10x cadeau-inspiratie voor Sinterklaas en Kerst

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent dat er weer cadeautjes ingekocht mogen worden! Zelf vind ik dat enorm leuk om te doen, maar ook lastig. Herkenbaar? Check dan zeker de onderstaande tips voor cadeau-inspiratie. O ja, in plaats van ze te geven kun je ze natuurlijk ook vragen ;)

  1. Hot choco pakket

Wat is er in de winter nou lekkerder dan een kopje warme chocolademelk? Geef iemand een heerlijk genietmomentje cadeau met een mok, mini marshmallows en een chocolade spoon. Chocolade spoons zijn van die houten lepeltjes met chocolade eraan. Je kunt ze kopen bij onder andere de Xenos en de Action.

  1. Adventskalender

Aftellen naar kerst met elke dag een beauty item, theezakje of chocolaatje… Steeds meer merken doen mee met de hype en verkopen hun eigen adventskalender. En dat komt mooi uit, want zo’n kalender is ontzettend leuk om te kopen of te krijgen.

  1. Een puzzel

Van het voorjaar had iedereen er een nieuwe hobby bij: puzzelen. Maar ook nu we de donkere dagen weer in gaan is het heerlijk om uren zoet te kunnen zijn met het vinden van de juiste stukjes.

  1. Kletspot

De Kletspot is een pot met heel veel leuke vragen en dilemma’s om samen met vrienden of familie te beantwoorden. Heel veel gezellige offline avondjes gegarandeerd!

  1. Een sjaal

Nu op alle middelbare scholen vanwege het coronavirus de ramen en deuren open moeten blijven, kan het soms best wel eens fris zijn in het lokaal. Een sjaal is dan onmisbaar. En als je er dan toch eentje nodig hebt, kun je net zo goed eentje kopen die er modieus uit ziet toch?

  1. Een gezelschapsspel

De winter is de ultieme tijd om spelletjes te spelen. Als je eens goed wil lachen zijn spellen zoals Party & Co en 30 Seconds altijd een aanrader.

  1. Lichtslinger

Een lichtslinger waar je foto’s aan kunt hangen of toch eentje met lampjes in de vorm van sterretjes? De keus is helemaal aan jou. Maar één ding is zeker: lampjes maken iedere slaapkamer net wat knusser en Pinterest-waardiger.

  1. Raamkrijtstiften

Om nog maar even bij Pinterest te blijven: als je daarop zoekt naar ‘Window chalk art’ vind je de mooiste tekeningen voor op je raam. Enthousiast geworden? Stiften waarmee je je slaapkamerraam kunt opleuken vind je bijvoorbeeld bij de Hema. Die zijn ook nog eens helemaal budgetproof!

  1. Bakmix

De kerstvakantie is een hele goede tijd om weer eens te gaan bakken. Bij heel veel winkels verkopen ze kant-en-klare bakmixen waar alle ingrediënten al in zitten. Je kunt natuurlijk ook voor een ‘normale’ bakmix kiezen waar je zelf nog een paar dingen aan toe moet voegen. Denk ook eens out-of-the-box. Hoe leuk zijn bijvoorbeeld gingerbread man cookies?!

  1. Herbruikbaar mondkapje

Op erg veel plekken ben je nu verplicht om ze te dragen: mondkapjes. Dan kun je net zo goed een dragen die er gezellig uitziet. Geef iemand een herbruikbaar exemplaar cadeau dat je echt bij hem/haar vindt passen. In de winkels maar ook online is namelijk zoveel keus! Wat dacht je bijvoorbeeld van een mondkapje in kerststijl?

Heb jij nog goede cadeau-inspiratie voor bijvoorbeeld in een surprise of dobbelspel? Laat het hieronder weten!

Photo by Eugene Zhyvchik on Unsplash