15 leuke dingen om te doen in de herfst!

Het is herfst! Tijd om weg te kruipen in dikke, wollige truien, liters thee te drinken en te genieten van de regen die op het raam tikt. In dit artikel vind je 15 leuke dingen om te doen in de herfst. Je hoeft je niet te vervelen!

1. Maak een boswandeling

In de herfst is het bos op z’n mooist: alle bladeren beginnen te verkleuren naar de mooiste tinten geel, oranje en rood! Kleed je warm aan en maak een boswandeling.

2. Ga naar de bibliotheek

Ga naar de bibliotheek en kies een leuk boek uit om deze herfst te lezen. Soms is niets fijner dan even helemaal in een andere wereld te duiken. Lees je niet zo vaak en weet je niet goed welk boek je moet kiezen? Vraag advies aan iemand die wel veel leest!

3. Een hygge momentje

Op dit moment studeer ik, Anniek, voor een half jaar in Kopenhagen. Hier in Denemarken is ‘Hygge’ (spreek uit: huuge, met een zachte G) een groot onderdeel van de cultuur. Wat hygge is? Het woord hygge staat voor fijne momenten die je doorbrengt met mensen waar je veel van houdt, met lekker eten, en een flinke portie knusheid.

De herfst is het perfecte seizoen om zelf een hygge momentje te creëren! Nodig één of meerdere goede vrienden uit, steek kaarsen aan, bak iets lekkers, pak er een kleedje bij en heb samen een gezellige avond.

4. Reorganiseer je kledingkast

De temperaturen beginnen te dalen, en dus is het tijd om die zomerkleding even apart te leggen en over te stappen naar je herfstkleding! Reorganiseer je kledingkast, en ontdek wat voor kleding je allemaal hebt. Vaak meer dan je denkt!

5. Plan een tripje naar de IJhallen

Kom je er tijdens het reorganiseren van je kleding achter dat je wel wat nieuws kan gebruiken? Ga naar de IJhallen (een ontzettend grote tweedehands kleding markt in Amsterdam) en scoor er een fijne warme trui. Je kunt natuurlijk ook naar een andere (tweedehands) markt of winkel gaan.

6. Filmavond

Maak je eigen thuisbioscoop! Leg matrassen, dekens en kussen op de grond, maak lekkere snacks, en kijk samen met anderen een leuke film.

7. Maak tijd voor die ene activiteit!

Wat is iets wat jij heel leuk vind om te doen, maar waar je maar weinig tijd voor maakt? Reserveer in je agenda een (mid)dag voor deze activiteit! Voor mij is dit bijvoorbeeld tekenen en schilderen. Ik geniet er erg van, maar neem er niet vaak de tijd voor. Wat voor activiteit vind jij leuk, maar doe je toch niet zo vaak?

8. Ga uitwaaien 

Trek een dikke jas aan, en ga naar het strand. Uitwaaien!

9. Plan qualitytime met je familie

Ga eens langs bij een familielid. Bijvoorbeeld bij je opa of oma. Neem wat lekkers voor ze mee, en geniet van wat quality time met hen.

10. Ga in bad

Deze tip is vooral óntzettend fijn als je net door een herfstige regenbui bent gefietst! Laat het bad vollopen en warm lekker op.

11. Bladeren drogen

In de herfst hebben de bladeren van de bomen de mooiste kleuren. Ga naar buiten, zoek mooie bladeren en droog ze tussen een dikke stapel boeken. Als ze na een aantal weken helemaal gedroogd zijn,  kun je opplakken in een boekje of je kan ze in een fotolijstje doen.

12. Schrijf een brief of stuur een kaart

Omdat handgeschreven post veel leuker is dan een appje of mailtje.

13. Appels plukken

Eind september organiseren veel appelboomgaarden plukdagen! Neem een grote tas mee, vul hem met je geplukte appels en maak er thuis iets lekkers mee, zoals appelmoes of taart.

14. Fototocht maken

De herfst is een ontzettend fotogeniek seizoen. Pak je camera, ga naar buiten, en leg al het moois wat je tegenkomt vast! Je kan ook samen met een vriendin gaan, en mooie foto’s van elkaar maken.

15. Pepernoten bakken (of zelf kopen…)

Heb jij ook al de pepernoten in de supermarkt gespot? Een beetje vroeg, maar… wel heel lekker. Je kan ze ook zelf bakken. Het kost wat tijd, maar het is superleuk om te doen.

Ben jij een liefhebber van de herfst? En wat doe jij het liefste in de herfst?

Liefs Anniek