3 make-up tips voor meiden met een donkere huid

Make-up is natuurlijk super leuk maar ik heb gemerkt dat het somnet iets lastiger is wanneer je een donkere huidskleur hebt. Daarom heb ik hier drie tips die je hopelijk helpen om de fouten die ik zelf vaak maakte te voorkomen.

Tip 1: Moisturize je gezicht voordat je make-up aanbrengt  

Meiden met een donkere huid hebben vaker last van droge huid. Dit komt doordat een donkere huid minder goed tegen koude en droge lucht kan en hierdoor dus sneller uitdroogt. Om te voorkomen dat je huid er droog en misschien een beetje schilferig uitzietis het belangrijk om een goede moisturizer te gebruiken voordat je je make-up opdoet. Doordat de moisturizer vocht inbrengt aan je huiddroogt je huid door de dag heen minder snel uit en blijft je make-up ook nog eens mooier zitten. Een goede moisturizer hoeft helemaal niet veel te kosten en kan je makkelijk bij elke drogist halen! 

Tip 2: Vraag hulp bij het uitzoeken van een foundation  

Het vinden van de goede foundation is voor mij altijd een struggle geweest. Ten eerste zijn er zo veel verschillende soorten. Je hebt vloeibare foundations, in poedervorm, in tubes of flesjes of potjes, foundation die je huid er mat uit laat zien of juist meer laat glimmen. Maar daarbij is er vaak niet veel keuze uit diverse donkere tinten. Zelf merkte ik dat ik vaak al blij was als er überhaupt een donkere foundation beschikbaar was die ik kon betalen en ging daar dan voor. Maar het is zonde om een kleur te kiezen die net niet goed bij je past. Als je niet weet welke kleur goed voor jou is vraag het dan aan iemand in de winkel, ze willen je graag helpen en testen dan op je huid welke precies bij jou past! Ga in elk geval nooit voor een foundation die lichter is dan je eigen huid, dit maakt een donkere huid juist vaak grijsachtig en dat valt gelijk op. 

Tip 3: Gebruik donkere setting poeder 

Poeder is super handig te gebruiken om je make-up te ‘setten, om ervoor te zorgen dat je make-up langer blijft zitten. Vaak worden hiervoor witte of gelige poeders gebruikt. Maar als je een donkere huid hebt is het vaak mooier om een poeder te gebruiken die ook wat donkerder is en dus meer overeenkomt met je huidskleur. Dit geeft hetzelfde effect, het helpt nog steeds om je make-up als het ware vast te zetten, maar het voorkomt het kleurverschil die ontstaat wanneer je een witte poeder gebruikt.  

Have fun :)  

Vergeet niet vooral plezier te hebben met make-up! Probeer bijvoorbeeld eens knal gele oogschaduw of fel rode lippenstift uit. Niet veel mensen kunnen dit hebben maar bij een donkere huid staan dit soort kleuren juist extra mooi. Celebrate your skin! 

Heb jij nog een handige make-up tip? Laat het weten in de reacties!  

Beeld: Nienke van Denderen Fotografie voor Belle