eline-eerstezoen-3

Je eerste zoen – tips

Zoenen is spannend, eng of misschien wel vies. En hoe doe je het nou? Vandaag op Huis van Belle vind je tips en trics!

Vorige keer ging het over verliefd worden. Hoe weet je dat nou en wanneer ben je het? Toen schreef ik al: als je m wilt zoenen, dan is dat ook n teken. Maarre..als ik verkering had gekregen met alle jongens die ik achter het fietsenhok op de middelbare school heb gezoend, dan had ik een nogal druk leven gehad :) Daarom wat tips over zoenen!

Leren zoenen

Dusss ik kom er nog even op terug. First of all: zoenen is leuk! En helemaal niet zo moeilijk. Kijk onderaan deze blog voor de technische details. Het kan ook zijn dat het je nogal vies lijkt (twee meiden die deze blog vooraf lazen vonden dat wel, ieuw!) en dat is prima. Dan is het nog een beetje te vroeg voor jou.

Beetje vroeg

Mijn eerste zoen kreeg ik toen ik dertien was. Van Denny. Denny was zeventien en kwam ik zomaar onderweg tegen. Ja, beetje een raar (en lang) verhaal maar ik was behoorlijk in love. Na een tijdje elkaar ontmoeten kwam die eerste zoen. Ik vond het best fijn. Toen het later uitging met Denny heb ik dus met meer jongens gezoend. Als ik nu terugkijk heb ik daar toen te makkelijk over gedaan.

Eerste zoen

Weet je, zoenen is lekker en leuk maar ook iets intiems. Het is logisch dat je er zin in hebt, dat komt ook doordat je in de puberteit zit en je lichaam er zin in krijgt. Intiem betekent dat je door te zoenen je kwetsbaar opstelt. Je geeft je een beetje bloot aan die jongen. En dat is niet niks. Daarom is het wel goed om na te denken wanneer en aan wie jij je eerste zoen geeft. Want die is superduperspeciaal! En ik had dus wel liever nog even gewacht.

Oke, nu de handleiding:

Hij begint met kussen en duwt zijn lippen op de jouwe. Dan kun je twee dingen doen. Terugdeinzen (als je hem niet wilt zoenen zeker een goed idee) en terugzoenen (als je jezelf er oud genoeg voor vindt en het met deze jongen wilt doen, oke). Of jij begint met kussen en duwt jouw lippen op de zijne. Goed zo. Blijf daar vooral even want dat past best goed op elkaar toch? Automatisch doe je je hoofd waarschijnlijk al een beetje opzij want anders botsen jullie neuzen. Het is best prima om zo een beetje op de mond te blijven zoenen. Af en toe haal je je lippen eraf, je lacht een beetje naar m, zegt iets liefs en kust m weer. Wil je tongzoenen? Dan doe je je mond een klein beetje open en voelt of hij dat ook wil. Dan ga je zijn tong ‘zoeken’. Gevonden? Doe dan net of je tong aan het dansen is. Je draait een soort rondjes om zijn tong.

Waar hou je ondertussen je handen? Op zijn rug of een hand op zijn arm is een goede plek!

Zoenen met een beugel?

Ja dat lijkt best een beetje lastig. Maar dat hoeft dus helemaal geen probleem te zijn! Als hij er ook eentje heeft, moet je een beetje uitkijken dat je geen ‘ijzerbotsing’ krijgt maar heb alleen jij er eentje, dan maakt t niks uit. Gewoon zachtjes proberen zoals hierboven staat.

ps. Je weet het vast wel, maar toch wil ik t nog even zeggen: Wil een jongen meer of verder dan jij wilt? Zeg dan duidelijk nee en loop weg. Doe niet iets omdat je dat ‘zielig’ voor hem vindt of omdat je bang bent dat hij je dan niet meer aardig vindt. JIJ bepaalt wat en hoever je wilt gaan.

en, wat vind jij ervan?

 1. Handige tips! Ik denk zelf dat ik ze de komende tijd nog niet nodig heb. Ik heb geen vriendje en ik vind mezelf ook nog niet toe aan een vriendje en zoenen. Het lijkt me veel leuker om gewoon vriendschappelijk met jongens om te gaan. Als ik wel een vriendje zou hebben, zou ik de komende tijd zeker niet zoenen, ik heb namelijk pfeiffer (kissing disease), dus als ik zou zoenen zou die jongen het ook kunnen krijgen. Een jongen uit mn klas heeft ook pfeiffer en iedereen zegt dat ik met hem gezoend heb, maar dat is echt niet zo!!!!!!!!

  M

 2. @M O wat irritant dat iedereen dat zegt zeg. Wat zeg jij dan terug? Hopelijk geloven je vriendinnen je wel? En vriendschappelijk met jongens omgaan is idd ook leuk, heb je het artikel daarover gelezen van Patries? En een vriendje hebben zonder zoenen is misschien nog wel het leukst. Weet je waarom? Zo leer je elkaar het beste kennen! Maarre...errug verstandig van je dat je nu ff niet zoent :) Je slaapt vast veel!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 3. Hoi Eline, Vooral de eerste dagen dat die jongen wist dat hij Pfeiffer had, zeiden echt wel 5 mensen het de hele tijd (Heb je met hem gezoend, heey, wat heb je met hem gedaan, heb je echt, echt niet met hem gezoend enz.) Nu valt het opzich wel mee, maar een jongen zit wel de hele tijd te zeuren van ' jij hebt geluk als je slechte cijfers haalt, tellen ze gwoon niet mee'. Maar het is echt heel vervelend om Pfeiffer te hebben! Ik had dat artikel van Patries over vriendschap met jongens al gelezen, ik denk dat het wel kan, vrienschappelijk met jongens optrekken, maar dan wel in een groepje (bijv. 2 meiden en 2 jongens). Maar de jongens waarmee ik optrek, zijn niet echt vrienden, maar als mijn vriendin nog niet op school is, ga ik wel eens bij ze staan en dat is altijd wel gezellig, maar ik zou geen verkering met ze willen, jongens gedragen zich vaak zo kinderachtig...

  M

 4. @M Ja wat is dat toch met jongens? Meiden zijn gewoon een stuk wijzer, laten we t daarop houden ;) Slim idee van jou, met jongens in een groepje optrekken, das idd best handig! Hm, misschien moet je iets heel bijdehands bedenken om tegen die jongen te zeggen die zo zit te zeuren. En anders er maar gewoon niks van aantrekken, maakt het jou uit wat hij van je denkt! Zelfs een vriendin van mij die dus al 31 is, heeft nu pfeiffer. Je snapt dat we haar daar natuurlijk ook een beetje mee plagen :) het kan iedereen overkomen! Fijne dag vandaag!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 5. Ha Eline en M., Wat rot dat je Pfeiffer hebt M., lijkt me heel vervelend. Ik hoop dat jij je snel beter voelt! Vervelend hè als anderen van die flauwe opmerkingen maken. Ik was trouwens zelf pas 17 toen ik voor het eerst met een jongen zoende. Toen had ik al verkering met hem. Dat heb ik best een poos gehad en toen het uitging heb ik pas weer gezoend toen ik verkering had en dat was met de jongen die nu mijn man is. Ik heb dus niet met heel veel jongens gezoend en ook pas laat. Ik ben daar helemaal okay mee. Ik had als tiener een hele goede vriend, daar plaagden anderen mij ook wel eens mee. Maar wij trokken ons er niks van aan en bleven gewoon vrienden.

  Frouckje

 6. Ik vond mijn eerste zoen helemaal niet zo lekker! Ik vond het maar raar, dat natte gedoe! :)

  Martine

 7. ik heb nog nooit gezoend maar zou het stiekum wel willen ;) maarjaah ik denk telkens... welke jongen wil er met mij zoenen? ik heb zelfs nog nooit verkering gehad en ben nog nooit (echt) verliefd geweest...

  eva

 8. Hey Eva, hoe oud ben je? Het is helemaal niet raar om nog niet te zoenen hoor, sterker nog, die jongen die jij straks zn eerste zoen gaat geven gaat onwijs boffen met jou! Dus hou m nog ff lekker voor jezelf. Verliefd worden komt echt vanzelf en dan kun je het nog heeeeeeel je leven zijn.

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 9. ik ben 13 dus idd nog best jong :)

  eva

 10. ik heb ook nog nooit gezoent , maarja ik ben pas 11 ( hoe word je trouwens lid?)

  jade

 11. Hey Jade en Eva, lekker wachten met die eerste zoen hoor :) Enneh, je kan nog niet echt lid worden van Huis van Belle, maar je kan ons wel liken op facebook en je kan ons vinden op hyves!

  Martanja Martanja, stoere chick

 12. @Jade Je zegt het zelf al, pas 11. Zoals je kunt lezen, vond ik 13 zelfs nog een beetje jong. Doe het gewoon echt als je het wilt en eraan toe bent. Zijn er leuke jongens in je buurt? ;) @ Eva Idd nog best jong, nog ff houden zo misschien. Gezellig dat je reageert!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 13. ik ben 13 en ik ben op een jongen van 15 en hij vind mij ook wel leuk we gaan binnekort een keer naar buiten en gaan kletsen en lachen een first date zeg maar voor het geval we gaan zoenen wil ik weten hoe het moet mijn first kiss (special) haha maar ik weet niet hoe ik moet tongzoenen ik vind het eng haha maar met een normale kus moet je dan je lippen stil op de zijne houden of moet je ze open en dicht over de zijne bewegen? en hoe moet je nou echt een fijne zoen maken!?? groetjes x

  Cat

 14. Hey Cat, wat spannend! Je eerste date! Klinkt gezellig, beetje naar buiten en kletsen! Heb je er al over nagedacht wat je wilt? Zo'n date is best handig om daar achter te komen. Vind je m echt leuk? Kun je met m lachen? Stelt ie ook vragen over jou of praat ie alleen over zichzelf? Vindt hij dezelfde dingen belangrijk? En als dat zo is, wanneer vind je het dan tijd voor je eerste zoen? Je bent nog best jong dus je hebt alle tijd. En ja, als jij vindt dat het tijd is dan kun je idd beginnen met een 'normale' kus: gewoon je lippen op de zijne en ze tegen hem aan drukken. Net als op iemands wang maar dan op zijn mond. En wil je tongzoenen? Dan doe je je mond een klein beetje open en voel je of hij dat ook doet. Als hij zijn lippen stijf op elkaar gedrukt houdt, wil hij waarschijnlijk niet. En doet hij zijn mond ook een beetje open, dan kun je langzaam gaan zoeken naar zijn tong. Een fijne zoen maak je niet, die komt vanzelf! Dus laat die maar komen. Denk vooral goed van te voren na hoever je wilt gaan en of je echt al op de eerste date wilt zoenen. Ik hoop dat jullie het leuk hebben. Laat je het weten?? Liefs!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 15. Heey Eline, haha ja je hebt gelijk het is wel vroeg maar je weet maar nooit of hij het wil maar ja voor dat geval ik wil het wel dus ik zou er mee in gaan, ja ik doe denk ik zo kleine kus haha en verder zien we wel wat er komt! ik begin klein er bouw het hoger op!, nou ik weet niet of hij wel op me is maar we kletsen wel vaak en we lachen veel en hij blosst vaak als hij me ziet en vrienden vroegen dat ook al aan hem en toen was ie verlegen (: , umhh ik denk wel dat we het over allebei gaan hebben en misschien dat ik een vriendin mee neem voor het geval het niet zo goed gaat dan kan zij me nog uit de brand helpen haha maar is goed ik zou het laten weten maar meestal regelt iemand die date zeg maar maar nu het uit is tussen mijn beste vriendin en dat vriendje dat vriendje is bevriend met mijn crush dan lukt het nu niet meer hij werkt in een winkels dus misschien dat ik een briefje op zijn kar kan neeleggen maar we zien wel!, Liefs! ;-)

  Cat

 16. Heeei! Ik ben een meisje van 13 en vind een jongen al heel lang leuk, nu heeft hij me mee uit gevraagd naar de bios en eerlijk gezegd verwacht ik dat we gaan zoenen, omdat we altijd al best close waren met knuffels enzo, maar in een bios lijkt me nou niet echt een juist moment en juiste locatie om te gaan zitten zoenen...!

  Me❤

 17. Heei Me. Wat leuk dat hij je mee uit heeft gevraagd! Ik hoop dat je een gezellige date hebt....maarre: vantevoren wel goed bedenken of je het nu al wilt he? Want je bent 13 en op zich heb je dan nog tijd genoeg om je eerste zoen te krijgen! EEn tijdje blijven knuffelen is ook niet verkeerd :) Heeeel veel plezier iig!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 18. Heei, ik weet het, maar ik heb al eens eerder met een ander gezoend, maar dat was een geschikter moment, het lijkt me zo raar om zomaar in de bios te gaan zitten zoenen... Xx

  Me❤

 19. Heej Me, nou ja op zich is t ook weer niet zo raar want er zijn genoeg donkere plekjes in de bios...het is alleen wel zo aardig om niet vlak voor iemands neus te gaan zoenen :) Laat me weten hoe het was!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 20. Haha, dat klopt! Doe ik! ;) xxx

  Me❤

 21. is 13 jaar vroeg ? ik ben nu 13 en ik heb al op me 9e gezoent met een jongen van 11.. dat was niet zo bestt.. maar nu zou ik het wel een willen proberen. maar het probleem is: ik durf het nu niet meer ! hoe moet ik daarvan afkomen ?

  M(L)

 22. @M(L) Hey wat goed dat je dat vraagt! Hm is het vroeg. 9 is misschien wel een beetje vroeg. En 13...ja, je ziet wat ik erover schrijf. Ik was zelf ook 13 maar had wel ff willen wachten. Weet je, je hebt nog jaaaaren om te oefenen met zoenen, dus waarom niet nog ff wachten? Voel je niet schuldig over dat je 9 was, je weet nu alvast wat je wilt: goed zoenen dus! Enne, liever twee jaar wachten op een goeie zoen, dan te snel gaan voor een slechte zoen. Toch? En ik weet zeker, als je de juiste jongen tegen het lijf loopt, dan ga je vanzelf durven!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 23. Ik heb zelf nog nooit gezoend verkering gehad. Ik ben ook nooit echt verliefd geweest.. En toch zou ik heel graag een vriendje willen hebben en zoenen! maar als een.jongen met me wil sfspreken durf ik nooit.. k denk dat deze tips wel handig zijn!

  Manon

 24. Hey Manon leuk dat je reageert! Verliefd worden overkomt je, sorry voor dit antwoord :) Heb je helemaal niks aan. Maar het is echt zo. En het is zo leuk! Dus wacht nog gewoon ff geduldig af :)

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 25. hey eline, ten eerste super advies dat je geeft egt te gek. ik heb een vraag ik heb verkering met een jonge pas een paar dagen maar is het dan raar om hem gedag te kussen in de ochtend ik ben 14 en hij ook maar ik weet niet zeker of hij dat wel wil? xxx

  elinefan

 26. @elinefan (haha, wat lief maar ik weet niet of fan zijn van mij nou zo'n goed idee is :D) Eh, je vraag. Wat leuk dat je verkering hebt, hoe wist je het, dat je in looove was? En je bedoelt waarschijnlijk dat als jullie elkaar 's ochtends op school tegenkomen je hem met een zoen begroet. Goeie vraag. Als hij zijn tanden maar gepoetst heeft :) In eerste instantie zou ik zeggen: hou het een beetje relaxed en ga niet te klef doen op school. Dus ik vind het best oke als je dat niet zou doen maar zoenen lekker voor jullie tweeën op een romantisch moment bewaart. Als je het toch wilt, waarom zou je t niet gewoon vragen? Vind ik niet raar hoor! Hij denkt misschien wel t zelfde! Laat je me weten wat t wordt? ;) Enjoy de butterflies!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 27. hey, ik wist dat ik in love was omdat elke keer als hij iets tegen me zei ik niet kon stoppen met glimlachen. maandag zie ik hem weer zodra ik kan laat ik het je weten xoxo

  elinefan

 28. @elinefan Wauw dat is inderdaad een goed teken :D Fijn dat ie je blij maakt, zulke jongens houden we van! Succes he maandag! (en nu naar bed ;)

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 29. ik ben 13 en ik heb nog nooit gezoend maar ik wil het wel.. ik heb ook verkering.. het lijkt me een beetje eng maar ook leuk .. wat moet ik doen ?

  Anoniemm x

 30. Hoihoi Anoniemm x Oef spannend!! Leuk dat je verkering hebt :) De vraag is natuurlijk: waarom wil je t? Omdat je hem lekker vindt? Of omdat je gewoon vindt dat het tijd wordt? En is hij degene met wie je echt die eerste zoen wilt delen? Als je het wilt, kun je misschien met hem bespreken of hij het ook wil. OF als je dat te spannend vindt, kun je eerst eens beginnen met een knuffeltje en kijken wat er gebeurt. Waarschijnlijk voel je die kriebels in je buik wel...de vraag is aan jou wat je ermee wilt doen! Laat je t weten? ;) Succes!

  Eline, stippenfan Eline

 31. Ik vind hem echt enorm leuk ! En ik wil ook echt mijn eerste zoen met hem delen. Ik heb het al met hem besproken en hij wilt het zelf ook. Als ik alleen al foto's van hem zie krijg ik al kriebels in mijn buik hihi. xxx-

  Anoniemm x

 32. Lief! Succes ;)

  Martanja Martanja, stoere chick

 33. Dankjewel :)

  Anoniemm x

 34. Heei allemaal is ben 12 en heb nog nooit gezoend. Ik heb ook geen verkering en ik ga dit jaar naar de middelbare. Het lijkt me alleen leuk en spannend om te zoenen en verkering te hebben. Maarja ik heb dus geen vriendje. Misschien komt dat dit jaar? Maar hoe weet ik of hij echt degene is waarmee ik m'n 1e zoen wil delen???

  dancingstar

 35. Hoi dancingstar. Spannend, de middelbare! Heb je ons artikel over de brugklas al gezien?? Heel veel succes!! Er lopen genoeg leuke jongens rond hoor, op de middelbare, maar vergeet vooral niet dat je nog vet jong bent en nog ff lekker kunt genieten van nieuwe vriendinnen en gewoon vrienden zijn met jongens (is ook erg leuk). En hoe je het nou weet? Als je eenmaal verliefd bent en dus een jongen heel leuk vindt, dan heb je ook zin om hem aan te raken en dichtbij hem te zijn. Dan komt vanzelf het gevoel dat je wilt zoenen. En dan is het aan jou om er goed over na te denken of hij leuk genoeg is om je eerste zoen aan te geven! :)

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 36. wel handig hoor die tips, maar wat als ik nu met een meisje wil zoenen? wat vind je daarvan? kan dat? het gaat altijd over jongens, ook hier op Hvb maar ik heb die gevoelens niet.

  meisje_anoniem

 37. Hoi meisje_anoniem, goed en stoer dat je het noemt! We gaan er op HvB niet automatisch vanuit dat het een jongen is die je wilt zoenen, kijk maar in dit artikel: http://www.huisvanbelle.nl/hoe-vind-je-de-ware-filmpje/ Binnenkort komt er n artikeltje over. Kun jij aangeven wat je daarin zou willen lezen? Wat je er lastig aan vindt? En hoe oud ben je? Alvast een paar dingen: dat vind ik niet raar. Als je die gevoelens hebt, dan heb je die en ik vind het knap dat je dat eigenlijk al weet. Kun je er een beetje over praten met anderen? Het belangrijkste is dat jij gaat accepteren wie je bent, dat je jezelf oke vindt, of je nou op jongens of meisjes valt. Veel meiden denken dat ze raar zijn maar dat ben je echt niet. Begin je daar vast mee? Tot snel!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 38. wow, snelle reactie! (moet eigenlijk naar school) nee ok, maar ik vind het lastig dat iedereen zo met jongens bezig is en dat ik dat anders voel. ik zou wel meer willen lezen over hoe jullie er tegenaan kijken, en of dat God er ook iets over zegt. ken jij mensen die dit ook hebben? doei!

  meisje_anoniem

 39. ow ja en filmpje ga ik nog kijken!

  meisje_anoniem

 40. hoi. vond het filmpje wel erg over jongens gaan hoor, maar ben benieuwd naar het artikeltje. ja ik praat er wel eens over met een vriend van me. hij vind het wel oke. gelukkig maar.

  meisje_anoniem

 41. Ik ben 13 en ik heb een vriendje. Ik wil zoenen & hij ook maar ik heb dat dus nog nooit gedaan ... Ik ben bang dat ik iets fout doe ... Groetjess.

  AnoniemGirlx

 42. Hoi AnoniemGirlx heb je de reacties hierboven gelezen? Je bent niet de enige die het eng vindt! Maarrre...zoenen is niet eng hoor, het gaat echt behoorlijk vanzelf. Gewoon: lippen op elkaar en langzaam kijken wat er gebeurt. Er kan weinig raars gebeuren! Doe maar lekker rustig aan en laat je weten hoe het is gegaan?? ;)

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 43. Oke ! bedankt ! :) Ik zal het nog wel laten weten dan, xxx -

  AnoniemGirlx

 44. Beste Eline Dit is mijn eerste vriendje en ik ben bang dat als ik hem zoen dat hij het niet fijn vind Wat moet ik doen Gr. Des'rhe

  Des'rhe

 45. Lieve Des'rhe Oei wat spannend, je eerste vriendje! Ten eerste: zoenen doe je samen. Als jij hem zoent, zoent hij jou ook. Je kunt t ook eerst ff bespreken, of hij er ook zin in heeft. Wel zo makkelijk! Enne, zal ik je een geheimpje verklappen? Geen enkele jongen vindt het vervelend hoor, als een meisje hem zoent :D Heb je t goed gelezen hierboven? Weet je zeker dat je met hem je eerste zoen wilt beleven? Want vriendje en vriendinnetje zijn zonder gezoen, is ook best fijn hoor! Let me know hoe t is gegaan! x

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 46. mij lijkt het hartstikke lekker !! ♥♥

  ♥♥love♥♥

 47. Het is ook hartstikke lekker ;)

  Martanja Martanja, stoere chick

 48. Haaiii ik heb nog niet echt een serieus vriendje gehad . 2 jaar geleden was ik 10 en ik had met een jongen van 11. We deden doen durf of de waarheid met mog een vriendin en een vriend . Mijn vriendje (van toen) kOos telkens doen en hun zeiden toen dus zoen vriendinnetjee (ik duss) . Toen ze dat steeds vaker deden ging ik steeds minder vaak met ze om en op het laatst had ik het uitgemaakt en het voelde helemaal niet slecht . Daarna had ik nog 2 vriendjes en 1tje daar had ik een half jaar mee de ander heel kort . Maar nu zit ik in de eerste en ben ik verliefd op een andere jongen en die is heel leuk . Maar ik denk niet dat hij op mij is want ik vind mezelf best lelijk en ik weet niet hoe ik mezelf wat opvallender en mooier kan maken !? Ik hoop. Dat je kan helpen ! X Anoniempje

  Anoniempje

 49. reactie ...

  Anoniempje

 50. Oohh sorryy die bovenste !

  Anoniempje

 51. Ik ga morgen met een jongen en film kijken bij hem en hij alleen thuis hij vraagt al vaker via whatsapp of ik met hem wil gaan enzo , nu wil ik het wel maar ik ben bang dat ik niet goed ben of dat ik het fout doe , ik ben trouwens net 15

  Justine

 52. Lieve Justine, oef wat spannend! Wat belangrijk is: maak met jezelf (en misschien ook wel met een vriendin, zodat ze ervan weet) de afspraak hoe ver je wilt gaan. Wil je op de eerste avond nog niet zoenen? Spreek dat dan met jezelf af en doe dat ook niet. Veel meiden zijn onzeker en denken dat ze iets fout doen of niet goed zijn, maar dat kan niet! Jij bent jij en natuurlijk is het spannend maar het belangrijkst is dat jij weet wat je wilt en dat niet laat afhangen van hem. Wees niet bang, hij vindt het vast ook spannend en het is vooral erg leuk. VEel fout kan er niet gaan hoor. LAat je weten hoe t was?!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 53. ik ben nog maar 10 maar ik heb wel gewoon snel kus gedaaan maar ik doe pas als ik 15 ben echt tongzoenen

  yolinde

 54. en zoenen op echt lang zoenen is eigenlijk pas voor 13 jaar oof ouder

  yolinde

 55. ...heeey hooii euhm... zou je me soms een btj op wg kunne zette?maar voor dat je kunt volgen moet je dit wel weten : Dus een week of twee gelden was k same met iemnd en dus hij hd t aangvrgt ondr druk vn zen vriende ik zei ja ondr druk vn mjn vriende maar euhm... 2dagen erna was t uit! ik hoorde da hij t ging uitmke dus mkte ik t maar uit maar al was ik smoor op hem na dat het uit was zei hij dat hij wel een relatie wou maar er nog niet klr voor was en nu dus vndg in sgl (bn k ng stds op hm) en krjg ik te hrn vn zen vrienden da hj wel ng op me s (ik bn ook ng op hm) en dus wre we trg sme op de 1 of andre mnr maar dat is het niet ! hij wilt me kusse nu da we tog trg same zjn en onze bnd vl btr nu s dn de vorige kr en hij hft al zovl met andre meisjs gkust maar ik heb nog nooit gekust omdat ik ook nooit egt verlieft ws nu dus wl ma dus iss mjn vrg wnr moetk hm dn wel kusse ??hj zit nu ook niet mr in mn kls enz ... en op de splpts vnd k dt zo raar als k hm plots zou kusse als je snpt wt ik bdl he js ... groetjsxx oow en hoe vinde jngns t leuk als je hun kust? ps: bn 14 jaar...:D doei!

  yassie

 56. reactie ... Leuke.tips Ik ga maandag of woensdag. Met me schatje chillen. We hebben 2 weeken en 5.dagen Ik ben 12. en hij ook. En we willen alebij wel met. elkaar zoenen. Eerst dacht ik echt zo van omg shit nee. Maar nou heb ik er echt zin in. Hij is iets kleiner dan mij maar dat.boeit me.niet. ik ga gewoom op ze schoot zitten ofzo En hij heeft een beugel. Dan Gewoom een beetje verzichtig zijn. Ik heb nog wat tips 1 lees tips op internet dat maakt je wat zekerder. 2 oefen voor de spiegel ofzo een beetje Hoe je lippen doet Ofzo 3 doe het gewoom. Natuurlijk is het spannend maar het is ook geweldig natuurlijk dat je een zoen krijgt van je vriendje 4 zoen op een plek waar jullie alleen zijn dat is bezonderder. 5 alles komt goed En als hij een beugel heeft doe wat voorzichtiger maar je kan wel gewoom zoene. 6 als hij kleiner is ga dan zitten Of buk een beetje. 7 ik zweer je het komt goed En niet steeds denken dat je het niet kan. En als het geen goede zoen is Of je maakt een blunder. Boeiend Zeg gewoom sorry. Jongens doen daar niet zo moeilijk over. Lach er dan gewoom om En probeer,het,opnieuw Veel succes alles komt goed En natuurlijk voel je goed in je vel en wees sexsy en voel je sexsy Xxx alisia good luck

  Alisia

 57. hoi, echt wel goede tips ! ik zelf heb ook een vriendje , en we willen allebei wel zoenen. (maar niet tongzoenen) nu ga ik vanavond met een groepje en hem afspreken , en dan zal ik het eigelijk wel willen doen.. maar hoe? ik ben 12 jaar , maar we zijn er allebei al klaar voor, al vind ik het super spannend. En ik ben ook nog eens zn eerste vriendinnetje .. hebben jullie misschien nog tips? ik hoop dat jullie me kunnen helpen ! xx mij

  naam n.

 58. ten 1e hele leuke reacties geef je. ik heb advies nodig misschien kan je me helpen. ik ben een meisje van 13 en heb een vriendje van 13 en ik heb nog nooit echt een vriendje gehad behalve hem en hij heeft wel meer vriendinnen gehad +mij .en hij heeft al getongzoend en hij wil het ook met mij doen en ik ook met hem maar dat is dus het probleem ik heb het nog nooit gedaan. en hij egt dat ik het gewoon moet doen en me niet moet schamen (niet MOET ven dreigen maar gewoon lief).maar we gaan zaterdag dus samen film kijken en hij zegt van dan gaan we tongen en ik zei toen oke en we gaan waarschijnlijk liggend/zitten tongen maar mijn vraag is dus nu: 1 wat kan je dan met je handen doen tijdens het tongen? 2 wat kan ik er van verwachten? 3 hoe moet ik mijn tong bewegen? 4 hoe weet ik of ik/hij echt wil tongen? 5 wil je plaes regaeren??? heb heel erg veel hulp nodig xx s.a.s. p.s. misschien kunnen andere mensen mij ook wel helpen.

  s.a.s.

 59. Hey s.a.s. oeioei wat spannend. Je weet het waarschijnlijk al, maar ik zeg het toch nog even: hij bepaalt niet wanneer je gaat tongen, dat doe je echt helemaal zelf! Effe wachten is niet erg, straks ruikt ie helemaal niet lekker zaterdag, nou dan dus mooi niet he! En misschien heb je er wel veel zin in, als je daar in die rode stoelen zit, oke. Nou, komen ze, 1. Voordat je gaat zoenen, zit je waarschijnlijk handje handje (je gaat eerst een beetje aan elkaar zitten). Dan ga je m een beetje aankijken en ga je zachtjes met je hoofd naar m toe (of hij naar jou). Dan doe je je lippen op de zijne en laat je even zo (staat ook in het artikeltje). Met je handen: in zijn nek, in zijn hand, of op zijn knie, wat logisch voelt en niet pijnlijk is. No big deal! 2. Ja dat is het spannende, dat weet je niet! Het kan zijn dat je kriebels in je buik krijgt en het heerlijk voelt, maar misscchien valt het wat tegen, dan moet je nog wat oefenen of heb je met hem misschien niet de juiste 'chemie'. Maar als je m leuk en lekker vindt, komt dat wel goed! 3. Eeeh, check t artikeltje, niet teveel bewegen, kleine rondjes om zijn tong. Je voelt het vanzelf wel als je zijn tong naar binnen voelt komen, dan draai jij gewoon een beetje je tong eromheen. 4. Dat zie je aan zijn ogen en als ie je aankijkt en als hij misschien wat over je arm wrijft. Hoe je het zelf weet? Nou kijk eens wat er gebeurt, vind je het fijn als hij aan je zit, bijvoorbeeld als hij je hand pakt of over je rug wrijft? En vind je hem echt heel leuk? 5 Bij deze, zoveel hulp heb jij niet nodig, jij kunt dit. Pas heeeeeel goed op jezelf!! x

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 60. Dank je wel voor de tips heb er wat aan dank je wel

  s.a.s.

 61. Heee! Ik ben 14 jaar en heb ook nog nooit gezoend. Ik vind een jongen echt heel leuk en ik zou zweren dat hij mij ook leuk vind maar heel zeker weet ik het niet.. We zien elkaar wel eens op feesten en dansen altijd met elkaar maar ik durf niet te beginnen met hem te zoenen. Ik zou ook niet weten hoe hahaha :o Tipss ? :) xx

  Susan

 62. hey eline. k ben een meisje van 15. en ik heb wel al gezoend. toen ik klein was, ongeveer 7, voor het eerst met me buurjongen--' . maar nu is er een jongen die ik heel leuk vind en hij mij ook, en we praten elke dag via ping. pasgeleden hebben we nog geschaatst. er waren ook nog andere bij. en hij had verwacht dat we zouden knuffelen en kusjes geven enz, maar dat deden we niet dus hij wist niet of ik hem leuk vond, maar dat is juist wel zo. en op de ijsbaan stonden we even sitl met zi'n vfijven, dus ik stond naast me beste vriend, en tegen over die jongen die ik leuk vind.en die vriend ging opeens achter me staan en duwde me naar die jongen toe, dus ik kwam tegen hem aan, en later ik wou niet meer schaatsen, dus ik bleef stil staan en toen stak hij zn hand uit, dus ik pakte zijn hand, en toen schaatste we hand in hand, maar na 5 seconde liet hij los want hij had geen evenwicht ofso zei die,en toen we naar huis gingen, zaten we eerst nog met z'n 4en in de tram, en op toen we op het centraal kwamen, zag hij z'n tram staan en moesten ze dus weg, dus hij stond tegen over me en kwam naar me toe en gaff me een knuffel, meestal als ik jongens een knufel geef is het gewoon een korte knuffel, maar hij hield me echt lang vast. en elke keer als ik aan het schaatsn denk, krijg k een rilling over me heen, en een fijn gevoel, en ik had het heel erg koud enzo, en hij wou me nog warmhouden, maar dat deed tie niet want dan zou die vriend van me zien dat we 'flowde' ofs, dus ik zei who cares? en toen zei die de volgende keer ga je gek van me worden heletijd knuffelen, op schoot trekken, en dat soort dingen, maar hij wou me 20'12'2012 vragen, maar ik vond het een beetje forcerend, dus hij zei ; ik wou je vragen maar je vind het forcerend :( maar nu heb ik spijt, want het is best een mooie datum. en nu wacht ik tot hij me vraagt wat misschien nog wel lang gaat duren. en ik wil niet meer wachten, wast meot ik doen?

  m.

 63. hoi met suzannaik weet eigelijk net hou je moet zoennen ?

  suzanna

 64. hoi met suzannai k weet eigelijk net hou je moet zoennen ?

  suzanna

 65. Lieve m., meis wat een verhaal! Compleet met rillingen, knuffels en spijt :) Je zou het bijna verliefdheid noemen :) Eh, ik heb er even over nagedacht en je schrijft dat je het wat geforceerd (ja, zo zeg je t) zou vinden als hij je op die datum zou vragen. Weet je wat ik nou stoer vind? Dat je dat gewoon hebt gezegd. En wat ik ook stoer vind, is dat hij wel dingen van jou kan verwachten, maar dat jij het lekker zelf uitmaakt wanneer jij het wilt. Maar goed, het lijkt erop dat je t wel een beetje te pakken hebt van deze leukerd. Nou M, het is inmiddels bijna 2013 en geen 1851 meer, dus dat betekent dat je er best voor mag uitkomen hoor! Waarom stuur je hem geen berichtje of spreek je met hem af? Wat maakt de datum nou uit waarop je elkaar de liefde verklaart? Het gaat erom wat jij voelt, wat hij voelt en dat je goed bedenkt wat je zelf wilt. Je was wel erg jong toen je voor de eerste keer zoende! Dus ik stel voor dat je nu heel goed nadenkt voordat je het doet. Het is nooit te laat, eerder te vroeg. Geniet van de vlinders! x

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 66. @suzanna Heb je t artikeltje hierboven al gelezen? Doe nog ff een keer! En als je vragen hebt, hoor ik t wel! :D

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 67. bedankt voor je reactie. ik heb er zeker wat aan xx

  m.

 68. het was trouwens gewoon een kusje hoor, toen op me 7de ;p x

  m.

 69. hee, mijn vriendje wilde me net zoenen, maar we hadden allebei nog nooit gezoend, en toen k mn mond opendeed, wist ik niet meer zo goed wat ik moest doen.. en toen moest ik lachen en stopte ik.. ik schaam me tegenover mn vriendje en ik ben bang dat hij denkt dat ik hem uitlachte of afwees.. wat moet ik doen.. :(

  Just me

 70. Hey Just me, nou dat is toch helemaal niet erg, het klinkt eigenlijk best grappig :) Ik zou er lekker om lachen! Jongens zijn niet zo snel afgewezen hoor! Zeg m volgende keer gewoon dat je t graag een beetje langzaam doet, en wacht gewoon een beetje af wat hij doet! Vraag ook of hij het wil. En bedenk natuurlijk goed wat jij wilt!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 71. dankje Eline :)

  Just me

 72. hey eline, ik heb een vriendje en we woude heel graag zoenen allen we durven allebei niet het jij mis tips?

  ikke

 73. Hey Ikke, wat leuk dat je een vriendje hebt. En het klinkt spannend dat jullie allebei willen zoenen :) de vraag is: jullie weten het van elkaar, dus blijkbaar praten jullie erover? Das hartstikke goed! Dan kun je het ook tegen elkaar zeggen, dat je het een beetje eng vindt en kun je afspreken bijvoorbeeld eerst te beginnen met op de mond zoenen. Je hoeft niet meteen verder hoor! Dit kan ook prima zijn. Als je dan toch zin hebt, dan volg je de aanwijzingen van hierboven toch op? Vraag hem of hij het misschien fijn vindt dat jij gewoon iets doet (als in: langzaam je tong naar binnen duwen) en dat jullie dan kijken hoe dat verder gaat.. SUCCES!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 74. Hey... Ik ben ontzettend verliefd op een jongen uit me klas en er werd gezegd dat hij mij ook leuk vond maar, een meisje uit mijn klas, ook mijn vriendin, vind hem ook leuk... Wel leuk dat we dan de hele tijd over. Hem kunnen praten zonder dat iemand zegt: he! Zullen we ergens anders over praten? Maar toch... Er wordt ook gezegd dat hij haar leuk vind... Maar ff over zoenen :P ik heb nog nooit gezoend en soms denk ik echt van: ik moet hem echt zoenen! Maar daar ben ik iets te verlegen voor... Hoe weet ik eigenlijk zeker of hij mij leuk vind? En hoe kom vandoor verlegenheid af?

  Somebodyy.x

 75. Vandoor moet zijn van die :P

  Somebodyy.x

 76. Hey Somebodyy.x Oei, eerst het eerste: het is misschien wel leuk dat je over hem kunt praten, maar het is niet echt leuk als je vriendin iets met hem krijgt en jij hem ook leuk vindt. Het is ook niet echt leuk als jij iets krijgt met hem...dus als ik jou was, zou ik er even goed met je vriendin over kletsen: als jullie het allebei oke vinden, prima natuurlijk. Maar je kunt ook afspreken dat hij niet tussen jullie in komt en dat je allebei niets met hem krijgt...en de rest...zoenen komt meestal als je elkaar leuk vindt, als je iets met elkaar krijgt en hij jou ook leuk vindt. Als dat zo is en je merkt dat hij ook verliefd op jou is, dan wil je vanzelf zoenen. Daar kun je t dan ook een xtje met m over hebben. Logisch dat je verlegen bent, het is ook best spannend! Hoef je dus niet perse vanaf hoor. Als de tijd er rijp voor is en de jongen er is, komt het vanzelf! Zet m op :)

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 77. ik ben verliefd op een jongen die 26 is ik kan het niet mier helpen ik ga ook met em woesdag avond voor het eerste kier met em doen ik hoop dat lekker is ik wil ook wel met em tongen voor het eerst ik hoop dat hij het ook kan maar het schijt dat het van zelf ga voor de res t wil ik er niet er over hebben xx l

  naam l

 78. Dankje voor de tip!

  Somebodyy.x

 79. Lieve naam I het is inmiddels al woensdag geweest, ik weet niet precies of je van plan was om te gaan zoenen of seks met deze jongen te hebben. Ik hoop dat je goed weet wat je doet, weet natuurlijk ook niet hoe oud jij bent maar 26 klinkt best wel oud. Zo te horen heb je dat zelf ook al door, dus ik hoop vooral maar dat je echt doet wat je zelf wilt... Misschien wil je nog wat meer vertellen, mag je ook mailen als je dat liever doet (eline@www.huisvanbelle.nl). Liefs!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 80. ik heb nog nooit gezoend maar ik ben op 3 jongen verliefd de 1e is heel stoer en cool enzo de 2e is heel stil en let nooit echt op en de 3e is een beetje kinderachtig geef mij please tips

  lisa

 81. Hey Lisa, ik heb even je e-mailadres weg gehaald, is wel zo handig :) Drie jongens die je leuk vindt, oi oi oi :) Jij hebt een hoop te kiezen. Misschien is het eerst handig als je uitzoekt wat je belangrijk vindt bij jongens, dan vallen er vast 1 of 2 jongens af. Vind je stoer en cool heel belangrijk, of moet ie je ook aan het lachen maken? Snap je wat ik bedoel? En ga eens leuke dingen doen met die jongens, alleen of in een groep. Dan kom je er vanzelf ook wel achter. Succes!

  Martanja Martanja, stoere chick

 82. Hee, ik heb nu een vriende en hij wordt bijna 14, ik ga een keer met hem, zijn vriend, mijn vriendin en mezelf naaf de film zijn vrien en mijn vriendin hebben ook verkering, hij wil met me zoenen en ik ook wel maar ik denk dat ik te jong ben,, ik weet ok helamaal niet of in heg ken.. Xxx I.

  I.

 83. Hoi I. Wat leuk dat je een vriendje hebt, hopelijk geniet je van de vlinders! Als je denkt dat je te jong bent, moet je goed bedenken of je dat echt (zelf) vindt en waarom je dan wel of niet zou wachten. Zoals ik al schreef: te lang wachten is beter dan te kort. En zoenen kun je niet kunnen hoor, dat gebeurt gewoon! Gewoon de tips van hierboven onthouden en zodra je zijn lippen voelt niet al te veel meer nadenken. Laat je weten hoe het was? Succes!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 84. Hallo, ik ben pas 10 maar als ik aan zoenen denk vind ik het bet fijn. Is dat niet raar? Ikk ben nog niet verliefd. Xxx anoniempje

  Anoniempjex

 85. Hoi Anoniempjex dat is helemaal niet raar hoor. Heel normaal zelfs! Vanaf die leeftijd begin je daar een beetje aan te denken (bij de een wat eerder dan de ander) en ga je nadenken of je het lekker lijkt. Nou, jou lijkt het wel lekker. Gewoon nog ff afwachten hoor, je wordt vanzelf een xtje verliefd! Ondertussen knuffel je gewoon nog lekker veel met je ouders en je vriendinnen, ook fijn :) Liefs!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 86. heey ik ben 13 jaar en heb nog nooit getongzoent, maar ik wil het wel, en vrijdag avond gingen we te zemmen en toen vroeg een meisje (die ik we redelijk goed kon) of ik met haar wil tongzoenen ik heb het toen niet gedaan... maar woensdag gaan we weer agspreken met een klein groepje en dan wil ze het ook nog wel doen. EN IK OOK WEL!! maar heb je nog een paar goeie tips??

  iemand

 87. stuur alstublieft een reactie! xxx

  iemand

 88. Hey, een reactie van een jongen! Nou die verdient wel een reactie terug :) Nou iemand, de vraag lijkt me vooral: denk je dat je ook verliefd op dit meisje bent? Ik lees hierboven namelijk vooral dat je het tongzoenen gewoon eens wil proberen. En hoe zit dat met haar? Wil zij het proberen of is ze gek op je? Wees je ervan bewust dat zodra je een meisje kust, zij waarschijnlijk daar meer achter zoekt. Ze zal in ieder geval denken dat je iets voor haar voelt. Ga daar dus een beetje voorzichtig mee om!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 89. Ik vind een jongen al erg lang leuk, ik fiets met hem op. Spreek vaak met hem af( niet stalking hoor) Iedereen denkt als we met zijn 2en aankomen fietsen dat wel met elkaar hebben. Ik lach dan wel en zeg nee, Maar ik wil dus wel c; Hij heeft al gezoend met iemand uit de groep. In groep 7 ofzo. Hij vind haar al lang niet meer leuk, Dat is wel duidelijk, ze praten niet heel vaak met elkaar. Maar ik heb nog nooit gezoend. Die tips zijn handig maar ; wanneer weet je of 't goeie moment is ; zoenen lijkt me raar, maar ik ook wel geweldig ; ik krijg voor mn gevoel bijna een hart aanval als ik hem zie Laatst kwam hij heel dicht bij mn lippen, maar toen kwam er iemand aan ; vind hij mij leuk? ik ben een 11 jarig (wanhopig) meisje xx

  Jadee !

 90. Hoi XX oei oei bijna een hartaanval, dat klinkt wel heel spannend :) Je hebt t duidelijk te pakken! Ik zou nog maar lekker ff genieten van dat gevoel! en als je het echt wilt weten, waarom vraag je het hem niet gewoon? Jongens weten vaak niet zo goed wat meisjes bedoelen, tot ze het zeggen. Succes!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 91. Halooo :) Ik ben op iemand verliefd gewornden en hij is ook op mij maar ik heb nog nooit gezoend, en vandaag probeerde hij mij te zoenen maar ik durfde niet maar ik wil wel heel graag met hem zoenen maar ik heb het nog nooit gedaan en ik denk steeds dat ik het dat helemaal verkeerd ga doen :( Help me een 14 jarig meisje :) xxx

  Horse lover

 92. Hoi Horse lover wat leuk dat hij ook op jou verliefd is! Het goede nieuws is, is dat hij het dan vast niet zo erg vindt als je het niet helemaal weet. Goed van je dat je het nog niet hebt gedaan toen je niet durfde. FF wachten is echt niet erg hoor. Je kunt aan zoenen echt niet zoveel verkeerd doen, zeg gewoon tegen hem dat je het nog niet zo goed weet en of jullie het samen een beetje kunnen gaan ontdekken. Is dat een plan? En lees de tips hierboven nog ff! Succes!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 93. Bedankt voor je reactie :) Maar nu heb ik nog een probleem .... hij gaat volgende week zondag terug naar zijn land en dan gaat ie daar weer wonen misschien wel voor 2 jaar !!!!!! wat moet ik nou doen???? Groetjes Horse lover xxx

  Horse lover

 94. Heeeii... ik vind een jongen leuk maar ik ken hem echt totaal niet... Hij moet op zaterdag altijd werken in de stad en mijn vriendin en ik gaan dan altijd daarheen om hem te zien (voor mij, zij heeft een vriendje ) en hij heeft ons ook door en kijkt ons echt na en volgens mij keek hij de laatste x ook echt naar mij, maar hoe krijg ik beter contact met hem want daar ben ik best wel slecht in... ik durf niet zo goed op jongens af te stappen enzo... heb je tips hoe ik misschien meer contact kan krijgen? xx 14 jarig meisje

  Elise Elise

 95. Heey dankje voor je tips ik denk dat ik het eens met myn lief probeer xx

  mabel

 96. Ik Ben 12 en heb ook nog nooit gezoend Ik had wel een vriendje die dat wou maar Ik wou niet! En zijn beste vriend heeft mij ook wel eens proberen te zoenen en dat heb Ik ook afgewezen! Want ALS Ik mijn eerste zoen Geef wil Ik 100% weten dat Ik hem echt leuk vind !!

