocht bij een bouwmarkt. Daar hebben ze regelmatig dit soort dingen liggen. Altijd goed om rond te kijken! Bij Dille en Kamille hebben ze ook gaaf touw, onder andere voor keukengebruik. Is oom heel geschikt.

  Frouckje

 6. het is een super leuk idee mijn zusje en ik gaan ook aan de slag

  babet

 7. het is een super leuk idee mijn zusje en ik gaan ook aan de slag maar ik heb nog een vraagje hoe maak je een trek knoop weet jij dat of gebruik je die nooit

  babet

 8. sorry voor die 2 x

  babet

 9. Hoi Babet, leuk dat je ze gaat maken. Zijn ze gelukt? Ik ken de trekknoop niet, ik ken het ook niet eigenlijk.

  Frouckje

 10. Wat zijn deze leuk geworden! Hoe simpel kan het soms zijn.. Gewoon een vlecht maar dan op de middelste steeds een kraal rijgen.. Echt een heel leuk effect hierdoor!

  Monique - Beads & Basics

Reageer ook!

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je gegevens worden niet gebruikt of doorverkocht aan derden.
Je emailadres wordt niet getoond in je reactie.

de bloggers

poll

Welke Bijbel gebruik jij?

Loading ... Loading ...

tags

Archief