3 playlists tijdens het leren

Pfff, eindeloos leren voor aardrijkskunde, woordjes stampen voor Engels of proberen te snappen wat er nou eigenlijk gebeurt bij geschiedenis. Yep, je ontkomt er niet aan: je zult moeten leren voor een voldoende! Als ik echt veel moet leren, helpt het me om oortjes in te doen en een fijne playlist op te zetten. Dat dempt dan net de achtergrondgeluiden en het kan je helpen om te focussen. Kun jij ook wel een beetje focus gebruiken? Ik deel mijn favoriete playlists voor tijdens het leren met je!

#1 De Favorieten van Dille&Kamille

Ja, die winkel! Het is echt een van mijn lievelingswinkels en altijd als ik er rondsnuffel bedenk ik me weer wat een fijne vibe daar hangt. Dat komt voor een deel doordat er altijd klassieke muziek wordt gedraaid. Er is door onderzoeken aangetoond dat het luisteren van klassieke muziek je helpt om zogenaamde ‘mentale taken’, dus ook leren (want dat doe je met je hoofd) beter te kunnen doen. Ik probeerde het en het werkte echt: luisteren naar klassieke muziek helpt me om me beter te concentreren. Ik zet op Spotify vaak deze lijst aan, probeer ‘m ook eens uit!

#2 Indie/folk mix

Naast dat ik dit een fantastisch genre vind om op zaterdagochtend te luisteren als ik rustig wakker word, ontdekte ik dat ik deze muziek ook prettig vind om op de achtergrond te horen als ik studeer. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de teksten alleen nooit zo goed heb bestudeerd, dus soms luister ik opeens iets en denk ik: Huh, zingen ze dát?! En dan skip ik een nummer. Er zijn talloze van dit soort playlists te vinden, dus neus eens lekker rond op YouTube!

https://youtu.be/x3tDcX2f6WE

#3 Hillsong acoustic

Nog zo’n lijst die ik prima op de achtergrond kan hebben. Het helpt om tijdens het leren geen muziek met een heel harde beat of duidelijke tekst te horen, dat kan je afleiden van waar je je eigenlijk op moet concentreren. Sowieso geldt dat hè: als de muziek je toch afleidt, probeer dan lekker zonder muziek te leren! Het helpt niet als je in plaats van leren alle clips van de nummers aan het meekijken bent… Maar goed, deze lijst van Hillsong dus! De akoestische variant is best chill!

Succes met leren! Wat helpt jou als je moet blokken voor een toets?

Photo by Alex Samuels on Unsplash