  Jennifer

 97. Ik Ben nu op een jongen van school uit de 2de en Ik zit in de 1ste en sommige zegge dat hij mij ook leuk vind maar Ik weet het niet Zeker dus durf Ik hem niet te vragen heb je tips!???? Groete

  Jennifer

 98. Hoi Jennifer, oef ik geloof dat ik hier binnenkort maar eens een blogje over ga schrijven :) Als anderen zeggen dat hij jou leuk vindt...is dat misschien wel een teken. Zie je hem misschien ook naar jou kijken? Flirt hij een beetje met je? Dat zou een goede aanwijzing kunnen zijn! Enne, m isschien kun je eens een briefje schrijven of hem gewoon een leuk berichtje sturen op fb? Als hij daar op ingaat, weet je dat hij iig geinteresseerd is! Succes!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 99. Heei Elise, oei wat spannend, dat kijken alleen al :) Misschien moet je gewoon eens oefenen en het zo zien: Als een oefening. Als je dingen doet die je eng vindt, groei je namelijk! Dus ongeacht hoe hij reageert: gewoon proberen! En anders: weet je hoe hij heet? Dan kun je misschien eens hem op facebook zoeken? Succes!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 100. Bedankt en Ik stout hem Vaak brticht

  Jennifer

 101. Bedankt en Ik stuur hem Vaak berichtjes en Ik krijg bijna nooit wat terug:( en Ik spreek hem ook bijna nooit want Dan word Ik knal rood en verlegen en hij heeft hele bichies in de klas en die gaan de hele tijd lopen zeur dat Ik hem leuk vind! Maar ALS hij mij ziet begint hij te lachen en word hij ook rood (net zo als mij) is dat een goed teken? Xjes Jennifer

  Jennifer

 102. Hahah okee goede tip! zal ik proberen. en achter zijn naam komen. want die weet ik niet. x

  Elise Elise

 103. Ik ben een 15 en heb nog nooit gezoend,ik vind het eigenlijk ongelovelijk eng. Want mij zusje van6is door een man aangeramd, en heefd haar dus ook ondgroend,ik moet er steeds aan denken als ik met een leeuke jongen.<3praat,wat kan ik doen' xxx

  just me

 104. dankjewel voor deze tips !!! ik heb net een vriendje ik denk dat het net 3 weken aan is en we zijn wel op onderzoek uit .... ik durf alleen niet te tongzoenen .... hij zegt zelf dat het niet eng/vies is .... klopt dat ook ??

  naam Mainiac

 105. 13 *

  naam Mainiac

 106. heeey, ik ben een jongen van 13 en heb al een tijdje een vriendin, maar ik wil graag met haar zoenen en zij wil het ook wel alleen ik ben bang dat het niet perfect is of dat ik het niet goed doe (want heb nog nooit gezoend) hebben jullie een paar tips?

  myself

 107. mij lijkt het harstikke leuk om te zoenen, alleen ik ben een beetje bang, dat ik het vies ga vinden ofzo, ik ga binnekort met een jonge afspreke, hij vind mij leuk, en ik hem, ik heb gezegt dat ik al wel vaker heb gezoend, alleen dat is niet zoo .. ik had dat eigelijk niet moeten zegge, want ik denk dat hij gaat merke dat het voor het eerst is dat ik zoen, want hij heeft vaker gezend, dat heb ik n de fietsenstalling gezien toen ik hem niet leuk vond x

  loveyou

 108. goeie tips zeg !! dit heb ik zeker nodig ik en mijn vriendje willen al heel lang kussen maar ik durfde niet dus ik heb het opgezocht wat je dan moest doen en deze tips zijn echt handig ik wist al hoe je moest kussen maar durfde het niet dus bedankt voor de tips !! nu ga ik er nie aan twijfelen en ik ga het gewoon doen omdat deze tips mij moedig maken, mijn beste vriendin ook mijn achternichtje moedigde mij aan toen bijna mijn lippen op die van mijn vriendje zaten maar ik het toch niet deed wannt ik durfde niet dus daarna op weg naar huis zei ze voor wat heb je nou geen kus gegeven en ik zei dus tot ik niet durfde en ze zei dat je het gewoon moet doen als je het zo graag wilt maar je moet het nooit doen als je vriendje het niet wilt !! door haar heb ik nu ook mijn verlegenheid voor te kussen overwonnen en deze tips helpen ook. maar ik heb nog niet gekust er is nog niks van gekomen, maar het komt nog ik voel het. eigelijk mag ik nog niet kussen omdat ik nog maar 11 ben maar ik ga het toch doen ik heb het al een maand met mijn vriendje dus het is het echte belangrijkste moment voor mij !! ik hoop dat er vonken komen want voor mij is hij zowizo mijn prins op het witte paard maar ik weet niet of hij dan vonken zal hebben ik zie het wel. bedankt voor de tips !!

  kayleigh

 109. @kayleigh Wauw, je hebt je prins op het witte paard al gevonden :) Fijn dat je iets aan de tips hebt! Het gaat er vooral om dat jij niets doet wat jij niet wilt, dat is het belangrijkste! x

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 110. Hey loveyou, probeer maar gewoon eerlijk te zijn tegen die jongen, dat is toch belangrijk als je elkaar wilt leren kennen? Je hoeft je echt niet anders voor te doen! Bedenk wel of je echt met hem wilt zoenen, je wilt niet een van de vele voor hem zijn toch? Succes!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 111. Heey, Ik ben wies. ik ben 11 jaar een jongen uit de 1e heeft mij gevraagd... ik heb nee gezegd omdat ik al een vriendje heb daar ga ik van de week mee naar de film. ik wil hem best een zoen gaan geven maar wat moet ik daarna na de film dan tegen hem zeggen?!?

  Wies

 112. Ik ben een meisje van 13 jaar en ben echt toe aan een eerste zoen , ik heb nu een vriendje en hij is echt heel lief , we knuffelen enzo maar ik ben al wel klaar voor mijn eerste zoen we hebben al 2 maanden , maar ik heb deze tips gelezen en hier kan ik echt iets mee , en zelf het initiatief tonen vind ik denk ik best eng , dus hebben jullie daar nog tips over?

  Nienke.

 113. Heey allemaal! Ik ben een meisje van 13 en heb een vraagje.... Ik ben verliefd op iemand van mijn oude school (zit nu op de middelbare en heb altijd met hem samen in de klas gezeten op een hele kleine school.) Al die tijd vond ik em heel leuk maar toen toonde hij meer interesse in een ander meisje uit mijn klas. Nu ik op de middelbare zit zie ik hem wel minder, maar elke keer als ik langs loop of hem zie word ik helemaal warm! Soms fiets hij ook nog wel mee, en dan doet hij heel erg lief tegen mij! Ik zou best verkering met hem willen hebben, maar ik wil niet dat als het uit raakt we geen goede vrienden meer van elkaar zijn... Dat wil ik dus wel blijven! Hebben jullie tips? Xxxxx

  Anoniempje X

 114. hey echt handige tips ik heb nu een vriendje hij is best verlegen en ik wil graag met hem mijn eerste kus beleven we hebben het er al wel een soort van over gehad ( hij heet bram ) kijk hij vroeg aan mij of ik al eens heb gezoend en ik zij nee en hij zij ook nee en toen zij hij dat ie het erg lastig vind want hij durft niet en vind het erg spannend. En dat snap ik ook en ik wil heel graag echt waar maar ik durf nooit de eerste stap te zetten en hij denk ik wel ik bedoel hij heeft me wel al een kus op mijn wang gegeven en toen zetten hij dus de eerste stap dus eigenlijk wil ik nu de eerste stap zetten maar ik ben echt zo bang om de reactie en ook dat hij zich anders gaat gedragen dus hoe zet ik de eerste stap mag ik tips? XXXXXXXXXX lieke

  lieke

 115. hey mij weer ik ben nog maar 12 maar ik denk echt dat ik het wil en het liefst voor dat ik naar de middelbare ga en al bijna alle populaire kinderen uit mijn klas niet dat ik niet populaire ben ik heb eigenlijk geen idee of ik populaire ben maar dat doet er niet toe, er zijn al heel veel kinderen uit mijn klas die het hebben gedaan en ze vonden het leuk en fijn en ik heb er echt al heel lang over zitten piekeren zucht..........

  lieke

 116. Meiden ik ben pas 10 en ik heb al een vriendje

  Amanda

 117. Alleen ga ik nog niet zoenen (duh..)

  Amanda

 118. Hey lieke wat goed dat jij en je vriendje het er met elkaar over hebben gehad. Het gaat er echt vooral om dat je het wil, en niet omdat je denkt dat je niet populair genoeg bent. Is het omdat je Bram echt zo leuk vindt en dit met hem wilt doen? Dan kun je t ook nog even afwachten en kijken wat er tussen jullie gebeurt. Een kus op de wang is een goed begin hoor! Als hij dat nu weer doet, kun je met je gezicht een beetje bij m in de buurt blijven en kijk je m een beetje aan. Dan ga je langzaam naar zn mond...zo kom je er vanzelf hoor :) Succes!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 119. Hey maar als we beide meer willen hoe vertel je dat tegen je ouders?

  janine

 120. ik had een vriendje maar we spraken elkaar nooit op school dus hij maakte het uit nu ben ik vanplan om hem onverwachts te zoen om te kijken of ik nog verlieftt op hem ben hoe moet ik dat doenxx

  sabira

 121. Hoi, ik heb een vriendje en we houden alle twee heel veel van elkaar, alleen ik ben altijd een beetje verlegen, want we hebben nog niet zo lang met elkaar, en ik weet nooit zo goed wat ik moet doen in dat soort situaties. Ik ken hem al best wel lang, hebben jullie tips?

  Nikita

 122. echt bedankt!

  lieke

 123. Ik ben heel erg verliefd op een jongen dat weet hij ook ik ben 12 en hij 13 alleen vraagt hij steeds of hij mij mag zoenen als we afspreken dat is dus donderdag ik weet alleen niet hoe !

  Anoniemmax

 124. ik heb en vriendje! maar ik word door zijn vriend gedwongen hem te zoenen :( nu is mijn vriendje boos omdat ik hem niet wil zoenen. ik heb al gezegt dat ik het doe als die vriend kapt!! WAT MOET IK DOEN ????

  casandra

 125. Hoi meis. Ik wil niet als een oude tante klinken, maar: DIT KLINKT NIET GOED. Dit zou weleens een wegrensituatie kunnen zijn. Je vriendje boos omdat jij niet wilt zoenen? Halloooo? jij zoent met je vriendje omdat jij dat wilt en omdat jullie verliefd zijn. Hij hoort te wachten en niet aan te dringen. Hij dringt wel aan en dat is een slecht teken. Wat die vriend doet is ook stom maar daar heb jij niets mee te maken. Met je vriendje wel. En jij verdient een vriendje dat jou met respect behandelt. Wil je jezelf alsjeblieft met respect behandelen? LIEFS!!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 126. Op vakantie kwam ik een jo.gem tegen hijglimlachte naar mij ik voelde me warm van binnen en voelde me knalrood en elke keer als hij langs kwam had ik dat gevoel ben ik dan verliefd?

  a

 127. hoii , ik heb nu al 3 maanden een lief hij is een schatje en volgende week is onze eerste kus , en ik zit helemaal vol met stress hoe kan ik de stress een beetje wegkrijgen alvast bedankt xx

  lize

 128. Hoi Lize, oeioei zo spannend :) vraagje: hoe weet je dat volgende week die eerste kus gaat plaatsvinden? Ik denk dat je al wat minder stress kunt hebben als je er niet zo'n groot moment van maakt, dus als je het onverwachts laat gebeuren. Waarom verras je hem niet door hem gewoon een xtje te zoenen of stel je het nog even uit? Zoenen is geen ding op zich, het is een uiting van jullie liefde als het goed is. Daar zou je dus niet gestresst over hoeven zijn! Succes!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 129. Hoi a, oei dat klinkt best als een fijne flirt :) Het is altijd leuk als een jongen je leuk vindt, daar word je sowieso blij van toch? Ook als jij hem dan ook nog n beetje leuk vindt :) Dit kan zeker het beginnetje van verliefdheid zijn! En, kan t wat worden denk je? x

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 130. ok bedankt voor je raad !

  lize

 131. Heyy ik ben 12 en nogal verliefd op mijn beste vriend wat moet ik.doen?!

  manon

 132. Hoii ik ben dus verliefd op mijn beste vriend maar gisteren hadden we school feest en toen heb ik gezoend met zijn vriend en hij kwam er net aan! Wat moet ik doen?!

  manon

 133. Ik heb nu een lief en was me beetje zorgen aan het maken over DE kus maar na 2keer met hem te gaan wandelen zegt hij niks... Dus ik dacht ja die zal me dan een afscheidskus geven. Maarnee niks... we stonden alle 2 ongemakkelijk te draaien ; een meter van elkaar weg! Toch ga ik eens proberen van zijn hand vast te pakken of hem een knuffel te geven en zeggen dat ik van hem hou. Hopelijk lukt het!

  emily

 134. hoi Emily, wat leuk dat je een lief hebt, en misschien is hij ook wel een beetje verlegen. Ongemakkelijk draaien hoort erbij! :) Succes!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 135. Hoi Eline, Ik ben verliefd op een jongen en hij weet zelf ook dat ik op hem ben. Maar hij wil geen verkering met me:( we spreken wel eens af met een paar anderen maar dan durf ik hem niet aan te kijken omdat ik me schaam!!! Xxx ilsjee

  Ilsjee

 136. hey ik heb een vriendje en wil heb een kus op zijn mond geven maar ik weet niet hoe je moet zeggen dat je wilt zoennen hoe doe of zeg je dat op goeie manier? xje lise

  lise

 137. Hey, ik ben een jongen van 13. Toen ik 9 was heb ik een meisje gekust maar zij maakte het uit, sinds dien heb ik nooit meer durven een meisje een kus te geven. ik heb het nu 1 maand samen maar... Ik snap niet echt hoe je een meisje zomaar een kus geeft?! groetjes x

  Robbe

 138. Hey Eline . Ik heb al heel vaak gezoend met het zelfde vriendje hij heet Justin daar tussen door ben ik vier keer vreemd gegaan met draai de fles ook ben ik met mijn vriendje bij hem in bed gaan liggen (naakt) en toen likte hij mijn kutje en ik zijn lul we Denen de lul niet in mijn vagina da vonden we nog te jong ik vond de sperma ni soo lekker maar de eerste keer dat hij mij zoenden stond iedereen om me heen we gingen tongen het was een lekker gevoel ik sloep vaak bij hem en en pijpde hem was ook lekker !!! Maar ik wil nog lekkerder zoenen hoe moet dat?? Xx anoniem xx

  LYSMWJNMKX

 139. Ik heb aankomende zondag een maand met mijn vriendje :) , we hebben al gekust (mond en wang) en gezoend!!!! Het was WAAUUUWWW !!!!! Hij is 13 en ik 14! Maar dat boeit niet (toch!?) (hij is ook kleiner, ongeveer 10 cm :$) Mijn hoofd vraag is dusss hoe kan ik het best `goed´ zoenen weetjewel dat ik klein ben en hij groot? Zoals altijd bij mooie foto´s dat het meisje op haar tenen moet staan! :) btw ik heb heeeel veel zin in morgen; gaan we met zn 4en zeilen (zus en haar vriendin) en dan natuurlijk nog die zondag!! :D

  Hildeee de vrolijke ginger :D

 140. Ik ben een meisje van 13 Ik had nog nooit een vriendje gehad maar gisteren veranderde dat de jongen die ik leuk vond vroeg mij heel lief en hij is heel lief, mijn probleem is alleen hij heeft vaker gezoend en ik nog nooit Dus ik ben bang dat ik het dan opeens niet meer durf en ik weet al helemaal niet hoe het moet Xx Lisa

  Lisa

 141. Hai Lisa, spanneeend :) Wat leuk dat hij je gevraagd heeft! Zoals je hierboven kunt lezen: blijf relaxed en maak je niet te druk. Ga elkaar eerst ff lekker leren kennen en dan komt de rest vanzelf. x

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 142. Hai Hilde o dat klinkt allemaal heel gezellig. Hoop dat je een fijn weekend hebt gehad! Eh, goed zoenen? Ik vind goed zoenen eigenlijk dat jullie het gewoon naar je zin hebben, dat het fijn voelt en dat je ervan geniet. Of jij nou iets langer bent, maakt natuurlijk niets uit. MAar je zou het eens zittend kunnen proberen of dat jij met je rug tegen een muur een beetje onderuit zakt :) x

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 143. Hey LYSMWJNMKX oei wat een hoop informatie in jouw stukje ik moet echt even goed lezen. Je hebt dus een vriendje waarmee je dingen hebt gedaan zoals beffen en pijpen. Daarnaast heb je meegedaan met een spelletje waardoor je met anderen iets moest doen, begrijp ik dat goed? Ook heb je dingen gedaan waar een groep om jou heen stond en je hebt zijn sperma geproefd. Om te beginnen: wat me opvalt is dat je veel dingen met een groep doet. Zoenen en seks zijn geen dingen die je laat bepalen door anderen. het lijkt erop dat dat wel gebeurd. Daar moet je echt mee stoppen. Waarom ben je eigenlijk bij je vriendje? Omdat je hem leuk vindt? MAar waarom ga je dan zo makkelijk vreemd? Dat klopt toch niet? Ik ga je geen advies geven over tongen. Ik wil je liever het advies geven om even te stoppen met Justin en uit te zoeken wat je eigenlijk wilt met jezelf en met je lichaam. HEt gaat er echt om wat jij wilt en niet wat anderen willen. Ik ben bang dat je dingen doet waar je later spijt van krijgt en dat is niet de bedoeling. jij bent hartstikke veel waard! Liefs!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 144. Heyy eline, ik heb een vriendje maar die doet de laatste tijd heel raar en hij durft me ookgeenknuffel meer te geven (vroeger wel) wat moet ik doen???

  manon

 145. Hej ik ben voor de 2de keer op het lief van mijn hartsvriendin ze wisten het allebei hoe het zat de 1ste keer maar nu weten het maar 2vriendinnen, die hartsvriendin ken ik al jaren maar nu voel ik me als ik bij haar sta niet goed het lijkt alsof ze te veel is geworden voor me ze was de 1ste keer heel kwaak op me. Ik vind het echt nie leuk help me plss xx

  Be myself

 146. Hejj. Ik ben verliefd op en jongen en hij denk ik ook op mij want zijn vrienden zijden dat hij ook op mij was. Maar ik twijfel of ik nog wel een relatie met hem zou willen hebben. We hadden eerst 5maanden en intussen hadden we al vaak iets gedaan bv. Eens afspreken ( naar de cinema gaan ) en de 1ste keer dt we naar de cinema gingen wou hij me kussen dat was toen we 2maanden samen waren en toen hebben we ook gekust.. Maar de volgende dag zei een vriend van hem dat hij gevoelens had voor en ander. Ik geloofde hem niet dus had het aan hem zelf gevraagd en hij zei dat het waar was maar dat hij ook nog gevoelens had voor mij en toen heb ik hem laten kiezen ik of het ander meisje, hij koos voor mij. Zo een maand later hadden we nog eens afgesproken we gingen iets drinken en hij had me verteld dat het meisje hem iets had gezegt dat hij me niet meer zag staan ik vroeg wat maar hij zei niet wat. Ik wou nog eens afspreken maar hij zei dat hij iets moest doen hij ging naar een feestje van zijn fam. En ik zei dat het niet erg was maar die dag gingen mijn mama en ik naar de stad om te gaan winkelen en ik zag hem daar met zijn vrienden maar ik wist niet wat te denken dus ik liep gewoon door. daarna hebben we nog ruzie gehad .maar de dag dat we 5 maanden samen waren maaken hij het uit en gong met het ander meisje iets beginnen want hij zag me niet meer staan. Ze zeiden dat hij wel met me naar bed wou maar we hadden het er nooit over gehad, nu zeggen ze dat hij met haar wel vaak naar bed was gegaan. Wat moet ik doen??

  In love

 147. Oei sorry vergeten te zeggen ik ben 14j. X

  In love

 148. Haai. Ik heb verkering met een jongen en we gaan morgen uit eten en naar de bios. Hij heeft al vaker gezoen maar ik nog niet. Ik weet dus ook niet wat ik na de zoen moet doen;) Groetjes meisje van 15

  Meisje van 15

 149. hey, ik ben mss wel een jongen maar dat maakt denk ik niks uit he?? ik ben 12 en heb een vriendin van 13, we hebben al 2 keer afgesproken maar de volgende keer zouden we zoenen. Ik weet niet echt hoe ik eraan moet beginnen. Moet ik haar eerst knuffelen en dan zoenen of moet ik haar direct zoenen of......

  jongen

 150. Hey Jongen, geen probleem hoor :) Haar gelijk zoenen is ook zo wat, een beetje romantiek kan ook geen kwaad ;) Doe het rustig aan, begin met knuffelen, misschien een kus op haar wang en dan nog eentje wat dichter bij haar mond en dan kan je haar eens op haar mond zoenen. Maar probeer vooral lekker wat jij en je vriendinnetje fijn vinden! Misschien begint zij jou wel te zoenen!! Succes!

  Martanja Martanja

 151. Die tips werken goed!Ik verlies erdoor al mijn stress (ik dacht dat het ingewikkeld was).Nu durf ik wel.Eindelijk mijn eerste zoen!!!

  Lorenzo

 152. Ik heb een Bijna vriendje , alleen hij wil zaterdag met me na buiten .... We hebben het wel eens over zoenen maar dat heb ik nog nooit gedaan :$ ik ben er ook van voor dat ik het niet goed doe ,, iemand tips de

  Anoniempje

 153. Heyy ik ben 13 en ik ben verliefd op een jongen van 17... Hij is heel knap en leuk enzo en we hebben heel veel lol samen en we zijn best wel close maar ik weet niet of hij ook op mij is want hij komt ook heel vaak naar mij toe enzo... En hij wil ook altijd dat ik naast hem kom zitten, maar ik durf en wil hem niet vragen... Xxx Heleen

  Heleen

 154. Heey ik ben 12 heb nog nooit verkering gehad en ook nog nooit gezoend ik ken wel iemand die ik echt heel leuk vind ... Maar ik ben niet echt close of bevriend met hem en ik zie hem nu ook niet meer zo vaak ... Kan iemand me helpe ?

