3 dingen die er voor je ouders te doen zijn op de Huis van Belledag

Ook dit jaar wordt de Huis van Belledag weer georganiseerd op de Christelijke Hogeschool in Ede. Jij bent natuurlijk de hele dag op de Belledag te vinden, maar wat moeten je ouders of jeugdleiders, die jou brengen, de hele dag doen? Daar hebben we ook wat leuke dingen voor bedacht, dus laat deze blog vooral even aan (één van) je ouders lezen!

1. Speciaal programma voor ouders of jeugdleiders!

Van 10:00 uur tot 13:00 uur is er weer een speciaal ouderprogramma op de CHE. Dit jaar wordt deze ingevuld door Stichting Voorkom. Dit is een organisatie die verhelderende uitleg en goede handvatten geeft over thema’s als zelfbeeld, seksualiteit, veiligheid en weerbaarheid. Ook de CHE gaat laten zien hoe ouders samen met hun dochter goede studiekeuze kunnen maken. En natuurlijk komt Huis van Belle ook aan bod. Het ouderprogramma is gratis en je kan een lunchpakketje van €7,50 kopen. Via deze link kun je meer informatie vinden en zich aanmelden voor het ouderprogramma en aangeven of je een lunchpakketje wil.

2. Lunchen, shoppen en koffietentjes

Na het ouderprogramma kun je van alles beleven in Ede en omgeving. Er zitten bijvoorbeeld in het centrum van Ede leuke winkeltjes, koffietentjes en lunchrooms. Voor een gezellige en lekkere lunch kun je terecht bij de Jonge Dame. Een koffie- en lunchtentje met een huiskamersfeer en zelfgebakken taarten. De Jonge Dame heeft op 7 april een leuke actie voor je, daarover later meer. Ook zijn Effe Anders, Bagels and Beans, Koffie & Koffie en Rode Peper & Basilicum aanraders!

Om te shoppen kun je naar meerdere grote winkelketens, maar ook naar naar de Dodici, Le Ballon, Bonita, Apriori, Promiss en Le Pharrel. ‘Bij mij’ en LEV zijn winkels met een mix van kleding, interieurspulletjes en een lekker bakje koffie.

Sinds kort zit er ook een leuke tweedehands kledingwinkel in het centrum, ‘2nd Chance Shoes & Fashion’. Hou je sowieso van tweedehands (kleding)winkels? Dan zijn Boetiek Chantal, de Kringloop Ede en Restore (deze zit zelfs praktisch naast de CHE!) ook een bezoekje waard.

3. Lekker de natuur in!

Ede staat natuurlijk bekend om de mooie natuur op de Veluwe. Als je  van wandelen houdt, zijn de Ginkelse Hei, de Blauwe Kamer (bij Rhenen), Sysselt en Kwintelooyen (bij Veenendaal) zeker de moeite waard.

Houd je van cultuur én natuur? Aan het begin van het Nationale Park de Hoge Veluwe kunnen ze met een gratis witte fiets de 5.500 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen ontdekken. Om vervolgens uit te komen bij het Kröller-Müller museum, het Jachthuis Sint Hubertus en het bezoekerscentrum. In het museum hangt, naast veel andere kunst, een prachtige collectie van Vincent van Gogh. Ook is er een grote beeldentuin en zijn er altijd interessante tentoonstellingen.

Parkeren en het OV

Als je ouders naar het centrum van Ede willen, kunnen ze de auto gratis op de parkeerplaats van de CHE laten staan. Vanaf bushalte ‘Kenniscampus’ gaat een bus naar het centrum van Ede. Gratis parkeren net buiten het centrum van Ede kan ook. Parkeer dan aan de Noordelijke Spoorstraat, de Kleefsehoek of Amsterdamseweg (let goed op dat het niet voor vergunninghouders is). Verder zijn er genoeg parkeergarages in het centrum van Ede. Voor alle natuurliefhebbers is er genoeg parkeerruimte bij de genoemde natuurgebieden.

Nou, nu het voor je ouders ook aantrekkelijk is om een dagje naar het ouderprogramma en Ede te komen, moet je je ouders nog maar eens lief aankijken voor dat Belledag-kaartje. Wij hebben er zin in! Tot 7 april!