Dit zijn de 3 tips om jouw crush aan te spreken

Je ziet hem op school en als je thuis bent denk je alleen maar aan hem. Iedere ochtend neem je jezelf voor: “ik doe het, ik stap op hem af”. Maar iedere keer schiet je helemaal op slot als je het van plan bent. Enorm irritant en zo vermoeiend. Waarom lukt het me toch niet? Hier zijn de tips om op je crush af te stappen.

Zet die stap eens

De eerste stap zetten is erg spannend, voor je gevoel zijn er zoveel dingen die je verkeerd kan zeggen. Wat als hij je helemaal niks vindt? Toch is het  altijd een goed idee om toch die stap te zetten. Het wordt meestal namelijk erg gewaardeerd als jij iets van jezelf laat zien en daarbij is het ook nog eens super dapper.

Tip 1: Start een klein gesprek

Begin met een klein gesprekje. Je hoeft niet meteen je hart te luchten, je wilt hem ten slotte niet afschrikken. Met een simpele begroeting en een paar vragen waar hij op in kan haken, laat je hem ook merken dat je interesse hebt. Vraag bijvoorbeeld naar zijn nieuwe schoenen en waar hij die vandaan heeft. Dat wordt vaak gewaardeerd en misschien lijdt het zelfs tot meer contact.

Tip 2: Zoek uit wat zijn interesses zijn

Als je weet wat zijn interesses zijn kan je hem daarnaar vragen. Zo kom je nog meer over hem te weten en als jullie een gedeelde interesse hebben kunnen jullie daar lekker op ingaan. Ook kan je op deze manier wel op ideeën komen voor een volgende stap! Bijvoorbeeld: jullie zijn allebei gek op skaten. Stel dan voor om samen eens een rondje te gaan.

Tip 3: Motiveer jezelf

Als je hem ziet, denk dan niet meteen: “nee ik kan het niet”, maar kom eerst even tot jezelf.  Je weet dat je het wil, waarom zou je er dan niet voor gaan? Vraag je niet af waarom je het niet zou doen, maar waarom juist wel. Think positive. Misschien gaat het niet heel soepel maar dat hoeft ook niet. Omarm jezelf en je mag jezelf best een schouderklopje geven als je hem hebt aangesproken. Dat heb jij toch even mooi geflikt.

Geen match?

Wat als het toch niet zo’n goede match is als jij had gedacht? Dan is het absoluut een leerervaring, want hoe vaker jij over je angst heen stapt hoe minder bang je er voor wordt. Er zijn namelijk nog veel meer vissen in de zee en als hij jou niet zo leuk vind als jij hem, is hij simpelweg niet degene die jou gelukkig gaat maken. Dat verdienen we allemaal, dus heb geduld. Maar als je een oogje hebt op iemand die nog veel leuker is, heb je er minder moeite mee om op hem af te stappen dan eerst want je hebt gewoon al een keer gedaan!

Wat je zou kunnen zeggen als je op een jongen afstapt:

  1. “Hee, ik zag je gister in de sportschool! Daar ga ik ook altijd heen.”
  2. “Ik hoorde dat je bij de boekhandel werkt, heb je een paar leestips voor me?”

Voor een volgende stap:

  1. “Ik zie je altijd lopen met je Labrador. Heb je misschien zin om samen een keer onze honden uit te laten?”
  2. “Je zei dat je graag gaat schaatsen als het winter is zullen we eens samen gaan?”

Succes! En wat is jouw goede tip?

 

Dit artikel werd geschreven door Femke Schreuder