  Denise

 155. Ik heb wel eens met hem gezoend maar dat was met flesje draaien en toen was ik 9

  Denise

 156. Zo, ik loop een beetje achter met beantwoorden, komen ze :) @ lorenzo, mooi zo! @Anoniempje, zoals je hierboven kunt lezen, er is niet echt een manier om het goed of niet goed te doen. Het belangrijkste is dat jij goed weet wat je wel en niet wilt en het verder gewoon laat gebeuren, check alle vragen en antwoorden hierboven maar eens. @Heleen Wat fijn he, verliefd zijn! Toen ik 13 was kreeg ik verkering met een jongen van 17 en van hem kreeg ik ook mijn eerste zoen. Hij was een betrouwbare jongen maar mijn ouders hadden er moeite mee en dat snapte ik ook wel een beetje. Jullie hebben wel een groot leeftijdsverschil.Ik kan me voorstellen dat je dus een beetje onzeker van hem wordt, vooral als hij niet duidelijk is. Ik vind dat je dat op zijn minst mag verwachten, dat een jongen duidelijk tegen jou is wat zijn bedoelingen met je zijn. Dus waarom vraag je het niet gewoon? Kom maar voor jezelf op en laat hem jou goed behandelen! Succes! @Denise, dat is allemaal niet raar op je 12e hoor, dat dat niog niet gebeurd is! Relax! Als je hem leuk vindt, kun je hem misschien wat vaker opzoeken of eens een berichtje via facebook sturen? En wat vind je precies zo leuk aan hem? Is het omdat je graag wilt zoenen of ben je echt verliefd? Als het gaat om ervaring opdoen, zou ik gewoon lekker wachten tot er iemand op je pad komt, dat gaat ongetwijfeld gebeuren! Zoenen omdat je glaasje hebt gedraaid, lijkt me niet helemaal de manier :) Zoenen doe je omdat je er zin in hebt omdat je stapelverliefd bent! :) Succes!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 157. Dankje voor de tips !!!

  Denise

 158. in middels heb ik wat vaker afgesproken met hem en het lijkt erop dat hij mij ook leuk vind volgende week ga ik het hem vragen ... Heel erg bedankt voor al je goede tips groetjes denise

  Denise

 159. Hey Eline, ik ben een jongen van 13 en heb nog nooit gezoend, ik en mijn vriendin willen allebei zoenen, maar wat is een goed moment om te zoenen en hoe begin ik? Het zal waarschijnlijk gebeuren in de bios ^_^ Tips? En ja, ik wil mn eerste zoen met haar delen

  Groentje

 160. Heey,, mijn eerste zoen (zonder tong) was gewedeldig<3<3<3<3<3 de jongen die me zoende die was me vriendje maar die had al eerder gezoend en hij was zo lief en ik was helemaal in de 7e hemel <3<3<3 ik krijg nooit spijt van die zoen<3 xoxo

  anoniempje

 161. Heey groentje, je moet r kussen als jullie naar elkaar kijken en als er dan een stilte komt, je moet teder haar hoofd pakken en gewoon doen, als jullie t allebei willen dan komt t wel goed

  anoniempje

 162. Hoi, ik heb nog nooit gezoend maar wil het wel heel graaag. Er is wel een jongen die ik heel leuk vind maar ik weet niet of hij mij leuk vind!?!?!? Wat moet ik doen?!?!??!?!?!?!?!!! Xxxxx s

  anoniemXD

 163. Hoooi :) Ik heb al 4 maanden verkering met een jongen. Ik wil wel zoenen met hem, maar ik weet niet of hij dat ook wil. Hij heeft trouwens een beugel... hoe moet ik daar mee zoenen?Dat doet toch pijn?

  Love

 164. Hoihoi! Ik heb wel een vriendje. en in wil hem zoenen, maar ik was te nerveus. En nu wil ik weten wanneer en waar je het best kan zoenen.

  TmzLovE

 165. hoi, ik heb al even een vriendje. en ik wil met hem zoenen maar ik weet niet of ik hem moet zoenen of moet wachten tot hij mij zoent. help me!

  brenda

 166. Hey Eline, Ik ben verliefd op een jongen. Het is een vriend van m'n broer. Hij weet het niet en in weet niet hoe ik het moet zeggen ofzo. Heb je ook tips? -XXX- Femke

  Femke Femmo

 167. Hey Femmo o das spannend. Denk je dat er wat in zit? Dat hij jou ook een beetje leuk vindt? Dat kun je natuurlijk eerst een beetje onderzoeken door met m te flirten, beetje leuk kletsen en grapjes maken. Je kunt ook eens voorzichtig bij je broer vragen maar das misschien wat lastig he. Als je de onderzoeksfase uit bent en het is nog steeds niet duidelijk, is t misschien tijd om de stoute schoenen aan te trekken en het hem gewoon te vragen. Nee heb je, ja kun je krijgen, zei mijn tante altijd :) Succes! Wat heb je trouwens een leuke blog, zou je het ook leuk vinden voor HvB te bloggen? x

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 168. Hey Brenda wat leuk dat je een vriendje hebt! Misschien kun je t eens aan m vragen wat hij ervan vindt? Als je dat te eng vindt, kun je hem gewoon eens een knuffel geven en kijken wat er gebeurt. Vaak voel je dan wel of jullie misschien wat meer willen of dat het hier nog even bij blijft. Is ook niet erg, knuffelen is heeeerlijk! :)

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 169. Hey TmzLovE, spannend! check hierboven, je bent niet de enige hoor die nerveus is :) Bespreek het eens met je vriendje. Wat willen jullie, wat voor relatie hebben jullie? Wil je al echt zoenen? Zo ja, dan kun je beginnen met hem te knuffelen, en ga een beetje met je wang tegen zijn wang...dan gebeurt het vanzelf!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 170. Hey Eline, Heel erg bedankt voor je advies. Het lijkt me heel leuk om voor HvB te bloggen.

  Femke Femmo

 171. Hee eline, Ik vind al een tijd een jongen leuk (2 jaar geleden vond ik hem leuk, toen 1 jaar en 2 maanden geen contact gehad en nu vanaf oktober weer contacy en veel gepraat). Nou heb ik vroeger wel een vriendje gehad, maar ik keek eigenlijk een beetje op hem neer. Hij was heel lief enz. maar snapte gewoonniet zo veel. Dat vond ik heel vervelend. IK was 12 tpen ik voor de eerste keer zoende, met een totaal vreemde. Gewoon, omdat ik ernaar beni ieuwd was en enigszins gepusht werd. Wel moest ik al gelijk zn haneen van mn lijf afhouden. Ik heb in totaal 8 jongens gcezoend, maar er nooit echt an genoten. Ik associeer het met dat jongens aan mn lijf gaan zitten en daar heb ik gewoon geen zin in. Nou heb ik gister gezoend met die ene jongen die ik leuk vond, maar ik ben niet meer verliefd op hem

  marieke

 172. Ik weet niet wat ik moet doen... Ik ga dit jaar wonen in dezelfde woonplaats als hij. We woo.den eerst superver uit elkaar. Wat moet ik nou?

  marieke

 173. Ik ben trouwens 17 en ga studeren

  marieke

 174. Hey , Ik heb nog nooit met een jongen gezoend ik vind een jongen heel erg leuk en ik zou best met deze jongen verkering willen . Volgend jaar fiets ik samen met hem en een vriendin van me naar m'n nieuwe school. alleen weet ik niet of hij mij leuk vind, of hij verkering wil , en of hij antwoord wil geven ook al is mijn vriendin erbij en zelf weet ik ook niet hoe ik moet beginnwn met zo'n gesprek want hoe zeg je dat eigenlijk ?

  loveyou

 175. Hi Ik ben niet verliefd en ook nog nooit geweest ik heb dus ook geen vriendje ofzo. Maar ik wil heel graag een vriendje. Gewoon gezellig knuffelen een paar kusjes hier en daar wat moet ik doen ik kan echt niet langer wachten Ps. Ik ben 12 jaar

  Duifje

 176. En ik heb nog een probleem Ik vinger mezelf wel eens en dan kijk ik porno maar ik wil daar mee stoppen ik vind mezelf daar nog veel te jong voor maar ik doe het dan gewoon als ik een beetje geil ben door youporn HEEEELLLPPP XXXXX DUIFJE

  Duifje

 177. Hey Duifje, ik weet natuurlijk niet hoe jong je bent. Op zich is vingeren niet raar. Veel meisjes vinden het lekker om aan hun vagina te zitten en jezelf aanraken is niet verkeerd. Maar weet je, porno is geen echte seks. het geeft geen realistisch beeld. Sterker nog, het kan je beïnvloeden als je dit jong al ziet. Denk eens na wat voor jou goeie afleiding is. Op welke momenten ga je kijken? Als je opgewonden bent? Wat kun je dan het beste doen? In beweging komen misschien? Sporten? Of voel je je eenzaam? Waarom? Heb je geen vriendinnen? Geen goed contact met je ouders? Zoek het op! Of is het gewoon verveling? Ga dan iets zoeken om te doen, tekenen, huiswerk, gamen, whatever. Bedenk dat jij niet verkeerd bent, geil zijn is geen zonde. Maar probeer wel het goede ermee te doen. Succes!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 178. O en @duifje Dat vriendje komt vanzelf :)

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 179. Hee, ik ben 13 en zit in de tweede. Ik ben al een paar maanden verliefd op een jongen van school. Ik ben eigenlijk nu denk ik voor het eerst e ht verliefd. Op de basisschool had ik wel eens dat ik 'verliefd' was, maar nu gaat mn hart sneller kloppen als ik m zie en mn buik gaat dood van de vlinders.Nou ben ik er dus achter gekomen dat hij 2jaar ouder is en in de vierde zit. Is het leeftijdsverschil niet te groot? En, hoe weet ik of ie mij leuk vind? Als ik m zie kijk ik m aan, en als ie me ziet kijkt ie terug. Maar als ik glimlach dan loopt hij gewoon door.. dusja, zie hij me wel staan? Oja, we kregen nieuwe kluisjes op school, en nu zit ie in dezelfde rij als ik! Kheb deze week m al 3x in de pauze achter mij langs zien lopen... Xx

  Musicismylife

 180. Heee, ik ben een meisje van 13 jaar ik heb een vriendje en we zoenen wel alleeen 2 weken geleden 6 kiezen moeten laten trekken ik heb geen pijn meer alleen voelt hij dat ik kiezen getrokken heb of kan ik gewoon zoenen? ? Help me plzzz

  naam anoniem

 181. Heee, ik heb nu 2 maanden een vriendje de eerste dag dat we hadden zoenden we meteen ik dacht als ik op de eerste dag al zoen blijft het dan wel alleen bij zoenenn? Maar nu begint ie me op plekjes aan te raken en dat vind ik wel fijn alleen wil hij nu verder als zoenen als je snapt wat ik bedoel en ik weet nuet of ik dat wel wil want ik benpas 13 bijna 14. ... Help me!!!

  anoniem

 182. hye, ik zit nu in het derde middelbaar en ben al 2 jaar verliefd op een jongen uit mijn klas en hij weet dat ik op hem ben en hij zij dat hij ook op mij was. Hij heeft me eens verteld dat hij mij wou kussen maar durfde niet. Hij heeft me eens super hard gekwetst en ik ben dn even super grof geweest tegen hem en daardoor denkt hij nu wss dat ik niet meer op hem verliefd ben. Al zijn vrienden zeggn dat hij nog op mij is maar hij zit altijd te flirten met een meisje uuit onze klas en kijkt dan eens of ik het zie of niet. Ik kom er echt helemaal zot van!!! Maar ik denk dat we gwn allebei niet de eerste stap durven zetten, wat moet ik nu doen?? HELP!

  green dayertje

 183. hee, ik ben een heel normaal meisje maar ik trek altijd de verkeerde jongens an da komt door mn kont en borste ik vind dat ni echt leuk want als ik een vriendje heb doet ie t alleeen om te zoenen en aan me te zitte en da wil ik helemaal niet heb je tipss om andere jongens aan te trekkenn? ?? Help plzzz

  rosa

 184. Hoi rosa o das wel irritant zeg. Wat kun je eraan doen? Ik vind dat lastig. Ooit heb ik wel geleerd dat je als meisje wel een soort prikkeldraad om je heen kunt zetten om jezelf te beschermen. Bedenk dat JIJ bepaalt wat er gebeurt, dan straal je dat waarschijnlijk ook wel uit. Zeg tegen een jongen dat je eerst vrienden wilt zijn, dan kun je elkaar eerst leren kennen. Wil hij dat niet, dan weet je ook waar het om gaat...succes!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 185. hey green dayertje. o dat is al een lange tijd....het is best lastig, maar als een jongen je kwetst, dan doet hij dat niet voor niets. WAt je zou kunnen proberen is het voor eens en altijd aan hem vragen. Wat wil hij nou? Wat zijn antwoord ook is, daar zul je het mee moeten doen. Want het is wel de bedoeling dat hij je een beetje eerlijk en lief behandelt natuurlijk. En om nou met andere meiden te gaan flirten...succes!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 186. Best handig aleen ik durf het niet ik wil het wel zucht maarja ik ben pas 12 dusssss

  lisje

 187. En als ik hem ZOEN. Hij is 9 bijna 10 en ik ben 29-08 12 geworden xxxxx lisje ( dat is mijn bijnaam) hihi XD XD XD <3

  lisje

 188. O ja ik en mijn vriendin kijken bijna altijd porno en ik wil het wel en niet met mijn Vrienje OMG wat moet ik doen en ik vinger ook heel vaak in de klas :(

  lisje

 189. Hee. ik ben bijna 16 en ik vind een jongen heeeeel leuk maar hij vind mij volgens mij niet leuk. wat moet ik doen? :(

  Johanna

 190. ik heb een vraag is het erg dat je op je 5de al gezoend hebt en ik heb een vriend hie nog nooit heeft gezoend en hij durft het ook niet ??

  lisannee

 191. Hey Lisanne, zo dat zijn twee vragen...oke. Wat bedoel je precies met zoenen? Je hebt natuurlijk gewoon een kusje op je mond. En je hebt ook wat andere zoenen, zoals tongzoenen. Ik weet natuurlijk niet wat jij op je vijfde hebt gedaan. Maar een kusje op d emond met bijvoorbeeld een buurjongetje is misschien niet heel raar. Sowieso ben jij niet raar hoor. Oke, en dan vraag . Je hebt een vriend. Jeeeej :) Maar hij heeft nog nooit gezoend en durft het niet. DAt horen we niet vaak hier. Tja. Wat zou je willen dat hij deed als jij niet durfde> Gewoon geduld hebben? Zoenen is ook niet alles hoor. GEwoon lekker kletsen , leuke dingen doen en knuffelen is ook fijn! Dus geniet daar voorlopig lekker van! SUCCES!!! Eline

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 192. ^hahaha en die reactie was op tv ;)

  Rianne

 193. Haha, wat leuk al die reacties, en de reacties daarop weer! ;) Ik krijg wss vanavond m'n eerste zoen. Maar ik denk dat hij niet durft, en om nou zelf te beginnen... Ik wil eigenlijk graag dat hij begint.. Heb je tips @Eline, sippenfan!? Lfs Naomi

  Naomi

 194. ik ben verliefd op een jongen maar het probleem is dat hij een vriendin heeft wat zou ik doen het hem zeggen of .. alvast bedankt!

  lover

 195. Heey, ik ben een meisje van 12 jaar. Ik heb 2 weken verkering met een jongen van 13. We vinden elkaar heel leuk en alles gaat ook goed. Hij zei dat hij me zaterdag zou zoenen. Maar ik vindt het wel heel spannend en straks doe ik weer iets stoms ofzo!

  In love

 196. Ik ben een jonge Miss is het raar dat ik hier op zit maar ik ben best onzeker en ik ben 13 jaar ik zou ook wel willen zoenen maar waneer weet je of iemand het wil of niet en dat ze het niet meteen uitmaakt met je. Is het ook niet raar om het aan haar te vragen of ze wil zoenen. Groetjes

  Ik ben een jonge

 197. als je verlieft bent op twee jongens dan is het beste om te doen je hard volgen. en het gaat erom dat hij aardig is hij is er als je hem noodig hebt en hij staat altijt voor je klaar

  lilli

 198. ja hard klopt nel je kijkt de hele dag naar hem maar je zegt nix . maar dan pakt hij je hand en dan de andere hand. je kijkt elkaar recht in de ogen je buicht lang zaam naar vooren en dan zoen je hem

  charlize

 199. @in love hoe is het gegaan?? @ ik ben een jonge niet perse raar hoor, we zijn allemaal weleens onzeker :) Het is niet raar om te vragen, sterker nog, dat vinden meiden juist wel fijn. Ze durven er meestal zelf niet over te beginnen!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 200. Hye,ik heb nog nooit iemand gekust en een goede vriend van mij ook nog niet en hij vroeg als we het zouden doen maar het probleem is ik ben op hem verliefd en wat moet ik nu doen? Alvast bedankt!xx

  Geheim:))

 201. Ik heb ook een vriendje , hij vroeg me een keer om te zoenen . Ik durfde niet dus daarom lees ik deze tips . Hopelijk durf ik het later wel ,,!

  Nadine

 202. hey Eline, Ik ben nu 14 en ik vind een jongen van 16 heel erg leuk. Hij vind mij ook leuk want we spreken vaak samen af. Alleen hebben we nog nooit gezoend. Ik ben er klaar voor en zou graag met hem willen zoenen maar ik weet niet of hij dat ook wilt. Ik voel me ongemakkelijk om zelf te beginnen want hij is nogal onzeker en ik denk dat als ik hem zoen en hij wilt eigenlijk niet dat hij zich niet terug durft te trekken omdat die ouder is. Hoe kom ik erachter, zonder hem gewoon te zoenen, of hij mij ook wilt zoenen? xx

  musicalstar

 203. Hoe doe je het als je allebei een bril hebt! Komt dat niet in botsing ofzo?

  ...

 204. Hhooiii allemaal, ik ben zelf smoor op een jongen uit mn klas. Hij ook op mij, maar we willen nog geen verkering. Zelf zou ik wel al misschien willen zoenen en heb okk al wat leuke kansjes gekregen, maar durfde echt niet! vorig jaar hebben we 2 weken gehad, maar we kenden mekaar niet echt en waren best verlegen, wasrdoor we mekaar niet eens durfden te vragen om af te sprkeen. Uiteindeljjj heeft hij het uitgemaKt en zei die dat ie later wou, maar er toen nog niet aan toe was. Ik wil hem niet vragen, dus w8 todat hij mij vraagt. We Are just friends now. Heeft iemand tips wat ik kan doen? Xxx ps, ik ben bijna 14

  Just me

 205. Hai Just me, wauw, dat klinkt eigenlijk wel als de ideale situatie! Je mag gewoon een tijdje vrienden zijn met je luv. Heel veel mensen zeggen dat je zo het beste aan een relatie kunt beginnen: eerst even vrienden zijn. Hou het dus gewoon nog even lekker zo!!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 206. Hai ... Als je een bril hebt moet je je hoofd wel ff iets schuiner houden. In sommige gevallen kan t handig zijn je bril ff af te doen of op je hoofd te doen. Succes :D

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 207. en als je tong nou korter is dan andere $: ?

  pleun

 208. Hey pleun, dat maakt niets uit hoor! :)

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 209. hee, ik ben 13 en ik ben heel onzeker over mezelf, mijn vriendinnen lachen me uit omdat ik nog nooit gezoend heb...... wat moet ik doen? x

  naam pipp,x

 210. hey, ik durf t niet want eerst zoen je dan en dan doe je je mond beetje open toch? en dan? begint de jongen met alles, rondjes draaien enz. ? :s

  nina

 211. Ik vind het handige tips maar ik durf het niet we hebben veel contact enz. En ik ben smoor verliefd maar ik durf het niet wanneer vindt jij het een goed moment om het te proberen ik weet het niet en kom snel met anderen goede tips Xx

  Noortje

 212. Heyyy Eline Hij heeft me gevraagd via een vriendin van me of ik het erg vond dat hij mij zoenden ik vond het helmaal niet erg maar hij heeft me nog steeds niet gezoend ik kan niet. Wachten kun je daarvoor ook tips bedenken want ik ben ten einde raad

  Noortje

 213. Hey Noortje, oei, kun je het niet gewoon vragen? Waarom hij wacht? Misschien vindt hij het ook wel eng :) En verder...zoek afleiding! Eet een lolly, doe leuke dingen met je vriendinnen, hou jezelf bezig :) Het komt goed!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 214. Hey nina, zoenen gaat wel redelijk vanzelf. Je geeft eerst wat kusjes op de mond, en dan gebeurt er steeds meer. Je kunt ook zelf je tong naar binnen doen, maar hem afwachten is ook prima!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 215. Hallo Eline. Ik ben nog maar 10 jaar en heb al verkering. maar ik heb nog geen ervaring dus kun je me een paar tips geven over relaties?

  Saar

 216. ik heb morgen een afspraakje met hem en ik krijg mijn eerste kus op de mond. ik wil het wel maar vindt het een beetje spannend. is dat normaal??

