1 jaar lang niet shoppen: update

In mijn eerste blogje heb je kunnen lezen dat ik heb besloten een jaar lang niet te shoppen – en waarom. Ik wist toen al: hoe warmer het weer, hoe moeilijker de uitdaging. Ik ben namelijk dol op jurkjes en schoenen en die heb je bij mooi weer in overvloed…

Tussenstand: onderbroeken en panty gekocht. Spijkerjasje gekregen (derdehands)

Ondanks de eerste wereldproblemen waar ik mee worstel, ben ik nog steeds superblij met mijn keuze. Het is niet eens zo moeilijk. Ik zag laatst een Coby-jurk (AKA een perfecte jurk voor mij). En ik heb ‘m niet eens gepast – en dat is oké. Ik heb genoeg in de kast en ik kan genoeg met wat ik heb. Ik heb zelfs kleding weggedaan, omdat ik heel veel toch niet draag. Wel liep ik tegen een paar dingen aan de afgelopen maanden. Mag ik wel kleding accepteren…? Ik kreeg een oud spijkerjasje van mijn moeder, die ‘m van mijn zus had, die ‘m van een vriendin had. Daar ben ik nu blij mee, maar ik heb besloten verder niets meer te willen krijgen. Dan is het hele idee van mijn missie weg. Die onderbroeken en panty had ik echt nodig, want ik had geen panty’s meer en mijn onderbroeken vielen van ellende bijna uit elkaar.

Onmogelijke dresscodes

Niet shoppen is koek en ei, totdat je collega gaat trouwen en hij ook nog eens een onmogelijke dresscode heeft. Tenue de ville. Te-what de what? Voor Noorderlingen als ik is dat echt Chinees. Dus dankzij Google weet ik nu dat dat city chic is – serieus hoe deden mensen dit soort dingen pre-internet – en dankzij Google Images weet ik hoe city chic eruitziet. Pastel, niet te bloot, best fancy. Maar ja; HEB IK ZOIETS? Nee. Uiteindelijk wist ik iets te verzinnen (oranje is ook soort van pastel besloot ik) maar de verleiding om even op de webshop van H&M te kijken was groot. En dat wil ik niet, want waar rook is, is vuur. Niet gedaan dus, maar wel eindeloos mijn andere collega’s gevraagd ‘wat doe jij aan?!’ om inspiratie op te doen. Sorry collegae; ik was een beetje obsessed.

Ik kom dus veel minder buiten

#sad. Maar even serieus; de momenten dat ik vroeger naar buiten zou gaan om even ‘de stad in te gaan’ zijn steeds schaarser. Ik ga toch niet shoppen, dus blijf ik thuis met een boek. Of ga ik met muziek op door de stad wandelen – maar alleen NA sluitingstijd, anders loop je daar omringd door shoppers. Alsof een afkickend alcoholist naar een bar gaat tijdens happy hour, dat idee. Het is niet zo dat ik vet veel moeite moet doen om niet te winkelen, maar ik zoek het ook niet op. Want waarom? Ik ga toch niets kopen. En de etalages zijn echt superleuk om inspiratie mee op te doen, maar dan gebaseerd op wat je al in je kast hebt hangen. Met vriendinnen shop ik minder en drink ik vaker ergens koffie. Kun je ook veel beter praten!

Dieptepunt: mijn favo jeans is stuk

En dat wat ik in mijn kast heb hangen, wordt steeds minder. Dingen gaan namelijk stuk. Panty’s, schoenen, jeans. Mijn favoriete high waist jeans zijn versleten. Maar écht; je kunt bijna door de kontzakken heen kijken, zo versleten. Ook mijn favo pumps voor in de zomer zijn bijna af. Ik kleur ze serieus in met een bruine viltstift om ze er mooier uit te laten zien (life hack, graag gedaan). Normaal gesproken zou ik deze items gelijk vervangen. Maar ja, waarom? Ik heb nog wel andere dingen in de kast hangen. Maar die jeans die stuk zijn nu, dat doet me toch een beetje pijn – en dat vind ik dan weer stom.

Houd ik geld over?

Eerlijk? Nee. Het geld dat ik overhoud geef ik namelijk weer aan andere dingen uit. Het is niet zo dat ik nu ineens vet veel eten of andere dingen koop ofzo, maar ik geef nu veel makkelijker aan kerken en doelen omdat ik denk ‘anders zou ik daar een shirtje van kopen en nu kan ik er iets goeds mee doen!’ Is ook zo en daar is op zich niets mis mee, maar ik houd dus niets extra’s.

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 4 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!