rain dance

Dansen in de regen

Al sinds de eerste dag die ik me kan herinneren ben ik gek op zingen. Er is niks wat ik liever doe of waar ik meer mezelf in kan zijn. Muziek is een groot deel van mijn dagelijks leven en er zijn dan ook veel nummers die ik mooi vind en die me aanspreken.

Blessings

Een van die nummers is het nummer ‘Blessings’ van Laura Story. Voor velen misschien een onbekend liedje en dat was het voor mij een lange tijd ook. Maar de eerste keer dat ik het liedje hoorde, raakte de muziek en vooral de tekst van het liedje me diep. Sindsdien is het voor mij een van de mooiste liedjes die ik ken.

In het liedje zingt Laura over gevoelens die we allemaal kennen. We bidden en vragen allemaal om vrede, zegeningen en al het goede en niet altijd hebben we het gevoel dat we dat ook daadwerkelijk krijgen. Soms kunnen we daar boos en teleurgesteld over zijn.

Maar wat het liedje vooral duidelijk wil maken is dat we daarmee onszelf soms blind maken. Blind voor de zegeningen en mooie dingen in het leven die we wél ontvangen maar vooral blind voor de mooie dingen die we terugkrijgen uit tegenslagen in het leven.

Ik hoorde iemand ooit zeggen dat je beter kan dansen in de regen dan klagen over het weer. Dat vond ik maar een gekke uitspraak want ik kan me er niks bij voorstellen dat ik plezier zou halen aan dansen in de regen. Zo gek ben ik helemaal niet op regen. Maar wat deze persoon natuurlijk bedoeld is dat je zelf beslist hoe je naar dingen kijkt. Je kan zitten balen omdat het buiten regent en dan maar beslissen om niet te gaan doen wat je wou doen of je kan denken: ik maak er het beste van en trek me niks van die regen aan. Zo kan het ook zijn met tegenslagen in het leven.

Natuurlijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan want het leven is nou eenmaal niet altijd leuk. Maar de tekst van dit liedje moedigt mij aan te zoeken naar de zegeningen in mijn eigen leven en me vooral daarop te richten. Ook laat het me zien dat ik uit bepaalde periodes in mijn leven die niet zo leuk waren, sterker ben gekomen en veel heb geleerd.

Als ik dit liedje hoor besef ik dat ik dat dansen in de regen maar eens moet proberen…

foto header: lovingyouactually.blogspot.com

Deze blog werd geschreven door Sosha

en, wat vind jij ervan?

 1. Dat was net even een liedje wat ik nodig had! Dank je wel.

  Henrike, levensgenieter Henrike

 2. Amen op je blog. Heel gaaf!

  Frouckje

 3. mooi...!

  Rianne

 4. Prachtige blog, en ook een prachtig liedje! Ik heb het nu al 5 keer geluisterd vandaag en kan maar niet stoppen. :)

  Dorien

 5. Bedankt voor jullie mooie reacties, ik hou van dit nummer!

  Sosha

 6. Sos, topper! Gaaf dat je blogt!! Zou het zelf ook al jaren graag willen doen, maar tot nu toe het lef nog niet voor gehad om ook daadwerkelijk eens iets te posten. Zet hem op jij, ik lees je weer! :)

  Denise

 7. Nou denise, binnenkort kun je je kans grijpen hier op Huis van Belle, dus hou ons in de gaten!! :)

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 8. Thanks Denise! Tof dat je mijn blog leest!

  Sosha

 9. Wauw Sosha! ik ken dat liedje al een tijdje en ik vind het altijd een supergaaf nummer. Het betekent wel heel veel voor me, en wat er ook soms voor tegenslagen zijn, met God kan je toch nog blij worden, dat vind ik altijd zo gaaf. Dan kan ik het me zo voorstellen dat we ondanks dat we in de regen lopen, kunnen dansen, en God is de zon die er boven schijnt en lacht naar ons, waarop wij terug lachen. Hij is erbij en weet wat we meemaken!:)

  Roos

 10. Nou Roos, daar kan ik alleen maar amen op zeggen! Bedankt voor je reactie :)

  Sosha

Reageer ook!

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je gegevens worden niet gebruikt of doorverkocht aan derden.
Je emailadres wordt niet getoond in je reactie.

de bloggers

poll

Welke Bijbel gebruik jij?

Loading ... Loading ...

tags

Archief