  Diedex

 217. Hey allemaal, Een jongen uit mijn klas is nogal een loser maar hij heeft het er zelf naar gebraht. Nu wil hij cool zij door een vriendinnetje te vroeg aan een vriendin verkering maar zij wees hem of en toen proebeerde hij het bij een andere vriendin, die hem ook afwees . Daarna vroeg hij het aan weer een andere vriendin via een briefje met: ik vind je leuk en wil verkering met jou, ji ook met mij kruis aan : ja of nee Nu vermoed i dat ik de volgende ben Hebben jullie tips? Groetjes L

  L

 218. Heb je net gemaild L! :)

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 219. Hai Diedex oei wat spannend. Wat ga je doen? Iets leuks? En weten je ouders ervan of niet? Ben benieuwd! Ja en dat op de mond kussen. Weet je, voor een eerste date is op de mond kussen al heel wat. En best n beetje snel. Probeer het vooral even relaxed te houden en niet te snel dingen te doen. Daar heb je nog tijd genoeg voor. En dat je het spannend vindt...duh! Ik vind eerste afspraakjes ook spannend! Veel plezier! :)

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 220. ik heb een heel leuk vriendje ik durf hem wel te zoenen en hij mij ook wel maar ik ben bang dat ik het fout doe en het nadeel is ik woon in zuid-Holland en hij in Drenthe dus het kan nog wel even duren voor ik hem weer zie hij zij dat hij hier eens heen kwam maar het kost nog wel wat en het duurt nog even voor de camping waar ik elk weekend kom is het wel handig als je vriendje zo verweg woond?

  loverx

 221. halloow :D ik wilde oets vragen want ik heb echt dringend je hulp nodig!!! :) ik heb iemand in me klas zitten die ik echt super leuk vind maar ik weet niet of hij mij ool wel leuk vind want mijn vriendin zegt van wel en ik denk van niet.. en het maakt me best wel onzeker want ik denk dat ik hem echt leul vind maar hij is zowatt de populairste boy van school en drm denk ik van niet maarja dan ook nog ik heb nog nooit gezoend en ik ben15 en ik zou het eerlijk gezegd wel met hem willen doen maar ik denk dat zowiezo als ik het met hem dow dat ik het dan gelikk verknal want ik snap er niks can maarja alvast bedankt !!!! :D

  horse lovertje

 222. hey eline, waar ik voor vreesde is ook gebeurt .die jongen waar ik al eerder over schreef probeerde me te zoenen! Hij is me stiekem gevolgd naar de fietsenstalling op school. Hij tikte me aan en boog naar me toe! Ik ben snel op mn fiets gestapt en weggeraced! Help me:( groetjes L

  L

 223. Hey L. O noo. Wat onwijs goed dat je bent weggeracet. Maar dit is niet oke. Het is niet relaxed dat hij je volgt en dat jij vervolgens voor hem moet wegduiken. Dus het is nu handig om te doen wat ik mailde: een mentor of iemand op school die je vertrouwt inlichten en het gesprek aangaan met deze jongen. Hij gaat grenzen over van meiden zoals jij en dat is niet de bedoeling. Doen hoor! En zolang je dat niet doet, blijf wegduiken of zeg heel duidelijk: wat jij nu doet, is niet oke. Opzouten! Succes L! x

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 224. Hey horse lovertje. Oei wat spanneeeeend :) Geloof me, voor iedereen is dit soort dingen spannend. Wat kun je er aan doen om erachter te komen? Het is handig om contact te zoeken. Hij zit bij je in de klas dus waarschijnlijk praat hij zo nu en dan met je. Als je zelf nogal onzeker bent, kan je vriendin gelijk hebben en ziet ze het misschien beter dat hij je leuk vindt. Maar mijn ervaring is dat je eigen kriebels vaak genoeg zeggen. Probeer eens een beetje te flirten en kijk of hij terugflirt. Of stop een briefje in zijn zak. Maar denk ook ff na: wat wil je eigenlijk? 15 is best jong om al echt een vriendje te hebben. Je kunt ook gewoon proberen vrienden met hem te worden en dan groeit er misschien vanzelf iets. Of niet :) Laat je ff weten hoe t verder gaat? x

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 225. Hey eline, Bedankt voor de tips. Ik heb een mail gestuurd naar mn mentor en hoop dat ze iets kan doen. Groetjes L

  L

 226. Hey Eline je kan super goed tips geven! Dus je kan mij ook wel helpen denk ik!! Ik ben 12 en ik smoor verliefd op een jongen van 15 en we hadden laatst school feest en ik whatsapp vaak met hem en we hadden afgesproken dat we samen naar het school feest gingen en we hebben geschuurd en gedanst enzo en we vonden het allebei suuper leuk en gezellig en hij had me 2 keer een kus op mijn wang gegeven het was suuperr!! Maar nu heb ik gevraagd of hij me leuk vind maar hij weer het niet helemaal en ik wil graag nog een keer met hem iets doen en ik krijg hem gewoon niet meer uit mijn hoofd sinds we geschuurd en gezoend hebben maar hoe vraag ik nou voor een tweede afspraakje? Kuss anoniempjee

  anoniempjee

 227. reactie ...hallo dames e heren ik hen een vaaage als ik ga zo enne moet ik dan me mond een beetje open of moet ik me mond dicht houden als ik wil zo enne niet tongen

  naamanoniempje

 228. Hallo Eline ik ben 11 jaar en heb al verkering met een jongen uit mijn klas(ook elf) en krijg binnekort eerst zoen van hem dus heb dringend tips nodig over zoenen.Kun je me alsjeblieft helpen ps ik ben ook een stippenfan zo als jij! dus maar help .

  annoniempje222

 229. bedankt voor je tip! tja het gaat nie echt best ju hahaha maar wat je zegt is waar 15is toch nog een beefje te jong :) alleen nu hrb ik weer iets.... ik had vroeger met een jongen in maart 2013 en diie is terug naar zijn land verhuisd en zou in januari 2014 weer teruglomen dus we waren nog men ssamen toen hij daar was maar een tijdje daarna heb ik het uitgemaakt want tja tis best wel lastig.... maar ik vind m nog steeds wel leuk alleen gister heb ik hem fgevraagd of hij een vdiendin had en hij zei ja... dus ik ben er nu achtergekomen dat ie n vriendin heeft nu alleen hij komgt over 2 weken weer hier wonen n dan wil ik wel weer verder met hem alleen ik denk niet dat hijmet mij vrrder wilt.... fus ik weet echt nirt wat ik nu mort doen....

  horse lovertje

 230. Eline kun je me alsjeblieft helpen? Please?!!

  anoniempjee

 231. mijn eerste zoen was een jaar geleden en ik hou nog van hem maar hij niet meer van mij het is nu al uit sinda oktober 2012 maar zondag (29-12-2013) dus ik weet niet wat ik ervan moet denken

  jolien

 232. Ik vind een jongen leuk, Ik ken hem via internet, en hij is 17, zelf ben ik 15. We hebben elkaar wel een foto gestuurd, hij woont in Duitsland, en hij heeft me wel een keer gevraagt of ik een vriendje heb gehad. Ik vroeg of hij weleens een vriendin gehad heeft, hij zei ja, maar dat het al een hele lange tijd geleden is. Hij zei dat hij op dit moment geen vriendin wilt, omdat hij ook druk bezig is met school. Maar ik weet dus niet wat ik moet doen, moet ik het hem vertellen of kan ik beter nog even wachten? Ik ken hem nu ongeveer 1 jaar.

  Anoniem3

 233. Ik ben verliefd op een jongen alleen we hebben nog niet en ik vind hem super leuk en wil hem tongen maar ik durf het niet hoe kan ik dit het beste aanpakken en hoe kan ik het beste tongen?

  Anoniempje

 234. Hoi Anoniempje, oei wat leuk dat je verliefd bent! Maarre, hoe zit het tussen jullie, vindt hij jou ook leuk, hebben jullie wat? Want dat is op zich eerst wel handig :) En dan kun je dit evt ook bespreken. Gaan jullie zoenen, en hoe ver wil je gaan? Probeer dat met hem te bespreken. En wacht het ook een beetje af, want het is wel leuk als hij je zoent, die spanning hoort er ook n beetje bij.

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 235. @pieter ik hoop dat je begrijpt dat dit niet klopt. Wat je opschrijft, dat mag jouw vader echt niet doen. Het is heel belangrijk dat je dit tegen iemand gaat zeggen, en dat je dit deelt. Wij kunnen je niet helpen, behalve dat we kunnen zeggen dat dit niet klopt!!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 236. ik heb zelf nooit een vriendje gehad maar er is wel een jongen die ik leuk vind. ik stuurde hem op whatsapp een bericht en hij zei gelijk doei. hij maakt wel vaak oogcontact en is heel vaak in mijn buurt. ik begrijp het gewoon even niet of hij mij nou ook leuk vind xD

  naam jessica

 237. iS HET WOUT JESSICA

  Anoniempje

 238. Heyy , ik ben een meisje van 14 en ik heb een vriendje . We vinden elkaar heel leuk enzo maar we hebben nog nooit gezoend . Mijn vriendinnen denken dat ik al wel is heb gezoend en hij denkt dat ook ! Nu ben ik bang om met hem te zoenen want ik ben bang dat hij merkt dat ik nog nooit gezoend heb en ik durf het hem ook niet te vertellen . Help me alsjeblieftt xo Een wanhopig meisje

  Een wanhopig meisje

 239. hallo ik ben nikolay(ik ben 12 jaar) ik heb een nu al ruim 1¾ jaar en heb dus een paar dagen geleden gevraagd of ze wilden zoenen moest ze 2 dagen over na denken zegt ze:nee:maar ze weet niet waarom toen vroeg ik of ze het wel fijn vond om te kussen zegt ze 2 keer um???? dan vraag ik :dat is toch zo of niet: zegt ze: um ja :dus nu ben ik f*cking verdrietig weet jij iets voor mij om minder verdrietig te zijn ps. ze zegt nu dat ze met dat um ja het niet zo bedoelden maar weet dat dus ook niet meer zeker kan je me helpen? aub

  die ben ik ff vergeten xD

 240. ps dacht ook dat zei het wou

  die ben ik ff vergeten xD

 241. Hoi Nikolay, ja das best lastig als ze niet kan uitleggen waarom ze niet wil zoenen. Ze vindt het vast spannend om er met je over te praten! Het lijk me slim als jij wel probeert te praten: dus vertel dat je er n beetje onzeker van wordt, dat je niet zo goed weet of je iets verkeerd hebt gedaan. Maar ga haar niet pushen ofzo, het zal haar goed doen als jij nog een tijdje kan wachten!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 242. oke is goed thxx voor de tip

  die ben ik ff vergeten xD

 243. nou lekker dan heb gevraagd of ze er voor open staat om er over te praten zegt ze nee heb nu echt een onzeker gevoel denk dat eersten zoen niet komt

  die ben ik ff vergeten xD

 244. srry nooit

  die ben ik ff vergeten xD

 245. D-.=

  die ben ik ff vergeten xD

 246. Hoi, ik ben 13 en ik heb nog nooit gezoent(tong) Mooi ik wil t wel heel graag, me vriendje heeft ook nognooit gezoent. we hebben het er wel is heel even over gehad of ik hem wilde zoenen en ik heb ja gezegt maar heb ook gezegt dat het wel me eerste keer is en ik het wel een beetje eng vind en bang ben dat ik het niet kan. ik wil hem heel graag zoenen, maar ben gewoon bang dat als ik het probeer hij dan ineens niet meer wil of denkt van wat ben jij nou weer aan het doen .. Wil je me helpen xx

  T.

 247. Thnx voor die tips ik heb ze uitgetest ze hebben egt geholpen!

  Hana

 248. Maar ik heb gezoend met een leuke boy uit mijn klas die nu is verhiust :_-(

  Hana

 249. Heey ik ben 13 En een jongen van 14 vind me heel leuk en wil graag met me gaan maar io weet niet echt hoe je moet zoenen x iris

  iris

 250. @iris Hoi Iris zoals je hierboven kunt lezen, gaat zoenen wel een beetje vanzelf. Maar zo te lezen beginnen jullie nog maar net, dus ga elkaar eerst ff lekker leren kennen, veel plezier!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 251. Hey t. Wat goed dat je het er met je vriendje over hebt gehad. Het beste kun je er maar gewoon over kletsen! als je het echt wilt, dan kun je hem laten beginnen en kijken hoe het gaat. Zoals je kunt lezen, je begint eerst met kusjes op de mond en op een gegeven moment misschien wat meer...doe het gewoon rustig aan.

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 252. Hai @die beni k ff vergeten heb je haar ook gevraagd waarom? Tja, er zit niets anders op dan geduld hebben ben ik bang :)

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 253. Dankje voor de tips:)

  iris

 254. oke thxx

  die ben ik ff vergeten xD

 255. dan w8 ik maar xD

  die ben ik ff vergeten xD

 256. Ik ben nu 13 en zoende al op m'n 11 voor de eerste keer. hij heet Kevin hij zoende met me terwijl hij met een ander meisje had die ik kende. Hij heeft blond haar en mooie blauwe ogen hij keek me aan en toen zoende hij met me. ik vond het echt leuk maar ook echt zenuwachtig ik wist niet meer wat ik moest doen en toen deed hij nog een keer en nog een keer ik was acht verliefd op hem na 4 weken ging het uit is was zo verdrietig. Ik zie hem nu ook nog regelmatig op school hij kijkt me steeds aan ik ben na al die jaren nog steeds verliefd op hem ik durf het niet te zeggen want ik schaam me dood ;(

  Lindsey

 257. wat is een normale leeftijd om verliefd te worden of te zoenen

  anoniem

 258. ?

  anoniem

 259. Hey, ik vind een jongen echt heel leuk en hij mij ook. Ik heb zondag een 2de afspraakje. Hoe weet ik nu of hij me wil zoenen? Meisje 15 x

  helleuw

 260. Hey @helleuw spannend, wat gaan jullie doen op het afspraakje? Leuk dat jullie elkaar leuk vinden! Weet je zeker dat je op het tweede afspraakje al wilt zoenen? Das op zich best snel. Je kunt ook even wachten tot je zeker weet dat hij jou echt leuk vindt, dat hij iets met je wil en niet alleen maar om het zoenen...als een jongen wil zoenen, maakt hij dat heus wel duidelijk hoor :) Hij gaat waarsch een beetje dicht naast je zitten, of zit aan je haar... succes zondag en laat je weten hoe het was? x

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 261. Hey Eline Ik ben nu 2 jaar echt verliefd, en ik heb hem leren kennen in de tijd dat mijn moeder overleed Heb dus al vrij veel meegemaakt, maar nu zitten we dus al best wel lang met elkaar, en vinden We elkaar ook echt leuk! Maar mijn vader vind mij nog te jong voor verkering! (Ik ben bijna 13 en hij is 15) En nu wil hij me dus gaan vragen op mijn verjaardag, als ik 13 wordt :) dat is 5 maart en ik wil dat ook erg graag, en ik zou het niet erg vinden om met hem te zoenen! Maar ik vraag me af of ik niet gewoon zo verliefd op hem ben omdat ik hem in zo'n moment heb leren kennen! Want ik heb tussendoor al meerdere keren andere jongens "gewoon" leuk gevonden maar het lijkt wel of ik gewoon niet verliefd op andere jongens kan worden! Wat moet ik doen? Xx Mij

  loveeee

 262. Ik ken een jongen via Internet, hij is 17, en ik ben 15. hij woont in Groningen, alleen ik heb dus hulp nodig, hij weet niet dat ik hem leuk vind omdat ik dat dus nog niet vertelt heb. We kennen elkaar 2 jaar, maar sinds kort heb ik hem pas vragen gesteld om hem beter te leren kennen. Dus moet ik hem dan ook vertellen wat ik voor hem voel of kan ik beter wachten?

  Meisjevan15

 263. Heeyy eline ik heb een vraagje het zit zo ik ben verliefd al heel lang op een jongen maar ik durf hem niet tezoenen buiten lachen wr alleen maar en stoeien als wr.buiten lopen vragen mensen of wr wat hebben wij zeggen nee maar zou doe me leuk vindedenk je zo denk ik van wel en dan weet van niet maar ik hou van hem kunt u me tips geven ofzo want ik wil hem graag zoenen ps : denk u dat die me leuk vindt x

  Rachel x

 264. Hallo ben jongen van 13 heb meisje een willen kussen maar zijn verlegen voor elkaar en duven niet te kussen we hebben te veel zenuwen of we slecht gaan kussen oof hoe we moeten doen wat moet ik doen help aub kep het nodig

  Jojo

 265. Hoi Jojo het enige wat je kunt doen om erachter te komen is het proberen :) Zenuwen horen er wel bij hoor! Vraag haar gewoon of ze het wil en of jullie het zullen proberen! Succes!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 266. Hii ik hab met het meisje waar mee ik heb het soms nog over zoenen maar ze heeft al 2x gezegd als je zo graag wil zoenen zoen dan een ander wat moet ik nu doen?

  die ben ik ff vergeten xD

 267. heb*

  die ben ik ff vergeten xD

 268. hii ik heb met een meisje waar mee ik het soms nog over zoenen heb maar ze heeft al 2 keer gezegd: als je zo graag wil zoenen zoek dan maar een ander. maar dat wil ik niet wat moet ik doen ?

  die ben ik ff vergeten xD

 269. Hey eline ,dat is nu juist het probleem als we naar fuifen gaan dan sta ik alleen te babbelen Ik vraag mij gewoon af hoe ik moet beginnen Wand daar heb ik schrik va n of in het niet goe ga doen Kan jij mij daar bij helpen???

  Jojo

 270. Heeeii Ik vind een jongen leuk en Hij mij ook dat weten we van elkaar Alleen hebben we nog steeds geen verkering! Dit gaat al 1,5 jaar zo ! Ik wil zo graag dat hij me vraagt! Heb je toevallig tips ? Xsmurfje

  Smurfje

 271. hii laat die tips maar voor mij want ze heeft het uit gemaakt D-,=. maar ja vind toch wel weer iemand anders.

  die ben ik ff vergeten xD

 272. goede tips en morgen doe ik het

  andres

 273. Hallo ik ben 1 en een jongen en ik zijn verliefd op elkaar en we zien elkaar soms, want hij woont in Capelle en ik in Dordt maar als we elkaar zien wil ik graag knuffelen en zoenen hij mij ook, maar hoe moet dat?

  Anoniempje

 274. srry 12

  Anoniempje

 275. Heyy,, Eline. Ik kijk al een tijdje voor tips NA het zoenen. Bijv. Wat moet je doen als je klaar bent. Dat lijkt me juist zo Awkard.

  Kimmxx

 276. Hallo Eline, Ik ben verliefd op een jongen, maar ik ie hem heel weinig nu vinden we elkaar minder leuk, Maar hoe moet het nu verder we vinden elkaar wel leuk alleen niet genoeg voor verkering. Wat nu?!?!?!?!?

  Anoniemp

 277. Hey, Ik ben een meisje van 14 jaar, ik heb nog nooit gezoend en geen verkeering gehad is dat raar?. Ik ben super verliefd op een jongen uit me klas en hij vroeg laats aan me ' ben je al ontmaagd', dusja ik wist niet zo goed wat is daar op moest zeggen dus ik zei '' misschien zou kunnen''. Hij vertelde dat aan een vriend van hem dat ik nog maagd was. Want hij is al ontmaagd ( hij is 14 jaar). Ik ben dat nog niet en dat vindt hij blijkbaar dus raar. is dat zo?

  iemandd

 278. hey mijn vriendje en ik willen tong zoenen maar ik heb een beugel en ik weet niet hoe ik de eerste stap moet zetten plz help me mijn lippen willen zijn mond voelen help me

  lizzylove

 279. Hallo Eline .ik heb een vriendje (11 jaar) en ik ben ook 11 jaar Ik ga binnenkort is langs en hij zij dat het een dag is om nooit te vergeten wordt dus ik denk dat het een zoen wordt maar,ik wil voorbereidt zijn als hij dat doet dus geef please tips!!!!! we zijn eht op mekaar hij zij dat ie dacht dat hij de ware heeft en ik vind dat ook. dyus PLEASE GEEF TIPS!!!!!!

  annoniempje222

 280. Ik vind de tips echt sppr goed man!! K wist er echt nog nix van!! Sppr thnxzz xx

  anoniem

 281. Ik wil siemens zij ook alleen ik weet niet waar help!!

  anoniem

 282. Zoenen

  anoniem

 283. Hallo, ik ben hier een beetje te laat mee.. Maar, morgen ga ik afspreken met een jonge, hij is 16 ik 13. Hij vind mij leuk, en ik hem! Alleen ik heb een probleem, laatst overkwam het me ook al dat een jonge me probeerde te zoenen, alleen ik was bang, want hij hield zijn ogen open toen die dichterbij kwam, en het lijkt me zo raar om iemand van zo dichtbij te bekijken.. Daarom draaide ik me net optijd om.. Maar nu ben ik bang dat het morgen weer gaat gebeuren als hij me wil zoenen., wat moet ik doen als hij zijn ogen openhoud? Ik hoop op een snelle reactie! Bedankt alvast, groetjes.

  Mel

 284. Beste Mel, jij moet gwn je ogen dicht doen dan is er niks aan de hand

  Anoniempje

 285. @Mel inmiddels heb je het al gehad denk ik. Hoe was het??

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 286. ik haat mijn leven #forever alone

  forever alone

 287. Ik ben op een jongen mar hij woont zoo ver van me mar we weillen zo graag tongen we hebben al seks gehad ik ben trouwens 14

  love

 288. Ik heb een vraagje, Ik ken iemand via het internet. We kennen elkaar nu ongeveer 1,5/2 jaar. Ik heb hem nog nooit ontmoet, maar toen rond die tijd was ik niet echt bezig met een vriendje. Maar nu ben ik er toch wel mee bezig, en ik vind hem heel interessant. Sinds zondag (23-3-14) heb ik hem sinds 1 jaar weer gesproken. Hij begon het gesprek met dat hij zat te zoeken in z'n Skype, en toen mijn naam zag, en dat hij even hallo wou zeggen. Opgegeven moment vroeg hij hoe het met m'n volleyball team ging, dus dat had ie al die tijd nog onthouden. Later vroeg ik hem een paar vragen over hem zelf, want we hadden toen in die tijd ervoor eigenlijks het daar niet echt over gehad. Maar ik kwam er achter dat we best wel aardig hetzelfde zijn. Ik vroeg of hij een vriendin heeft, of had gehad. Hij zei dat hij sinds de zomer vakantie geen vriendin meer heeft. Dus ongeveer 6/7 maanden geleden dus. Maar ja ik vroeg hem om een foto en hij zei dat hij dat een keer nog zou sturen, omdat hij liever op past met mensen die hij niet in het echt kent. Maar ik had hem dus een foto van mij gestuurd, en hij zei dat ik er goed uit zag. Ik had later onze gesprekken van 1,5 jaar geleden nog gezien, en het viel me op dat hij me een paar keer "babe" heeft genoemd. Ik weet niet of dit echt heel veel betekent. Maar ja in iedergeval Ik had nog geen Facebook, dus ik zei dat ik dat wel even zou aanmaken om te zien hoe hij er uit ziet. Hij zei "You'll create an account just to see me? :O" "I'll give you a link later" Trouwens toen ik die vraag had gesteld of hij nog een vriendin had, vroeg hij het aan mij of ik ooit weleens een vriendje had gehad. Ik antwoordde daarop nee. Hij zei dit "Well I'm sure you'll find a good guy for yourself :)" Maar ik had hem gevraagt hoe het met hem ging, z'n leven wat hij aan het doen is enz. Maar ik vroeg me dus af, ziet hij me gewoon als een goede vriend, of wil hij misschien meer? Hij woont trouwens in Kroatië, en de afstand tussen ons is ongeveer 1,150/1200 km. Ik hoop dat ik hier snel een antwoord op krijg. Bedankt alvast!

