2021: jouw jaar!

We zitten inmiddels in het nieuwe jaar. Een jaar vol nieuwe kansen, mogelijkheden en plannen. Misschien was het jaar 2020 voor jou helemaal niet fijn (op z’n zachtst gezegd). Maar hoe ga jij 2021 tot jouw succesvolle jaar maken? Ik geef je een paar leuke ideeën of tips die je kan gebruiken om het jaar tot een succes te maken!

Bewegen

Het klinkt misschien heel cliché, maar beweging is voor alles heel erg belangrijk. Zowel voor je lichaam als mentaal is sporten en bewegen erg belangrijk. De motivatie daarvoor is soms ver te zoeken. Om motivatie te krijgen is het een tip om sportvideo’s te kijken, dat kan erg veel motivatie geven om het te doen. Sporten hoeft niet per se door work-outs te zijn! Beweeg op de manier waarvan je weet dat je het lang zult volhouden en vaak zal doen! Bij mij is dat bijvoorbeeld dansen. Ik ga liever een uur intensief dansen dan een work-out van 20 minuten doen. Maar het kan bij jou zijn dat je veel liever wandelt of fietst; doe waar jij naast beweging ook plezier uit haalt. Zo kan je het ook langer volhouden.

Opgeruimd

Een opgeruimde kamer kan erg bijdragen aan een goed gevoel en energie. Door een rustige omgeving is je hoofd ook iets rustiger. Natuurlijk werkt dat niet altijd maar vaak gaat dat wel samen. Je kan beginnen met een vrije dag te besteden (bijvoorbeeld in de vakantie) aan heel kritisch door je kamer gaan en echt grondig op te ruimen. Als je dan klaar bent voelt dat heerlijk! Ben je benieuwd naar meer tips voor opruimen? Ik heb nog een blog geschreven over het opruimen en netjes houden van je kamer! Deze komt volgende week zaterdag online!

Muziek

Muziek kan een steun en uitlaatklep zijn voor je gevoelens en emoties. Voor het nieuwe jaar kun je bijvoorbeeld op Spotify of YouTube afspeellijsten maken voor verschillende gelegenheden. Denk aan:

  • Vrolijk/ dansen/blijdschap: muziek voor als je even alles waar je blij van wordt eruit wilt dansen!
  • Voor bemoediging: hier kan je muziek inzetten die je kracht geeft.
  • Voor huiswerk: gebruik deze lijst als je moet studeren, met bijvoorbeeld piano- of gitaarmuziek.
  • Aanbidding: als je zin hebt om even te aanbidden, kan je hier je favoriete aanbiddingsmuziek in zetten!

Doelen

Wat wil je bereiken in 2021? Stel realistische en haalbare doelen op. Iedereen heeft natuurlijk voornemens voor het nieuwe jaar: de een wil meer sporten, de ander wil gezonder eten. Wat is jouw doel voor 2021? Misschien dat je dit jaar een nieuwe hobby of sport wilt leren of dat je je eindexamen of diploma wilt halen. Probeer bij het opstellen van die doelen voor jezelf te bepalen: zijn die echt haalbaar? Schrijf al je doelen op of maak een filmpje voor jezelf waarin je het toelicht. Hoe leuk is het om dat na een jaar terug te kijken en dan de conclusie te trekken of dingen wel of niet zijn gelukt?

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash