11x lentekriebels

Ja hoor, ik heb ze al: lentekriebels! De zon die mijn hoofd kust, een licht briesje dat mijn haren meeneemt en de geur van bloesem. Zaden ontkiemen, bladeren beginnen te groeien, vogels zijn druk bezig met het maken van nesten terwijl ze ondertussen een deuntje fluiten, en schapen zijn klaar om te lammeren. De ramen mogen open om de frisse lentelucht het huis in te krijgen. De tuin wordt meer bewoond door insecten en het is een mooie tijd om je vingers te laten woelen door de aarde en de mooiste dingen te zaaien.

Lente heeft iets. Het maakt mensen vaak blij dat ze de donkere dagen achter zich kunnen laten. Het belooft iets. Wat brengt de lente jou?

11 dingen die jij kunt doen in de lente!

 1. Koop verschillende zaden die je in maart of april kunt zaaien in de aarde of kweek je eigen tuinkers in een bakje. Je kunt het daarna heerlijk eten op een beschuitje!
 2. Ga lekker skeeleren. Ik zie steeds meer mensen die gaan skeeleren. Heerlijk om buiten te bewegen!
 3. Lekker picknicken met een vriendin.
 4. Een fietstochtje maken dat je nog niet eerder hebt gemaakt.
 5. Een stapel boeken lenen bij de bieb die je op een mooi plekje in de natuur (of in de achtertuin) gaat lezen.
 6. Een kookboek afspeuren naar lekkere recepten, waarvan je er vervolgens ook één gaat maken.
 7. Pinterest afstruinen voor een leuke ideeën om te knutselen. Kijk vooral in het thema van de lente ;-)
 8. Live dierenwebcams bekijken op onder het genot van een kopje koffie of thee.
 9. Op pad gaan met je fotocamera, om mooie kiekjes te maken. Je kunt jezelf elke keer een opdracht meegeven. Bijvoorbeeld: Probeer foto’s te maken van verscholen dingen die je normaal voorbij zou lopen of maak foto’s van dingen die roze zijn.
 10. De lente schoonmaak! Ruim je kast op. Kijk welke kleren je niet meer draagt en verkoop ze of geef ze weg. Vaak kom je dingen tegen, waarvan je niet eens meer wist dat je ze had. Tegelijk helpt de schoonmaak je hoofd wat leger te maken!
 11. Daag jezelf uit om iets nieuws te leren. Bijvoorbeeld het alfabet in gebarentaal of verschillende vogelsoorten leren herkennen. (Hou je van vogels, neem dan eens een kijkje op deze site. Doe in elk geval iets wat jij interessant vindt!

Ik ben heel benieuwd wat jou blij maakt in de lente.

Deel jouw lentekriebels in de reacties!

Photo by Daiga Ellaby on Unsplash