  Lisa

 289. Hoii, Ik ben 13 jaar en heb sinds gister verkering met een super leuke jongen van 14! Ik ben super verliefd en ik wil eigenlijk wel met hem zoenen.. maarr..ik weet niet of hij dat wilt want hij heeft ook nog nooit gezoend en ik ben bang dat ik hem afschrik als ik hem zomaar kus. Wat moet ik doen?

  iemand :)

 290. Heey!,dankzij jullie had ik mijn eerste kus super! Het voelde echt goed al ben ik 12 ik was niet klaar maar had best veel schrik om mijn hoofd weg te trekken toen deed ik het gewoon en heb er dus totaal geen spijt van! Alvast bedankt voor al die tips die er op staan dat helpt inorm na de eerste kus dacht ik al dit is de miefde van men leven:) ik ben zeer tevreden met mijn jongen! Ik wil hem na de eerste kus zeker niet meer kwijt bij ons was het een zeer bevolkte plek namelijk de bios :/ Maar ik beklaag het me zeker niet!:)

  Sky❤️

 291. Ik heb een vriendje hij is ook goed bevriend met mijn beste vriendin daar heb ik geen moeite mee want ze is 2 jaar ouder maar we waren op kamp in de Efteling we gingen samen in de droomvlucht het zou allemaal heel romantisch worden enzo maar ik vindt dat de jongen de eerste stap moet zetten om te zoenen bij mijn ex vriendje was ik niet bang om te zoenen maar nu ik ben zo verliefd ik ben super bang dat hij niet wil zoenen! Maar hij heeft dus tegen mijn beste vriendin gezecht dat hij het veel romantischer had verwacht hij is een jaar ouder en heeft ookal al gezoend maar hij moet de eerste stap zetten! We gaan binnenkort wat leuks samen doen dus hopelijk gaat het gebeuren

  Maartje

 292. Heei ik heb al gereageerd gister maar ik wou nog wat kwijt ik zit op toneel en heb zaterdag en zondag uitvoeringen mijn vriendje komt zondag kijken maar mijn beste vriendin komt dan ook ze gaan er samen heen maar dat wil ik loever niet omdat mijn vriendin ook op mijn vriendje verliefd is en zij is nog eens tien keer zo knap! Ben zo bang dat ik hem kwijt raak want er is ook nog een jongen in mijn klas die op mij is en hij probeert mij en mijn vriendje uit elkaar te halen! :-X daar gaat het goede humeur van me ben zoooo over de Zijk! X- Maartje

  Maartje

 293. Hai Maartje, oei wat een onzekerheid. Denk je nou echt dat je vriendje met jou is als hij eigenlijk liever met je vriendin wil zijn? Tuurlijk niet!! Hij ziet allerlei leuke dingen in jou en die hebben echt niette maken met hoe mooi je bent. Bovendien hoop ik dat jouw vriendin zo netjes is om niet je vriendje af te pakken :) GEwoon genieten van de uitvoering!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 294. Hoi Eline Ik ben heeeeeel erg verliefd op een jongen in mijn klas en hij lacht ook heeel vaak naar mij en als Ik naar hem kijk dAn heb Ik Echt de neiging op hem te zoenen hij kijkt ook vaak naar mij en we hebben precies de zelfde eigenschappen enzo. Als Ik Iets tegen een vriendin vertel over mij dan zegt hij altijd ja dat heb Ik Ook of ja dat is zo mijn vraag denkt u dat hij op mij is trouwens Ik ben 12 en hij ook en we gaan dit jaar naar de zelfde middelbare school

  I'm love

 295. Bedankt hij komt zo hierheen om de film It te kijken alleen ben ik doods bang voor clownen maar dan kruip ik lekker tegen hem aan

  Maartje

 296. Hij heeft dus gezecht tegen mijn vriendin die 2 jaar ouder is Miss krijg ik wel een zoen i"m happy

  Maartje

 297. Laat maar Eline u reageert toch niet

  I'm love

 298. Heehoi! Ik heb bijna verkering met een jongen, en hij wilde vanavond afspreken. Via facebook stuurt hij al allemaal hartjes en dingen en als die dat vanavond wil doen, vind ik echt heel eng. Straks gaat hij veels te ver en kan ik niet wegkomen bij hem :$. Ik ben er echt superbang voor maar ik kan de afspraak al niet meer verzetten. Misschien hebben jullie tips? Groetjes :)

  Sophie

 299. Hoi Eline Ik heb al 5/4,5 jaar met iemand(Rens) Hij is echt suuuuper lief voor me en we zijn al 2x naar de film geweest met zijn tweeën en dat was wel leuk en dan bleef hij ook bij mij eten. Maar ik geef hem vaak aan het eind van de school dag een kus op zijn wang en hij mij en dat vinden we niet raar ofzoo Maar ik wil dus gewoon een keer een snelle kus op zijn mond geven geen tongzoen ofzoo maar gewoon snel op zijn mond. Alleen ik weet dus niet of hij dat ook wil ik durf dat niet te vragen en we zijn ook nooit met zijn 2en ergens dus tjaa heb je tips Ik heb hem laatst gevraagd of hij me echt nog wel leuk vind en hij zei: Rob is mijn beste vriend maar jij bent bijzonder en het leukste meisje ooit Dus ben ik er nu wel zeker van Maar heb je tips hoe ik het kan doen

  Iemand1123

 300. Het is uit :'( ben over de zijk nu gaat hij mijn vriendin vragen die ook naar mijn musical kwam kijken ik wist het! Maarja het was te mooi om waar te zijn je moet ooit stoppen in dromen en ik weet nu dat je zelfs niet je beste vriendin kan vertrouwen ik ben er zo klaar mee het is een dag uit vraagt de jongen die al een half jaar op me is mij verkering maar ik ben nog helemaal on love op mijn ex ik heb hulp nodig en snel! De jongen die me vandaag verkering vroeg wil morgen wel een antwoord ik weet niet qat ik moet doen ik denk dat ik me maar ziek ga melden!? Ow ik wil dat dit allemaal nooit gebeurd was!

  Maartje

 301. Ik heb op mijn 12e al gezoend

  lars

 302. Hee, ik heb een probleem! Ik heb een jongen in mijn klas zitten. En die heeft een mobiel en ik keek naar zijn achtergrond en daar stond een knappe jongen op. Die jongen uit mijn klas had aan die knappe jongen mijn nummer gegeven. En begon hij te praten via Whatsapp. En het was heel gezellig. En toen hadden we een keer afgesproken bij hem thuis toen hebebn we gezoend ( voor ons allebei de eerste keer). En heb dit toen aan mijn vriendinnen verteld ze geloofden mij niet. Maar mijn beste vriendin geloofde me gelukkig wel. Maar toen een tijdje later kreeg ik een discussie met die knappe jongen die jongen begon zich met ons te bemoeien en hij wou ons uit elkaar halen. Toen de discussie weer over was ging het een weekje goed maar een meisje uit zijn klas probeerde met hem te zoenen en te flirten. Maar dat wou hij niet! ( hij is een erg knappe jongen en populair maar hij wil niks met die meisjes te maken hebben). Toen de rust weer toe gekeerd was ging het weer super met ons. Ik was een keer in de stad en ik liep naar het winkelcentrum en toen werd ik in 1 keer op mijn schouder getikt ik draaide me om en toen stond hij daar en hij zoende en knuffelde mij meteen dat was super lief. Een paar weken later: Moest hij in de vakantie naar trainingskamp toe in Mallorca voor wielrennen! Hij gaat nu een half jaar naar het buitenland voor het wielrennen ik ga hem super missen. Maar tot slot wij willen allebei wel tongzoenen maar het lijkt me best wel eng! Ik ben bang dat ik het fout doe! Heb je misschien tips? xx

  x_Ilva

 303. hoi ik vind een meisje leuk en ik heb al een gesprek en later stond ik daar te wachten bij de deur op de leraar en zei stond daar om de hoek en ik zag haar weer nii en ze durfde niet naar haar lokaal te lopen en toen mijn leraar.pas de deur opendeed ik keek toen naar de deur ging ze snel langs me heen naar haar lokaal zodat ik haar nii kan zien en volgens mij keek ze ook onder de les naar nij ofzorn op Facebook een leuk gesprek over de hobbys enzo ik ben zelf 13 en zei volgens mij ook nu heb ik haar mijn nummer gegeven ze whappte me en ik zei leuke pf zei zei het ook terug van jij ook alleen wat zo jammer is is dat ik haar al een keer vroeg mee een ijsje eten lekker romantisch maar ze wou niet en ze zei ook gelijk dat ze mij miss nie leuk vindt maar tog zegt ze wel leuke dingen alleen ik begin altijd het gesprek en volgend mij schaamt ze zich ook voor mij ofzo

  anoniem

 304. reactie ...

  Iemand1123

 305. reactie ...

  I'm love

 306. Ze gaat niet reageren wedden

  I'm love

 307. Hallo ik ben iemand die jojo is en ik hou van eline

  Jojo

 308. Ik enk dat i er niet mee ga wachten want ik vind die ene jongen veel te leuk

  Szenna

 309. Er is een jongen die ik al lang ken, echt ongeveer zes jaar. Hij vertelde pas dat hij wat voor me voelt, en we hebben best wat tijd samen doorgebracht. Nu begon ik hem ook leuk te vinden. En vanavond hebben we gezoend. Het probleem, ik wil eigenlijk niks met hem, en dat vind ik best zielig, want het is echt een lieve jongen.. Maar ik zie een relatie gewoon niet zitten, en ik wil hem natuurlijk niet aan het lijntje houden.. Wat doen?

  Lisa

 310. Heyy lisa ik zou het gewoon eerlijk zeggen maar ik zou er ook bij zeggen dat Je Wel echt vrienden wil blijven en dat je dat meent

  puck

 311. Ik heb al een paar keer met een jongen gezoend, maar ik vind het vies.. Het is niet dat ik het niet wil ofzo, maar gewoon het idee en het gevoel van zo'n glibberige tong in je mond en dat speeksel uitwisselen, blehh! Maar toch vind ik het leuk, is er nog iemand die dit heeft of heeft iemand tips waardoor ik het misschien lekkerder ga vinden? Alvast bedankt!

  Nikita

 312. hoi ik ben heeeel erg verliefd op een meisje en zij ook op mij. maar ze woont in België en ik in Nijmegen en der ouders kunnen haar nie naar Nijmegen bregen in de zomervakantie. om da ze moeten werken en mijn ma heeft geen auto D=. (p.s. ik ben 12) weet jij wa ik moe doen wand ik wil het nie opgeven.

  ik ben een jonge ik know het is is raar

 313. Hey eline, ik ben een meisje van 13 en ik ben zol Enorm verliefd op een jongen van 14, maar hij is al op een ander. Hij zegt wel steeds dat hij het niet erg vind als ik hem zoen. Ik wil hem (zodra ik hem weer zie) graag zoenen alleen ik ben bang dat dat onze vriendschap verpest. Ik zie hem waarschijinlijk zondag weer.. Weten jullie goedde tips om de jongen zin te laten hebben in zoenen???

  Anoukk

 314. hey anoukk mischien kun je steeds met je tanden naar je lippen bewegen enso dan zoekt hij je mischien suc6 doeggiesxx

  i'm love

 315. I'm love, dat ga ik zeker proberen

  Anoukk

 316. @Anoukk Hey Anoukk, misschien weet je al een beetje wat ik ga zeggen. Maar een jongen zoenen die al verliefd is op een ander meisje, dat is geen goed idee. Ten eerste omdat hij niet verliefd op jou is. Waarom zou je dan wel willen zoenen? Je zou kunnen gaan voelen dat die jongen jou dan alleen maar om het zoenen wil. Terwijl je waarschijnlijk liever een jongen wilt die verliefd is op jou, omdat jij een toffe meid bent! Maar daarnaast is het ook gewoon niet zo tof voor het meisje op wie hij wel is. Denk om jezelf en kies een jongen uit die jou leuk vindt om wie je bent en niet omdat je goed kunt zoenen!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 317. hoi eline, ik ben een jongen van 14 en heb een vrindin (ook 14 ) maar hebben allebij nog nooit gekust maar we willen allebij wel maar elke keer als we gaan kussen durven we weer niet mss kun jij mij helpen

  naam ik ben zot

 318. grtjes naam ik ben zot

  naam ik ben zot

 319. Hee, een goede vriend van mij en ik kennen elkaar drie jaar en zagen elkaar meerdere malen per week. Vandaag zat ik wat te appen toen hij naast me zat op de bank, en pakte mn mobiel af, stoeiend. Plotseling kwam hij zo dichtbij, en hij begon heel voorzichtig met zoenen en ik voelde ook echt wat en wilde het. We hebben daarna niks anders gedaan dan knuffelen en zoenen, en het was heel fijn en hij was heel voorzichtig. Maar nu ik terug denk, is het raar, ik heb nooit iets in hem gezien, maar nu vind ik hem echt heel leuk.. Maar niet dat het mij om zoenen gaat ofzo.. Maar wat moet ik nu doen? Hij vertelde me dat hij al een tijdje verliefd op mij is..

  Elies

 320. Maar t voelde perfect, zijn glimlach en zachte zoen, voorzichtig. En hij is een hele goede vriend, vertrouwen en zn eerlijkheid.. Maar waarom zie nu pas dat ik iets voor hem voel..

  Elies

 321. mijn vriendje wil zoenen en iedereen om me heen vraagt of we al gezoent hebben maar dat wordt mijn eerste kus en ik ben er best bang voor wat moet ik doen ik ben 13 trouwens

  Lisa

 322. @lisa het is ook best spannend. Ik lees dat vooral jouw omgeving (vriendje, vrienden) iets van jou vraagt. Maar wat wil je eigenlijk zelf? Waarom zou je iets doen terwijl je er eigenlijk bang voor bent? Als ik jou was zou ik gewoon nog even wachten! Dat is ook wel zo stoer!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 323. Ik heb ongeveer 3 weken verkeering maar mijn vriendje wil zoenen ik ook maar durf niet want hij heeft wel al ervaring en ik niet wat moet ik doen hij heeft ook al gezegd gwn je hoofd beetje naar rechts naar voor komen Met je hoofd en de rest leid ik je wel maar alsnog vind ik het heel eng en kan ik alle zoen tips gebruiken btw niet tongzoenen please helpe xxx ikke

  bangmeisje

 324. Heyyy! Ik ben nu 12 en ik heb kortgeleden mij vriendje een kusje gegeven maar hij opende zijn mond en begon te tongen en ik deed dus een seconde mee en het was eigenlijk wel leuk maar ik vind mezelf een beetje jong dus ik ga het niet meer doen! Maar mijn vraag is: ben ik nu een slet dat ik op me twaalfde al heb getongd?

  E van Eva

 325. @ E van Eva ik vind totaal van niet want het was met je vriendje en ben er zelf achtergekomen dat je jezelf te jong vind zou je nou met welke jongen dan ook tongen dan zou ik je wel een slet vinden maar ieder zo z'n ding toch Doe gwn waar jij je prettig bij voelt x

  bangmeisje

 326. Hallo ik heb een vriendin van 14 jaar waar ik mee op vakantie ga maar we spreken af wanneer we gaan kussen maar het komt er nooit ni van dus worden we boos op elkaar dat zij /ik ni durf maar eigenlijk durf ik niet zo goed maar kheb al gekust maar 3jaar geleden dus :eline help pleas xxx

  Jojo

 327. @EvanEva,natuurlijk ben je geen slet! Het is toch je vriendje, en je voelt iets voor hem.!!

  Elies

 328. Hey Jonas, ik denk dat het handig is als jullie erover praten. Want waarom komt het er niet van? Daar is vast een reden voor... Ik weet dat het eng is, maar dat is toch het beste! Succes!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 329. Hallo allemaal, ik ben Isabelle, ik word 16 in augustus. Ik ben al 11maanden verliefd op een heel goede vriend van mij. Hij wist dat ik hem leuk vond, maar hij weet niet dat ik hem nog steeds leuk vind. Hier is het ingewikkelde stuk, hij vond me ook leuk, maar hij wist niet dat ik wist dat hij me leuk vond. Hij heeft me niets verteld. Hij heeft gevraagd of ik morgen bij hem wil langskomen,maar ik heb nog nooit gezoend, ik ben echt bang want ik weet niet hoe ik het moet doen,tips?

  Isabelle

 330. Ik heb een vriendje van 13 en zelf ben ik 12 en we willen allebei met elkaar zoenen alleen als het moment er is durf ik niet meer. Wat moet ik doen?? Graag tips

  In love

 331. hoi eline: ik ben kei blij da ik u wijze raad heb gevolgt en ja we hebben gekust dus ne dikke merci voor u hulp ik ben u echt dankbaar

  jojo

 332. Hey! Ik weet niet wat ik moet doen.. Ik heb iemand leren kennen uit Antwerpen maar ik woon daar niet.. Ik woon in Genk:/ hij ofja hij/zij beter gezegd.. Hij was eerste een meisje en nu een jongen, dus met andere woorden hij is trans.. Ik ben zelf een meisje dus ik weet niet wat ik moet doen! Ik heb een heel goede band met hem maar ik heb schrik dat ik nu bi ben.. Ik ben een hetro meisje.. Ik heb niks tegen mensen die bi zijn maar ik ben hetro.. Dus alsjeblieft wat moet ik doen?

  Hopeloos in de liefde

 333. Hoi! Ik heb nu sinds 2 maanden (bijna 3) een vriendje. Ik was echt smoor op hem, maar de laatste tijd vind ik dat hij erg veel me tot dingen dwingt (waar ik dus niet tegen kan), en hij praat vaak over zichzelf, etc. Ook zegt hij vaak op Whatsapp van: sorry ik ben nu even met een vriend en ben even weg, kom zo terug! Xx, zoiets, maar dan komt hij daarna grwoon weer online (heel vaak) en dan zegt hij gewoon niets (soms negeert hij ook gewoon vragen van me). En wanneer ik dan bijvoorbeeld hem aanspreek daarop (of iets anders van zijn gedrag d laatste tijd) zegt hij alleen maar: jaa sorry sorry hou van je blablabla. En dan probeert hij eromheen te draaien, en dat is SUPER irritant en dan heb ik het gevoel dat hij het totaal niet meent. Ook was innde zomervakantie mijn oom plots overleden, en toen had ik het erg moeilijk die periode,en nog steeds een beetje. Maar toen vroeg hij biks aan me hoe bijvoorbeeld de begravenis ging en alles en praatte hij alleen maar over zichzelf, en ook condoleerde hij me niet eens! (Dar verwacgt je denk ik wel van je vriendje waar je dsn al 2 maanden mee hebt) . Toen ik dat tegen hem zei, zei hij dat hij het een "moeikijke situatie "vond, maar dat vond ik niet echt eeb excuus zegmaar. En daarna praatte hij nogsteeds over zichzelf, en condeleerde me alsnog niet. Maargoed, later toen vond ik hem weer erg leuk leek het. Maar de laatste keer dat ik hem zag, probeerde ik hem eigenlijk te ontlopen enxo, want ik wilde gewoon niet dat hij dicht bij me in de buurt kwam om een of andere reden. Toch bleef hij constant me dwingen en later toen ik helemaal doodmoe (snapte hij steeds maar niet, komt ook dior persoonlijke reden) , ging hij de heletijd zeggen via whatsapp dat hij het zo jammer vond en zeuren enzo, waarmee hij eugenlijk bedoelt dat het mijn schuld is. Ik weet (denk het eigenlijk wel) niet of ij met onze verkering moet stoppen of nog moet doorgaan en kijken hoe het verder loopt. Maar zijn zusje is een goede vreindin van mij en mijn ouders zijn weer heel erg goed bevriend met zijn ouders. Wat het alleen maar lastiger maakt.Dus nu weet ik niet wat ik moet doen. Help aub! (Trouwens hij vind mij nog wel erg leuk, denk ik tenminste, Groetjes! X (P.S. wanneer ik ook bijvoorbeeld zeg dat ik het moelijk heb en heel druk ben met school nu, snapt hij dat niet en blijft maar door zeuren... Sorry voor de lap tekst hierboven!)

  een wanhopig meisje

 334. Ik heb nog geen vriendje gehad maar 'k ben smoorverliefd op de broer van men bff e hij was op 27 augustus jarig en wou hem kussen maar er waren meer mensen dan ik had verwacht.zou 'k hem op 29 augustus (de Verjaardag van mijn neef) of op 31 augustus (dag voor dat school begint)kussen

  Szenna

 335. @een wanhopig meisje Sorry voor de late reactie! Ik ben benieuwd hoe het inmiddels is. Heb je er al eens met hem over gepraat bijvoorbeeld wat dit met jou doet? Weet je, praten en dit soort dingen kunnen delen is wel echt heel erg belangrijk! x

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 336. Maakt niet uit!:) , Ik heb het er al met hem over gehad, en zegt dan wel sorry enzo. Alleen begint het daarna gewoon weer opnieuw, net alsof er niets is gebeurd. En daar irriteer ik me nogal aan, haha. Geen idee eat ik nu moet doen..

  een wanhopig meisje

 337. hey ik ben 13 jaar en ik heb een vriendje en morgen wil ik een eerste kus geven maar hoe...super nervous xx (ps: handige tips x)

  joyce

 338. ik heb nu bijna 3 maand een vriendje , en we willen ook allebei wel zoenen , alleen volgensmij durven we allebei niet .. ik ben 14 en hij 15(nog maar net) ik heb nog nooit gezoent en hij ook niet. iemand tips ??

  lisa

 339. @lisa spannend! Leuk dat je een vriendje hebt en dat jullie je tot elkaar aangetrokken voelen. Je zegt 'volgens mij'...heb je het al aan hem gevraagd ?Of hij het ook eng vindt? Je kunt er namelijk gewoon over beginnen, wat hij er eigenlijk van vindt. En het dan samen bespreken. Misschien willen jullie dan allebei nog wel even wachten of besluit je het te proberen. Succes!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 340. Nou me vriendje vroeg we wanneer we gaan zoenen en misschien wi l ik het niet of wel

  anoniem

 341. Hoi, ik ben 15 en ik denk dat een jongen mij wel leuk vindt! Ik vind hem ook heel leuk dus dat is opzich mooi, maar we zijn allebei best verlegen en ik weet niet zo goed hoe alles gaat. Ik heb nog nooit een vriendje gehad. Als je zoent heb je dan verkering? Ik ben bang dat ik het niet goed kan want ik ben nog niet ontgroend. Ook ben ik toch nog een beetje bang dat hij mij niet leuk vindt.

  anoniem

 342. Hee Eline, ik ben 16 jaar en heb een hele lieve vriend. We zijn nu al een tijd samen, maar we durven allebei niet te zoenen. Ik wil het wel super graag, maar omdat hij bang is durf ik ook niet! Ik ben bang dat hij schrikt of erger.... Moet ik het toch gewoon doen of niet.. ik twijfel zo erg! Het word ook steeds ongemakkelijker samen want eigenlijk wil hij het ook wel. (Maar hij is echt verlegen en bang enz..) Hopelijk heb je tips? Want ik schaam me er voor dat ik nou nog niet met hem gezoend heb, iedereen vraagt er ook steeds naar en dat voelt als een soort druk op je.. liefs xx

  verlegen meisje

 343. ik heb nu net 3 dagen een vriendje hij wil al een eerste kus ik ook maar ik ben bang help me a.u.b xxxxx

  coleman anneloor

 344. @coleman anneloor o das best snel. Onthou wat ik hierboven ook gezegd heb: jij bepaalt wanneer je eraan toebent. Niet hij. Doe het rustig aan. Als alles goed gaat, kunnen jullie nog heeeeeeeeeeeeeeeel lang vriendje en vriendinnetje zijn! x

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 345. heey!!!!! Ik heb echt super lang geleden ongeveer 1 jaar geleden om je advies gevraagd over een jongen uit mn klas etc.... maar btw daar is het niks mee geworden haha, nu 1 jaar later heb ik een vriendje sinds pas die ik al super lang ken, ik vind m super leuk en hij mij ook denk ik, ben er best wel onzeker van eigenlijk, want ik heb een bff en ben bang dat zij hem leuk vind... en elke keer denk ik dat hij haar ook leuk gaat vinden, en de gedachtes erbij als ik al zo denk word ik al gek :( maar ik weet niet wat ik er tegen kan doen.............. xxxx horselovertje!

  horselovertje

 346. Hey Eline, ik ben een meisje van 16 en ik vind een jongen leuk en hij mij ook. We hebben ook al afgesproken en hij heeft ook al mijn familie ontmoet en ik de zijne, maar we zijn nog altijd niet officieel vriend en vriendin.. Ik denk dat hij het niet echt durft te vragen omdat hij zelf ook nooit een vriendin heeft gehad, dus ik weet niet of ik hem nu moet vragen hoe het tussen ons zit of iets in die richtingen, hopelijk kun je me er bij helpen. Maar ik zit ook met een ander probleem, omdat hij dus nog nooit een vriendin heeft gehad durft hij ook bijna niks.. Ik wil met hem zoenen, maar ik heb nog nooit gezoend met iemand, en hij ook nooit. Dus ik ben bang dat ik de eerste stap moet zetten, maar dat durf ik niet want ik ben bang dat ik het niet kan of dat hij niet in de gaten heeft dat ik hem wil zoenen in plaats van kussen. Zou je me misschien een aantal tips willen geven? Liefs, Annemieke

  Annemieke

 347. @Annemieke Wat leuk dat je al bij zijn familie bent geweest enzo! Het lijkt me handig als je het bespreekbaar maakt. 1: waar staan jullie, wat is hij van je? Vindt hij wel dat jij zijn vriendinnetje bent? Voordat je met hem gaat zoenen zou ik dit wel willen weten. Straks ziet hij het niet zo serieus. Maar idd: hij kan het ook eng vinden. Je zou hem een beetje kunnen aanmoedigen en vragen: 'zie je mij eigenlijk als je vriendinnetje? Ik zou dat wel leuk vinden.' Vervolgens zegt hij vast ja en geef je hem gewoon snel een zoen! Maar ook dat kun je natuurlijk bespreken: houdt ie niet van zoenen? Of zeg: ik heb vandaag speciaal geen lipgloss opgedaan... ;) SucceS!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 348. Ik ben bijna 14 en heb al van mijn10 de een vriendje aleen nu ik een blokjes beugel heb en hij buitnrn boort we willen zoenen maar hoe

  linde

 349. Ik ben 15 en ik heb vandaag mijn eerste zoen gekregen en voor de eerste keer tong zoenen en alles in 1 keer. dus mijn vraag is kan ik nog wat aan verbeteren want alles ging goed!!!

