#100happybelledays update!

Aaai Aaai aai! Mislukt! Ik heb de afgelopen twee weken twee dagen gemist…! En eigenlijk wordt deze challenge steeds meer een last! Kijk je mee?

100happydaysweek5en6
Dag 28: De brownie in a cup! Jullie kennen hem wellicht al van Joëlle’s blog, zo verslavend lekker!
Dag 29: Een filmpje van mijn fietstocht van Haarlem naar huis. Ik hou ervan om in de zomer ’s avonds in het donker te fietsen. Zonder jas, muziekje op, rust op de weg en lekker doortrappen. :)
Dag 30: Geeeeen foto!! Aaah! 25 juli, geen idee wat ik die dag deed, er staat niks in m’n agenda… Totale Blackout?
Dag 31: Nieuw shirtje gekocht bij de Hema voor slechts 7,50. Ik hou van dat soort koopjes!
Dag 32: In de stromende regen onder de paraplu met een lekker muziekje op. Call me crazy, maar ik kan daar echt van genieten! Het ruikt altijd zo lekker in de regen!
Dag 33: Koffie! Bijna dagelijks vaste prik en altijd even een genietmomentje. ook Sarah krijgt altijd “koffie”= een beetje melkschuim.
Dag 34: Gewoon even in de tuin liggen op een handdoekje en naar de blauwe lucht kijken. Soms is genieten zo easy!
Dag 35: Na een hele dag op bezoek bij familie op de camping vielen Sarah en Jefta in de auto als een blok in slaap. Liefde! <3
Dag 36: Tja, deze hoef ik niet uit te leggen, er is geen fijner gevoel dan een slapend kindje tegen je aan.
Dag 37: Ontbijtsmoothie! We proberen hier thuis wat minder tot geen brood te eten dus we zijn op zoek naar ontbijt-alternatieven. Dit is een zeer geslaagde; banaan, frambozen, havermout, amandelen, kokosmelk en kokosrasp. Su-per-lekker!!
Dag 38: Aan het eind van de middag spontaan bedenken dat je zo’n zin hebt om naar het strand te gaan en het dan gewoon lekker doen. Aan dat soort impulsieve activiteiten zouden we vaker toe moeten geven. Aan het eind van de zomer heb ik altijd spijt dat ik niet vaker naar zee ben gegaan, dat gaat me dit jaar niet overkomen!
Dag 39: Ties en ik zijn hier de laatste tijd steeds meer mee bezig. Consuminderen, genieten van de basic-dingen. Moeten we nou echt per se een groter huis of willen we dat alleen maar omdat ‘men vindt’ dat kinderen hun eigen kamer moeten hebben? Leuk om mee bezig te zijn, maar ook moeilijk!
Dag 40: En dat was gisteren en toen heb ik dus weer geen foto gemaakt, maar ik vind zelf dat ik een goede reden heb en dat is meteen de reden dat ik deze challenge eigenlijk steeds meer als een ‘last’ begin te ervaren.

Last in plaats van lust

Gisteren dus. We waren de hele dag op de camping bij m’n schoonouders om de verjaardag van mijn schoonzus te vieren. Het was juist een op-en-top geniet-dag met heel veel happy momentjes. Ik had tientallen foto’s kunnen maken. Bijvoorbeeld van het moment dat we met z’n allen op het strand waren, of van de vele keren dat de kleine kids met elkaar aan het knuffelen, spelen of stoeien waren. Of van al die lieve mensen van wie ik zoveel houd, of van het BBQ’en in de regen onder een afdakje of van de heerlijke gesprekjes die ik met m’n schoonzussen had. Meerdere keren heb ik eraan gedacht dat ik even een foto moest maken, maar ik was zo druk aan het genieten dat ik dat niet wilde onderbreken door m’n telefoon erbij te pakken, een foto te maken en hem op Instagram en Twitter te zetten. Voel je de bui al hangen? ;-)

Ongestoord genieten

Deze challenge is bedoeld om je bewuster te laten genieten van de kleine en grote dingen om je heen, maar wat het bij mij juist steeds meer doet is het genieten verstoren. Werkt niet echt dus! Meerdere keren per dag denk ik: “Oh, dit is een goed moment voor m’n happydays-challenge”, maar genieten doe je denk ik juist meer als je het ongestoord kunt doen, zonder je telefoon erbij. Een tijdje terug schreef ik deze blog over hoe we altijd maar bezig zijn met onze telefoons en hoe irritant dat is voor de mensen om ons heen.

Daarom heb ik besloten om te stoppen met deze challenge en juist op de momenten dat ik geniet geen foto’s meer te twitteren, facebooken of instagrammen, maar simpelweg meer te genieten van het moment :) 40 dagen is een mooi bijbels getal om mee te eindigen, vind je ook niet? Doe je mee?

X Martine

Deze blog werd geschreven door Martine