12 leuke ideeën voor een zomerdate

De temperaturen stijgen, de zon schijnt en… misschien heb jij wel vlinders in je buik! De zomer is een heerlijke periode om veel tijd door te brengen met anderen, en misschien ook wel met diegene die je al tijden leuk vindt of waarmee je zelfs al een relatie hebt. Hier zijn 12 ideeën voor een leuke zomerdate samen!

En hé, als je niet verliefd bent of geen relatie hebt (hoiii! 🙋‍♀), dan voer je deze ideetjes toch gewoon gezellig met een vriendin uit?

1. Samen naar een festival

In de zomer zijn er een hoop festivals te vinden. Als je voor het eerst met iemand op date gaat, zijn vooral food festivals leuk om naartoe te gaan. Daar kom je vaak makkelijk binnen (= geen dure tickets voor nodig) en je kan er zo kort of lang blijven als je wilt.

2. Ga picknicken

Maak van tevoren samen verse hapjes, en kies een heerlijk plekje in de zon uit.

3. Bekijk de zonsondergang op het strand

Is er íets romantischer dan samen de zonsondergang bekijken? Neem wat lekkers mee, wat leuks om te doen (bijvoorbeeld beach ball), en ga met de trein richting het strand.  Kies een heldere dag uit, zodat je de zon mooi in de zee kan zien zakken.

4. Maak een lange wandeling

Kies een mooi natuurgebied uit, of een gezellige stad, en maak samen een lange wandeling. Zo heb je alle tijd om elkaar beter te leren kennen!

5. Ga naar de openlucht bioscoop

Naar de bioscoop gaan op je eerste date is vaak niet zo leuk. Je spreekt elkaar nauwelijks en staart alleen maar voor je uit, kijkend naar de film.

Maar, een openlucht bioscoop is dan wel weer een tof avontuur! Deze zomer zijn er op bepaalde tijden in verschillende steden openlucht bioscopen te vinden. Onder andere in Utrecht en Amsterdam.

6. Maak samen verse limonade

Wist je dat je zelf heel makkelijk lekkere limonade kan maken? Google maar eens naar een recept, en je zult allerlei lekkere varianten tegenkomen. Leuk om samen te maken, en er daarna van te genieten!

7. Ga vliegeren

Waait het hard? Ga samen vliegeren! Dat is weer eens wat anders dan anders.

8. Huur een kano

Maak samen een mooi boottochtje over de grachten of door een natuurgebied.

9. Ga naar een openlucht zwembad

In Nederland zijn een heel aantal hele leuke openlucht zwembaden! Denk bijvoorbeeld aan de bosbaden, die vooral in het midden van het land zitten. Maar ook het buitenbad van een normaal zwembad of een meertje is fijn.

10. Ga fruit plukken in een boomgaard

In de zomer kan je volop fruit plukken. Het begint in juni met de kersen die dan rijp zijn, en vanaf augustus kan je ook appels en peren plukken. Een lekker kneuterig ideetje, maar daarom juist ook weer leuk om samen te doen!

11. Houdt een water ballonnengevecht

Tijd voor een beetje actie in de tent! Haal waterballonnetjes, vul ze en ren de tuin in. Let the game begin!

12. Ga naar een botanische tuin

In de zomer zijn de botanische tuinen op z’n mooist. In bijna elke stad is er wel zo’n tuin te vinden. Dit is een hele romantische plek om samen doorheen te wandelen.

Welk idee lijkt jou het leukste? En heb je zelf nog tips voor een gezellige zomerdate?

Liefs Anniek

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 4 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Natuurlijk krijg je korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!