  Angel

 350. Heey ik ben 13 en ik vind een jongen van 15 bijna 16 leuk maar hij zegt dat ik eigenlijk best wel jong ben en dat mensen gaan zeggen dat hij pedo is duss ik weet niet zo goed wat ik moet doen want als ik hem zie kijk die heel vaak naar me maar hij praat ook niet buiten met me alleen via facebook ...heb je nog wat tips voor me

  dos antos

 351. @dos antos Wat een aparte uitspraak van deze jongen. in principe is jullie leeftijdsverschil helemaal niet zo groot. Om heel eerlijk te zijn: Mijn alarmbellen gaan n beetje rinkelen als een jongen alleen maar via facebook contact met je wil en in reallife niet met je praat. Hier kun je uit opmaken dat hij het niet al te serieus meent en misschien wel alleen zin heeft in online contact. Wat ik je mee wil geven: let op je grenzen, en bedenk dat als hij in reallife niet met je wil praten hij het ook niet waard is om om facebook mee te praten. Er zijn nog heeeeeeeeel veel andere leuke jongens. Take care!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 352. hey ik heb een vraag hoe moet je tongzoenen HELP MIJ AUB NU XXXXXXXXXXX dank je

  anoniemeling

 353. @Anoniemeling Eerst is t gwn een normale zoen. Dan doe je je mond een klein beetje open. Als hij meegaat kun je langzamerhand zn tong opzoeken, en een beetje lopen "dansen". Ga niet te ver met je tong in zn mond, maar laat ook niet alleen het puntje van je tong komen opdagen. Ga ook niet als een gek tekeer, want dan is de lol eraf. Gewoon, rustig, lekker zoenen. En neem soms ook een pauze. Adem door je neus, en zorg dat je fris uit je mond ruikt (dat is wel zo fijn). Doe je ogen natuurlijk dicht, en je hoofd gekantelt is ook een heel goed idee. En het belangrijkste is: geniet er van, en doe t ook op je gevoel. Concentreer je niet heel erg op wat je wel of niet moet doen. Je gevoel zal je namelijk helpen. Als je alleen maar let op wat je wel en niet moet doen geniet je er niet van. En dat moet je juist wel! Xx

  anoniempjee

 354. ok dank je wel ik ben klaar voor mijn eerste zoen xxxx

  anoniemeling

 355. ik heb laats voor het eerst gezoend op fris weetnii of julie dat kennen alleen wat blijk die jongen zit op mijn sgool

  lola

 356. Ik ga morgen afspreken met mijn vriendje. Ik heb nog nooit gezoend en hij wel. De vorige keer weigerde ik, omdat het niet is voor mij, Wat ook een nadeel is, ik ben 12 en hij is 17. Hij isal een stuk verder dan mij. Ik heb verschrikkelijke stress hierom, maar ben blij met je tips! Super fijn!!

  Britt

 357. ik wil mijn vrind laten weten dat ik hem wil zoenen maar hij wil niet wat moet ik doen ???

  ditske

 358. ik wil hem kussen

  ditske

 359. ik ben wel 10 maar egt kussen

  ditske

 360. hoiii ik heb een vraagje waar kan je het best zoenen met je vriendje? want ik ben bang als ik het op mijn kamer doe dat mijn ouders of broers en zussen er achter komen en dat heb ik liever niet. dus waar kan ik zoenen waar niet iedereen erbij is?

  zoenprobleem

 361. @Ditske: daar kun je niet echt veel aan doen helaas. Ik begrijp het wel van hem. Ik heb ook op mijn tiende mijn eerste zoen ontvangen, maar achteraf had ik m liever wat later willen hebben. Praat er dus begripvol over. En heb geduld. Als hij er niet klaar voor is en jullie gaan wel zoenen, gaat het meestal fout. Heb dus geduld. Je bent immers nog maar 10! @zoenprobleem Neem m mee met n wandelingetje. Het is nu gauw donker. Ga een rondje lopen, kijk hem op n niet zo openbare plek recht in de ogen, en stel hij kijkt diep terug, en je voelt dat het een goed moment is-kun je zoenen. Een wandeling, samen thuis wnr dr niet veel mensen thuis zijn, gwn minder openbare plekken. En ga niet onder een lantaarnpaal zoenen!

  anoniempjee

 362. Hey Eline, ik ben vijftien en ik heb twee maanden verkering. Het is echt dik aan tussen ons maar we gaan niet zoveel met elkaar om. Ik zou wel graag willen zoenen maar ik weet niet hoe ik dat aan moet pakken. Ik ben verlegen en durf zelf niet echt het initiatief te nemen. Maar ik wil wel graag gaan zoenen en hij ook alleen weten we niet wanneer.Mijn vraag is dus wat is een geschikt moment om te gaan zoenen en hoe kan je nou het beste beginnen met zoenen. Want zomaar gaan zoenen is ook een beetje raar

  mm

 363. Schrijf hier je reactie ...

  anoniemeling

 364. Ik ben verliefd en wil met de jongen zoenen. Maar ik zie hem bijna niet meer :'( wat moet ik doen?

  anoniempje

 365. Ik heb een vriendje en ik ken hem al een tijdje (= 3 maanden ) en ik heb nog niet eens over gepraat om eens afspreken ofzo ..en ik weet echt niet hoe ik dat moet doen ! :'(

  Hoe moet ik dat toch doen !!!

 366. nou ik ben verliefd op een jongen maar ik heb geen idee of hij mij echt leuk vind maar ik heb wel met die gene xx loraine

  loraine8382

 367. Hoi! klopt! ik ben een jongen! maar ik ben nu pas 12 en vindt een meisje heeel leuk, en zij mij ook... we willen allebei heel graag zoenen dus dat zit wel.. maar ; zij woont in brabant en ik in gelderland... ver dus van elkaar af. hoe moet je daarmee omgaan dan? mijn ouders weten er niks van... zij gelooft niet en ik wel... maar ze zei dat als ik naar de kerk ging dat zei dan mee wou... maarwe willen dus heel graag zoenen, hoe moet dat dan??

  Gwnjongenhier;)

 368. Eerst MM: Ik heb 2 maanden. Met een heeeeel leuk meisje. En zij heeft hetzelfde als jij. Ik ben misschien een jongen maar misschien is dat wel juist het beste voor jouw probleem. Zie je,zij had dus, toen we samen een wandeling hadden gemaakt in de avond, niet geweten dat je het moment aan moet voelen. Je voelt het wel wanneer je kan zoenen(en dan mowt je er ook direct voor gaan!), maar toch een paar tips zodat je weet wanneer je kan zoenen. -zorg dat jullie (redelijk) alleen zijn. Dit maakt hwt intiem, en fijner. En veel gemakkelijker -zorg dat je oogcontact maakt. Zonder die, geen zoen. -een fijne sfeer. En nu die gewone jongen: Ik hoop dat je niet wilt gaan zoenen in de kerk....! Maar toch hier komt ie: Ten eerste: een geschikt momwnt. Alles wat ik dus net zei :P Ten tweede: jij neemt het iniatief, want je bent de man. Vrouwen vinden het meestal fijner dat de man de leiding neemt in het zoenen. Techniek: buig naar voren, vlak voor je lippen elkaar raken ogen dicht, en dan elkaars lippen raken. Als je lippen een een klein beetje open zijn is het het best. Oefen op de zijkant van je vinger. Beweeg met je lippen over de hare alsof je in een zoftijsje hapt. Geen grote, maar een heel klein hapje. Als je niet tongzoent, moeten je lippen echt niwt verder van elkaar zitten dan wanneer je ze tussen het topje van je pink doet. Minder nog zelfs. Hou je lippen ontspannen, tuit ze niet, en kus vooral met je onderlip. En verzorg je lippen goed, heb een frisse adem, enz. VOOR EEN GOEDE HANDLEIDINNG GOOGLE JE NAAR HOE MOET JE ZOENEN WIKIHOW

  andere jongen hier

 369. Hee,ik heb met echt een hele leuke jongen uit mijn klas,alleen weet ik niet hoe je met open mond zoent... alleen heellang lippen op elkaar is zo saai... hoe doe je dat nu met open lippen? Xx

  ilse

 370. Hallo, kheb een vriendje en we hebben nog nooit gekust maar kzou dat graag willen maar kheb schrik kben bang dat gij me weg duwt of me niet wil kusse omdat hij er niet klaar voor is zou je me willen helpen

  alaratje

 371. Heeyy eline Ik heb met een jongen al 1 jaar en we hebben al vaak gezoend Moet ik het me bff vertellen?

  chemene

 372. Want ze weet nog niks..

  chemene

 373. Halloww, Tja.. Ik ben dus op een jongen van 16 en ik ben zelf 13, we gaan afspreken maar wat moet ik doen? Ik wil hem wel zoenen, op school kijken we elkaar altijd aan maar eigenlijk hebben we nog nooit met elkaar gepraat. (met het afspreken tuurlijk wel, alleen dat komt nog.) Dus ik wil hem wel zoenen, maar ik weet niet of hij dat wilt.. Weten jullie misschien waaraan ik het kan zien. En hij wilt ook verder dan ik wil. Ik heb al vaak nee gezegd, maar hij vraagt het wel vaak. Moet ik gewoon nee blijven zeggen??

  Quinn

 374. Bedankt Andere jongen hier voor je reactie. ik heb er zeker wat aan gehad. Maar heb nog een vraagje als je die wil beantwoorden. Hoe kan je er voor zorgen dat een jongen meer het initiatief gaat nemen want dat doet mijn vriendje niet echt.

  mm

 375. Ik ben 13 en ik ben al bijna een jaar verliefd op een jongen van 15. Hij weet dat ik hem leuk vind en heeft gezegd dat hij mij ook wel leuk vindt. We gaan steeds meer met elkaar om, we zitten bijna iedere pauze bij elkaar. Binnenkort is ons eerste afspraakje (we gaan gewoon voetballen want, we houden allebei heel veel van voetballen), ik weet niet of het gaat gebeuren, maar iig heb ik nog nooit gezoend/gekust, hij wel. Ik vind het best wel eng, ik ben bang dat als het er van komt om te zoenen dat ik niet goed zoen. Hoe zoen je het best? En ik ben bang voor van die stiltes dat ik niks weet te zeggen. Wat dan? En moet ik nog wat voor hem meenemen ofzo?

  Fen

 376. lieve MM, ik ken dat idee. Maar onthoud: een jongen is minstens net zo verlegen als jij! Dus neem zelf eens het iniatief! Geloof me, dat vindt ie geweldig. Kom dan wel zelfverzekerd over. Het is een mens, stapelgek op jou, dus hartstikke onzeker; neem zelf het iniatief, en spoor hem aan dat ook te doen. Dit is eigenlijk ook een antwoord op alaratje. Ga er gewoon voor! Of flirt met m, door zn handen te pakken, zachtjes op je lip te bijten, of vraag het hem gewoon(op een romantosche wijze)! En ten slotte, fen: nou, je eerste zoen is best apart. Na die zoen ben je een beetje van: "Whoa, ik heb gezoend :o. Dus zeg je ook niet zoveel. Het is leuk om iets mee te nemen, maar nooit verplicht. Bouw het ook langzaam op voor de eerste. En eigenlijk zijn er maar drie dingen die je voor het zoenen moet onthouden en weer vergeten wanneer je zoent (het gaat echt vanzelf, je gaat namelijk gewoon mee met moeder natuur-je zoent en kunt er niet eens bij nadenken). 1:wees subtiel.ga niet slobberig doen. 2: relax! 3: laat je gaan. Thats it! Meer hoef je niet te weten. Vertrouw op mn woorden: al leer je nog zoveel theorie uit je hoofd- als je zoent denk je daar echt niet meer aan. Het is namelijk zo'n mooi moment(als je het goed doet) dat je de volgende dag in bed nog licht te giechelen. Vertrouw erop dat het goedkomt, en relaaaaxxx! (Ik mag dan geen meisje zijn-jongens kunnen tegenover meiden het beate advies geven op dit soort dingen, en ook andersom.

  andere jongen hier

 377. Hey, kennelijk ben ik niet de enige jongen hier... ik heb net met een meisje en we hebben pas gezoend , maar het gaat niet zo goed tussen ons... er komen steeds meer akward momenten, en ik weet gewoon nist meer wat ik er mee aan moet. We vinden elkaar leuk, maar nu gaan we apart leven... hoe kan ik dit oplossen?

  len

 378. @len het is handig om er met haar over te praten. Want jij vindt het misschien wel awkward maar misschien zij niet. Of zij ook en is er een goede reden voor. Dus bespreek het gewoon, als je elkaar leuk vindt, moet dat kunnen!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 379. bedankt voor de tip andere jongen. Ik heb er wel wat aan.

  mm

 380. heY x ik ben 11 jaar en heb een vriendje, ik zit nog op de basisschool en heb met mijn vriendje besproken om het geheim te houden op school dat we verkering hebben. Maar vandaag heeft hij mij midden op de spelplaats een kus gegeven (wang en mond ) ik weet niet goed wat ik er van moet vinden : ik vond het fantastisch en ik droom ook over ons 2 die kussen enzo maar nu het echt is gebeurt voel ik me zo raar. Heeft er iemand het zelfde mee gemaakt of tips ?

  lovehorses

 381. Hoihoi! Ik ben 14 jaar en ben nu een tijdje aan het whatsappen met een jongen die vorig jaar bij mij in de klas zat. Toen vond ik hem altijd strondvervelend en plaagde hij mij altijd. Dat vertelde ik ook wel eens thuis, haha. Maar nu ik hij heel erg veranderd, hij is super lief, en hij heeft ook al tegen mij gezegt dat hij mij leuk vind. Ik vind hem ook leuk! Binnenkort gaan we met een groep jongens en meiden uit waaronder ook hij, ik heb heel erg het gevoel dat we gaan zoenen. Voor het zoen gedeelte ben ik niet bang, maar stel dat we zouden krijgen, hoe moet ik het dan tegen mijn ouders vertellen? Hun kennen hem als de vervelden jongen uit mijn klas, maar nu is hij dus heel anders. Ik ben bang dat zij verkeerd reageren. Xx

  Kim

 382. @Kim als jij voelt dat het goed zit, zou ik dat aan je ouders uitleggen. Misschien is het goed om ze nu alvast een beetje te vertellen over je kriebels. Anders komt het voor hen totaal onverwacht en dan is het moeilijker te begrijpen. Kan me wel voorstellen dat je ouders vragen hebben bij de motieven van de jongen, die zou je zelf ook kunnen proberen te achterhalen door hem veel vragen te stellen: waarom plaagde hij je en waarom doet hij nu lief?

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 383. hye ik ben nu net 5 dagen samen en ik en hy hebben door dat het tijd wordt voor de eerste zoen maar we weten niet waar op sgool liefst en jha overal zit wel iemand dat ofwel ik ken ofwel hy dus we weten het niet xx help

  helpmeisje

 384. Oke dankje wel Eline! Ik heb nog een vraagje. Aanstaande vrijdag (overmorgen) is er weer een uitgaansavond voor tieners bij ons uit de buurt. Daar gaat eigenlijk iedereen wel heen, en het is altijd super gezellig! Een soort van (tiener)disco. Ik heb er super veel zin in, en hij gaat ook. Hij heeft al tegen mij gezegd dat hij wel wil zoenen met mij, en hij heeft het ook al wel eens gedaan. Maar ik dus nog nooit! Ik zou het wel willen met hem, omdat ik hem echt super leuk vind. Alleen, hoe gaat dat dan? Gaat hij het gewoon midden in de ruimte met iedereen doen of neemt hij me mee naar een rustig plekje. En als hij me meeneemt, wat moet ik dan doen? Gewoon kijken wat hij doet, of zelf actie ondernemen. Ik ben super zenuwachtig! XX

  Kim

 385. Hey ik heb een vriendje alleen mijn ouder vinder dat ik daar te jong vor ben maar ik vind hem echt heel leuk hij zit ook bij mij op school en stiekem zou ik welmet hem willen zoenen maar ik weet ook niet welk moment daar geschikt voor ishopelijk kan iemand mij helpenxxx

  M 2

 386. Srry bdl mijn ouders

  M 2

 387. ik heb morgen een soort first date met een jongen (hij is 16 ik ben 13) en waarschijnlijk gaat die me dan vragen en gaan we ook zoenen alleen ik vind het super eng en ben ook bang dat ik het verkeerd doe of dat ik niet durf ofzo en als we hebben weet ik niet goed hoe ik het tegen me ouders moet vertellen want nu verzin ik steets een smoes om met hem aftespreken x meeee

  meeee

 388. Hey, ik ben op 2 jongens verliefd! nr 1 is leuk lief knap grappig en populair, ik zie hem elke dag.Nr 2 is lief schattig leuk soms grappig, ik zie hem 2a3 dagen de week. Nr 1 zit iedereen te zeggen da wij koppel zijn , ma da is ni zo.NR 2 zit iedereen te zeggen da wij supper goed bij elkaar passen.IK WEET HET ECHT NI MEER!!!!!!!!!!!HE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP

  LOVE 222222

 389. Ik heb wel tips om het moment voor je eerste zoen op te wekken onzo. Tip 1: als je verdrietig bent, is het makkelijk. Als je dan moet huilen, geef je hem een knuffel, en ga je uit huilen op zijn schouder. Til dan je hoofd op. Aangezien jullie hoofden dan dit bij elkaar zijn is de kans dat jullie gaan zoenen groot. Tip 2: wees eerlijk. Vertel hem dat je meer wilt. Als hij dit ook wil, dan is het ook niet meer zo spannend. Probleem opgelost :D Tip 3: verwacht niet te veel van een afspraakje. Ik had iets gepland, en hij stemde in maar kwam niet opdagen. Als dit bij jou ook is gebeurt dan wedt ik zeker dat het een enorme sukkel is dat hij die kans heeft laten schieten! Tip 4: wees jezelf. Er gebeuren misschien andere dingen, maar zoek je grenzen en hou je daar aan. Die zoen is misschien wel speciaal, maar je blijft jezelf en dat is nog veel special er. Xxx, hopelijk hadden jullie iets aan mijn tips.(L)

  lolly

 390. ik heb sinds 14 feb. heb een vriendje hij is 16 en ik ben 14. een paar dagen geleden heb ik aan mijn moeder verteld dat ik een vriendje ze vond het goed enzo. alleen nu moet ik het nog aan mijn pa vertellen alleen ik weet niet hoe hij is heel erg beschermend. dit was mijn vraag. dus ff verder. ik mocht hem van mijn moeder hier thuis uitnodigen voor een film omdat het slecht weer was en we eigenlijk zouden afspreken buiten. hij was dus hier en wij zaten samen op mijn kamer. we gingen film kijken en ik lag een beetje bij hem en hij had zijn armen om mij heen geslagen en tussen door zag ik door mijn beeld scherm dat hij meer naar mij aan het kijken was dan naar de film. dus ik draai me naar hem toe en hij gaf mij een kus (dat deden we wel vaker gwn een normale kus) ik ging zitten en we hebben elkaar een lange tijd aan gekeken en hij zag dat ik een kussen achter me had liggen dus pakte hem en het werd een soort van kussen gevecht met heel de tijd kusjes tussendoor en toen was het op eens afgelopen we gingen verder film kijken en ik keek stiekem heel de tijd naar hem hij had zijn armen om me heen geslagen en ik kon soortvan geen kant meer op en toen zag hij dat ik naar hem keek hij draaide zich om en gaf me een kus ik gaf hem er een terug en zo ging het heen en weer en toen had hij met een hand mijn hoofd soortvan vast en probeerde heel zachtjes zijn met zijn tong enz. ik vond het niet erg juist fijn.. alleen... weet ik niet of ik het wel goed deed?!.. later deden we het nog een keer alleen ben ik er nog niet zeker van... en ik durf het eigenlijk ook niet zo goed te vragen want ja hij is wel ouder en we hebben nog niet echt heel lang hoe kan ik merken dat hij het ook fijn vond?? ik vond het wel fijn alleen het botste steeds in onze monden (idk of je het zo zegt) ik merkte wel dat hij het volgens mij wel een keer eerder had gedaan want hoe het begon ging zooooooo soepel.... (kan ook zijn dat hij het allemaal had uitgedacht ofz.) kan je me misschien helpen?

