3 liedjes om in je kracht te gaan staan

Liedjes hebben kracht! Voel je je verdrietig en zet je een verdrietig liedje op? Grote kans dat je spontaan begint te huilen. Voel je je een beetje sloom en wil je echt nog wat van je to-do lijstje afstrepen? Een nummer met een opwekkende beat kan je in de juiste mood brengen om nog nét even dat extra klusje ook te doen! Zoek je naar woorden om met God te praten, maar vind je ze niet? Er zijn liedjes die je als gebed kunt zingen of gewoon kunt luisteren en in je hart aan God kunt richten. Liedjes hebben kracht, duidelijk dus.

Ik gun jou, lieve mooie jongedame die dit leest, dat je in je kracht kunt staan. Dat je je voeten stevig op de aarde plant, je borst(en 😉) fier vooruit steekt en durft te zeggen: ‘Hier ben ik!’ Ik ben me er van bewust dat dat heel moeilijk kan staan, dat het zo anders kan voelen. Daarom heb ik drie liedjes voor je die je heel hard mee mag zingen om misschien toch even dat kracht-momentje te hebben. Probeer maar! (En vergeet vooral niet te dansen en te swingen!) Oh ja, het zijn allemaal liedjes van christelijke zangers of zangeressen. Je hoeft namelijk niet in een zelfgemaakte, menselijke kracht te gaan staan – je mag gaan staan in de kracht van die God die jou schiep!

#1 The break-up song – Francesca Battistelli

Dit liedje gaat over je relatie uitmaken. En niet zomaar een relatie, maar je relatie met angst. Als dat een (te groot) deel van jouw leven bepaalt, zing dit nummer dan flink hard mee en voel de vibe! ‘I know I’m strong, brave and I am free. Got my own identity! So fear, you will never be welcome here!’

#2 Thrive – Casting Crowns

Thrive betekent bloeien, écht leven. Dat is waar we voor bedoeld zijn! Het leven kan echt een struggle voor je zijn, zodat je het gevoel hebt steeds te moeten overleven. Dat is moeilijk en ik wil je laten dat ik dan naast je wil staan, je hoeft er niet alleen voor te staan. Maar dit is het doel van je leven: ‘Just to know You en to make You known, we lift Your name on high! Shine like the sun, make darkness run and hide. We know we were made fors so much more than ordinary life. It’s time for us to more than just survive: we were made to thrive!’

#3 Esther – Matthijn Buwalda

Voor als je niet zo uit de voeten kunt met Engelse teksten, is hier ook nog een lekker Nederlands nummer. Matthijn Buwalda staat toch wel bekend om zijn vaak zo treffende en pakkende teksten. En hij schreef een nummer over Esther, dat meisje uit de Bijbel die de moed had om koning Ahasveros te vragen haar volk te redden. Misschien zit jij ook in een situatie waarin je iets dappers moet doen, dan is deze voor jou: ‘Houd je hoofd omhoog en je rug recht!’ De beat is misschien iets minder stevig dan het eerste nummer, maar de woorden dagen je uit tot dapperheid – ga in die kracht staan, voor welke uitdaging je ook staat!

Bij welk liedje voel jij je krachtig?