  lientje

 391. bij een stukje moet staan dit is vraag 1 en er moet staan dat ik een vriendje heb

  lientje

 392. en ik was nog iets vergeten..... het is ook soort van mijn buurjongen hij woont een straat verder en dat maakt het op de een of andere manier toch moeilijker

  lientje

 393. Hoi lientje, wat is precies je vraag? Of je het goed hebt gedaan? Er is eigenlijk geen goed of slecht. Zo te lezen vinden jij en je vriendje het fijn om bij elkaar te zijn en aan elkaar te zitten, dan kan er weinig misgaan en is het niet raar dat je in het begin even moet wennen!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 394. Haii.. Ik(13) heb al bijna 3 maanden met me vriendje (14 bijna 15 is ie).. maar ik heb iedere keer dat ik bij hem ben gewoon het idee dat ik hem een kus wil geven, alleen ben ik bang dat hij dat niet wilt.. ookal is het alleen op zijn wang! Zou je me wat tips willen geven? Groetjjss Pixie x

  Pixie

 395. heei, ik ben Rose ik ben bijna 14 jaar en als het op jongens aankomt ben ik verlegen. Het is net uit met mijn eerste echte verkering ( als je de groep 1 verkering niet mee ttelt hihi). Het deed best wel pijn want hij is net 15 en hij vond me heel leuk zei hij. hij vond me alleen te onzeker ben ik bang. als hij mij een kus op de wang gaf begon ik te blozen en te giechelen. en dan kijkt hij mij raar aan. Als ik verliefd ben krijg ik een kick. een adrenaline shot. Soort van. het is niet uit te leggen. Maar wat doe je dan als je verliefd bent ? Ik snap hem wel maarja....

  rose

 396. ps mijn moeder zegt dat het nog wel komt en dat ik niet teleurgested moet zijn.

  rose

 397. Heeyy, Ik ben 13 jaar en ik vind een jongen heel erg leuk, hij mij ook. Ik ga binenkort met hem naar Rdb. Als hij opeens met mij gaat zoenen wat moet ik dan doen. Op zulke momenten weet ik nooit wat ik koet doen

  Xenia

 398. Hoi. Ik vind een jongen eigenlijk best wel leuk en ik zou ook wel iets met hem willen. Ik ben 13 dus aan de andere kant denk ik ook weer : ik ben er gewoon ook veel te jong voor. Maar ik heb eigenlijk meer het gevoel dat ik het wel wil dan dat ik het niet wil. Hebben jullie misschien tips of ik het beter wel of niet kan doen?

  anne

 399. hoi!! ik heb sinds vrijdag met een jongen (ik ken hem al heel lang en waren ook beste vrienden). maar nou spreek ik vandaag misschien nog af en sowieso donderdag en vrijdag, maar ik wil hem heel graag gaan zoenen alleen ik weet niet hoe ik moet beginnen..... hij stuurde wel net een berichtje dat die met me wou bekken. maar wat is het juiste moment om hem te gaan zoenen? ik hoop dat ik snel antwoord krijg! met vriendelijke groet kelly.

  kelly de mit

 400. hoi!! ik heb sinds vrijdag met een jongen (ik ken hem al heel lang en waren ook beste vrienden). maar nou spreek ik vandaag misschien nog af en sowieso donderdag en vrijdag, maar ik wil hem heel graag gaan zoenen alleen ik weet niet hoe ik moet beginnen..... hij stuurde wel net een berichtje dat die met me wou bekken. maar wat is het juiste moment om hem te gaan zoenen? ik heb nog nooit gezoend... maar vrijdag gaan we samen zwemmen maar kijken mensen me raar aan als ik bij hem op schoot ga zitten ofzo?(ik ben zelf 13jaar en hij is 12jaar) en ik ben een stuk groter dan hem... kunnen we dan wel zoenen of niet? want ik wil het echt zo graag, en ik was al een paar jaar op hem verliefd maar een vriend van mij heeft vrijdag met discozwemmen ons bij elkaar gebracht en ervoor gezorgt dat we met elkaar zouden nemen en dat is gelukt :) ik hoop dat ik snel antwoord krijg! met vriendelijke groet kelly. p.s. die van net was nog niet helemaal klaar

  kelly de mit

 401. Hee Eline! Ik ben Bente, bijna 15 en ben nog niet ontgroend. Ik heb echt heel veel zin om een keer met een jongen te zoenen. Ik heb geen verkering, maar met uitgaan naar feesten vind ik best veel jongens leuk. Ik ben bang dat dit komt omdat ik gewoon te graag wil zoenen (ik ben wat steviger en bang dat mijn eerste zoen nog heel lang duurt). Hoe laat je aan een oudere jongen (16/17) zien dat je hem leuk vindt (voor als het een keer een goed moment en leuke jongen is..) en hoe merk je of hij echt intresse in je heeft? Ik hoor heel veel mensen praten over hun ontgroening en dan vragen ze ook aan mij of ik al ontgroend ben, en dan wil ik zo graag mee kunnen praten... Kun je me raad geven? Liefs, Bente

  Annoniempje

 402. Hey ik ga dinsdag voor het eerst zoenen, ik vind het zoooo eng. Ik heb al wel eerder gekust. Ik ben nu 13 jaar, maar ik ben heel bang dat ik ga falen, of dat ik het niet goed doe. Heeft iemand misschien een paar zoentips?

  ♥♡♥

 403. Hallo ik ben 13 jaar en ik heb een vriendje van 15 maar we hrbben nog nooit o de mond gezoznd. We hebben binnenkort een afspraakje in de cinema en ik weet niet of ik dan mijn kans zou grijpen. Hebben jullie soms tips voor je 1e date/kus ?

 404. heey Eline, met Ot ik heb al bijna 1,5 jaar verkering en we hebben nog niet gezoen zelf zegt hij dat ie niet verlegen is, maar als ik met hem praat over zoenen en dat ik dat toch wel graag wil doen dan loot hij rood aan. vervolgens zit er een meisje bij mij op school en die komt de hele tijd aan hem en als ik vraag om eerlijkheid en of hij nog van me houdt dan ontwijkt ie de vraag. weet jij wat het betekend? ik ben einde raad en hou erg veel van hem. en zou je me tips kunnen geven voor dat zoenen. groetjes ot, hoop snel op antwoord

  Ot

 405. en trouwens ik ben 17jaar en die jongen die is 18jaar

  Ot

 406. Heey, Ik heb een vraagje. Veel mensen zeggen dat de jongen die me het eerst zoent daar heel gelukkig mee moet zijn. Maar waarom? Ik bedoel ik ben dus nog niet ontgroent en heb geen ervaring. Dat is dan toch juist niet fijn? Help me! Groetjes,

  Eva

 407. Heey, Is het raar dat ik 16 ben en nog nooit gezoend hebt? Liefs!

  Esther

 408. Ik ben 12 jaar oud ik heb nu net 3 weken verkering en dit is mijn eerste keer dat ik verkering heb en ik zou graag een keer met haar willen knuffelen maar ik ben zelf verlegen en durf nog niet zo goed het initiatief te nemen kan iemand me hiermee helpen?

  stef

 409. Heejjx Ik ben Marie en ben 12 jaar en ik heb een vriendje van 15 en de eerste x oen we afgesproken hadden hebben we al gezoend maar nu durf ik niet meer afgesproken heeft iemand tips voor me?? Xx liefs

  Marie

 410. Hai Marie, bedoel je dat je de eerste keer dat jullie elkaar gezien hebben jullie gezoend hebben en toen elkaar niet meer hebben gezien? Ik volg je niet helemaal :) Als dat het geval is: zou je hem graag nog eens willen zien? Kun je hem een berichtje sturen waarin je dat vraagt? Ik kan me voorstellen dat jij graag een vervolg geeft. Als je gaat zoenen, ga je je ook een beetje binden aan iemand. Dus, vraag gewoon! :)

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 411. @stef gefeliciteerd met je verkering! knuffelen kan fijn zijn :) Zij wil jou vast ook knuffelen, onthoud dat. Creeer een beetje een situatie waarin dit kan gebeuren, bijvoorbeeld door naast elkaar te gaan zitten op een bankje of tegen een boom aan. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met haar hand vast te pakken of iets uit haar haar te plukken (wat er niet zit, maar dit doen ze in films altijd). Of je geeft haar een aaitje over haar rug en laat je hand even liggen. Je hoeft niet groot te beginnen hoor!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 412. Dankjewel voor de tips morgen hebben wel met elkaar afgesproken ik ga het dan wel proberen

  stef

 413. Hey, ik ben 12 jaar en ik ben koppel met een jongen van 11 jaar,ik wil graag zoenen met hem en hij wil ook zoenen met mij. Mar mijn vraag is nu -> ben ik nog te jong? En wanneer vind je het geschikte moment? Mvg Abc123

  Abc123

 414. Ik ben 12 jaar en mijn vriendje is ook 12 jaar ik ben normaal niet zo verlegen maar bij hem wel en hij is ook heel erg verlegen ik wil graag met hem zoenen maar ik weet niet of hij daar al klaar voor is ik kan het via facebook vragen maar dat klinkt zo raar( hoi schatje wil je met me zoenen? ) dat klinkt zo raar en ik hou heel veel van hem en hij ook van mij en ik wil hem niet kwijt maar hoe moet ik er dan over beginnen als ik er niet over begin dan doet hij het nooit het voelt zo eng we lopen altijd maar wat rond of kijken tv maar als we tv kijken ben ik de hele tijd aan het denken zou ik zijn hand pakken nee dadelijk trekt hij weg en dan schaam ik me wie kan me helpen TIPS ?

  I love my boy

 415. Ik ben nu 10 jaar ik heb gister verkering gekregen met een jongen we gaan zoenen/kusje geven dat weten we nog niet het gaat morgen gebeuren

  f♥d

 416. Hallo eline ik ben 10 jaren ik wil heel graag zoenen met mijn vriendje dit is de 2e dag dat we verkering hadden maar nu heb ik een probleem ik weet zeker dat hij het wil dat heeft hij al gezegt ik wret ook zeker dat ik het wil maar ik weet niet waar ik het moet doen ik dacht aan de plek waar we elkaar ontmoet hebben dat zit in een park er zit een heuvel daar zaten we op met uitzicht op een weiland met paarden daar vroeg ik hem zal ik het daar doen?

  ♥duncan

 417. heey @I love my boy ik heb bijna precies hetzelfde met mijn vriendin echt vervelend

  stef

 418. hee, ik heb sinds een maand een heel leuk vriendje. maar hij geeft nu aan dat hij meer wilt dan alleen een knuffel en hand in hand. kussen of zoenen dus. ik zelf heb nog nooit gezoend ofzo en vind het best spannend. ik ben 13 en hij is al 14 en wordt bijna 15. hij heeft al veel meer ervaring met dit soort dingen en ik voel me nu een beetje gedwongen om toch met m te zoenen. ik zelf vind zoenen ook helemaal niks. m'n ouders geef ik nog geen eens een kus op de mond, laat staan voor nu al mijn vriendje, haha. ik vind zelf ook wel dat ik eerlijk moet zijn tegen hem en dat heb ik ook gedaan. hij zei dat hij het begreep, en dat dat heel vaak zo is met de eerste keer. maar volgens mij zegt hij dat alleen maar om mij gerust te stellen. ik weet gewoon niet zo goed wat ik hiermee moet. m'n beste vriendin zegt ook altijd dat het gewoon moet gebeuren, maar ik zal zelf nooit die stap maken. hij zal het gewoon moeten doen bij mij denk ik, als tie het echt heel graag wilt. ik hoop dat iemand me hier nog even kan helpen met wat ik hier mee moet. thaaaaaaanks!

  marloes

 419. waarom staan meiden altijd in een groepje want als ze alleen staan durven jongens meer zoals leuk kletsen enzo en dat kan uitlopen tot een date wie weet hier raad mee?

  Anoniempje

 420. heey, ik heb vandaag voor het eerst gezoend. Het was ook de eerste keer van hem, maar hij kan totaal niet zoenen. Ik heb geen een keer zijn tong gevoelt. Hij hapte de heletijd heel hevig. Het was gewoon smerig. Het liefs wil ik er wat van zeggen, maar ik wil hem niet kwetsen. Heb je tips???

  anoniem

 421. Hooooii! Ik heb een vraag: is het normaal om het de 1e keer niet heel erg geweldig te vinden? Ik kreeg mijn eerste kus geheel onverwacht gekregen en het eerste wat ik dacht van wat ik er van vond was: nat... Het was op mijn werk in de Jumbo, daar werkt hij ook en nadat het was gebeurd moest ik jog 2 uur werken en ik kon het eerste uur niet normaal functioneren. Ik was echt superverward. Is dit normaal? Het zoenen ging ook niet geweldig, want ik wist gewoon niet wat me overkwam.

  marinda

 422. Wat betekent ontgroend?

  bellaa

 423. Ik heb een vriendje en ik ben 13 en hij is 15 ik wil graag met hem zoenen maar ik weet niet hoe

  S

 424. Ps hij is bijna 16 help me we hebben al 5 maand Grt s xxx

  S

 425. We hebben nu 3 weken en we willen allebij wel zoenen maar het komt er niet vban wat moet ik doen

  S

 426. ik heb een vriendje en we hebben nu bijna 3 maanden en we hebben nog niets gedaan. we willen allebei wel zoenen maar ik weet niet hoe ik moet beginnen. elke keer als we afspreken doen we niets en we willen het allebei graag maar wat moet ik nu doen? moet ik zijn hand pakken of hem een knuffel geven? ik weet het niet meer.... kunt u mij alstublieft helpen?

  a

 427. Hallo , Ik heb 3 maanden verkering en Ik wil graag zoenen maar ik durf niet . Ik weet ook niet of hij het wil. En zijn vrienden zijn altijd bij hem. We zijn nooit Alleen. Wat moet ik doen ? P.s ik ben 13

  Anoniem

 428. Hoi hoi!! Ik heb sinds gisteren een vriendje maar hij stuurt de hele tijd berichten dat hij me wil zoenen. Ik wil het wel maar ik durf het eigenlijk niet. Ik ben sowieso al best close met hem, we waren al iets van 5/6 jaar beste vrienden en zo. Maar gisteren heeft mijn bff hem voor mij gevraagd((beetje gênant maarja). Maar ik ben 13 en hij 15, en hij heeft al vaker gezoend en ik nooit! Maar ik wil het wel heel graag. Heeft u misschien tips om het minder spannend te maken? Xxkelly x

  kellyxx

 429. hoi kellyxx, misschien kan ik je helpen? Ik heb al bijna een jaar met mijn vriend en eerst durfde ik ook niet zoveel maar dat gaat vanzelf over. Wat je kan doen is met hem er over praten dat heeft bij mij ook gewerkt. Hij snapt het zeker en wil je er graag bij helpen. En als hij dat dan weet, dan gaat hij misschien wel de eerste stap nemen en doet hij wat voorzichtiger aan. Ik hoop dat je wat hebt aan de tips. En nu anoniem, Het beste is om er met hem over te gaan praten en samen naar een oplossing te zoeken. Als dat niet werkt dan dan moet je naar iemand in je omgeving gaan die er al wat meer van weet en hem/haar om raad vragen. En wat je het beste kan doen tegen dat zijn vrienden erbij staan is gewoon denken: wat maakt het uit wat zij ervan vinden, wij zijn een stel en dat moet je kunnen laten zien. Ik hoop dat we wat aan de tips hebt.

  mm

 430. @kellyxx Oei, ja, spannend hoort er gewoon een beetje bij eigenlijk :) Wat vooral belangrijk is, is dat je goed bij jezelf nagaat, of de spanning komt, omdat je het echt nog niet durft of durf je het wel maar is het gewoon normale spanning. Wacht vooral nog even, je hebt eigenlijk nog helemaal niet zo lang. En ik vind het eerlijk gezegd niet zo'n heel goed teken als hij er zo op aandringt. Hij moet iets met jou willen omdat hij je een leuke toffe meid vindt om tijd mee door te brengen. Niet om de hele tijd zijn tong in te hangen : ) Succes!

  Eline, stippenfan Eline, stippenfan

 431. ik heb een probleem :( ik ben 13 en ik heb al een vriendje en we willen allebei zoenen op de lippen maar we durven allebei de 1e stap niet te zetten HELP>?? >:(

  anoniemm

 432. gisteren voor het eerst gezoend , helemaal niet moeilijk maar wel een hele opluchting , ze ging na huis en daarna sloeg ze een arm om me heen om te zeggen dat ze na huis wilde en toen ben ik gwn dichterbij gegaan met mn lippen en toen zoende ze terug , en @Anoniemm als je niet de eerste stap durft te zetten moet je gwn steeds dichterbij gaan met je hoofd en je ogen sluiten en de rest gaat vanzelf

  gerard

 433. Ik ben 13 jaar en al best lang verliefd op ren jongen van 15. Alleen is die jongen de broer van een vriendin van mijn zusje maar niet een hele goede alleen van hockey. Ik zie hem daarom niet vaak maar ik zou graag verkering willen met hem. Ik wil ook heel graag zoenen. Maar durf eigenlijk niet iets met hem te ondernemen want ik ken hem nauwelijks en misschien lacht hij me uit want hij is ouder en heeft al vaker een relatie gehad. Ik heb nog nooit verkering gehad. Wat moet ik doen

  ........s

 434. Hij is nogal lollig en ik weet niet of hij me serieus zal nemen

  ........s

 435. Ik wil ook verkering vragen

  Em

 436. Hey eline ik heb je hulp nodig Ik wil verkering vragen aan een jongen Maar hij vond me bij gym een aansteller En ik durf hem ook geen verkering te vragen Wat moet ik nu doen ?

  Em

 437. Hallo , Ik ben verliefd op een jongen uit mijn klas en ik ben er al 10 keer samen mee geweest. Ik heb het altijd aan en uit gemaakt want hij is heel verlegen en durft niets en dat vond ik steeds heel vervelend dus maakte ik het uit maar het probleem is nadat ik het steeds uit maak ben ik nog verliefd op die jongen. Maar hij praat nooit tegen me alleen hij zegt hallo en hij durft niets en hij doet niets . En nu probeerd hij stoer te doen en zit hij steeds bij de populaire meisjes . Nu mijn vraag is : zou ik het weer aanmaken en als ik het aan zou moeten maken hoe zorg ik er dan voor dat hij tegen me praat en niet meer zo verlegen is ? Alstublieft kunt u mij helpen .... Groetjes Anoniem

  Anoniem

 438. Hai ik ben 11 en heb een vriendje niet zo lang hij vind mij echt leuk en ik hem. Veel kinderen uit de klas zeggen dat ie eerst gaat flirten en dan de anderen stap gaat nemen zoenen maar ik weet niet of er klaar voor ben maar ik wil het denk ik wel ✌✌✌❤❤❤ Love YOU Hij heet jason hij zoooooooo leuk hij zei ook een keer dat hij mijn hondert keer leuker vindt dan selena gomez zzooooo lief maar wat moet ik nou doen Love YOU

  Danielle

 439. He ik ben 12 en heb verkering met iemand die al eerder met iemand heeft gezoend maar ik wil dus met hem zoenen maar ik wil het ook uitmaken maar ik ben wel verliefd op hem het zechmaar alsof ik een te kleine broek aan heb snapje ik weet niet goed wat ik nu moet doen moet ik nu wel of niet zoenen?

  Estelle

 440. Ik ben 12 (bijna 13) en heb al een maand en twee weken met een jongen ik wil heel graag zoenen en hij heeft verteld dat hij het ook wil. Ik vind alleen geen goed moment om hem te zoenen dus heeft iemand misschien een tip wanneer een goed moment is?

  Anno!

 441. Hee! Ik ben 13 en ik vind een jongen al heel erg lang leuk! maar ik weet niet of hij mij ook leuk vind we kennen elkaar al heel lang en zijn beste vrienden ik ben bang dat ik hem ga zoenen en hij wil dat niet dat ik dan de vriendschap verpest! Ik weet niet wat ik moet doen!! Xx M

  M❤️

 442. Als ik naar hem kijk bloost hij wel en ik durf dan niks te zeggen en dan staren we maar wat! Ik weet neit wat ik moet doen ben bang dat ik de vriendschap dan verpest!

  M❤️

 443. Ik ben all een jongen van 16, maar ik heb nog nooit een vriendin gehad ik vond ooit een meisje van 14 leuk maar ze is 2 jaar jonger, helaas ging ze verhuizen ik dacht waaroom ik niet vroeg waarom ik kon weten heb je facebook zo konden wij altijd contact houden.

  M¬s

 444. @ Anno! Ga eens een keer iets met hem doen naar de bios ofzo en na dat uitgaan bij het afscheid nemen dat je dan met hem zoent Ik hoop dat je iets aan mijn tip hebt

  Em

 445. heyhoi, ik ben een meisje van 15 die zoooooo hopeloos is.. ik vind al 1,5 jaar een jongen echt leuk leuk en ik moest er avonden bij huilen en dacht alleen maar aan hem. toen hij 2 maanden een vriendin had voelde ik me echt slecht, alsof ik hem kwijtt was terwijl ik hem nooit heb gehad en hij mij ook niet wilt. Maar nu is er een jongen, hij woont met de auto 1,5 uur verder op. ik ken hem al een jaar (via whatapp en skype) en ik heb hem een maandje geleden ontmoet. ik ben echt wat voor hem gaan voelen denk ik want ik denk helemaal niet meer aan die jongen waar ik het hier boven over had, nah helemaal niet meer is overdreven. nauwelijk.. ;-) maar deze ''internet'' jongen geeft mij een raar gevoel (positief) maar is afstandrelatie wel te doen? en first kiss? ik ben echt hopeloos. :c

  Hopeloos

 446. hii, sommige mensen zeggen dat je niet moet zoenen als een wasmachine, maar rondjes om de tong van een jongen draaien is toch juist zoenen als een wasmachine? groetjeees

  anno

Reageer ook!

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je gegevens worden niet gebruikt of doorverkocht aan derden.
Je emailadres wordt niet getoond in je reactie.

de bloggers

poll

Welke Bijbel gebruik jij?

Loading ... Loading ...

tags

Archief