3 tips om ontspannen aan je weekend te beginnen

Ben jij ook altijd zo blij als de vrijdag ein-de-lijk is aangebroken en het bijna weekend is? Nu helemaal natuurlijk, omdat de vakantie bijna voor de deur staat (of, voor de lucky ones, al is begonnen…), maar buiten de vakanties zijn de weekenden een fijne mini-break. Even een momentje om op te laden, en te niksen. Toch?

Druk, drukker, drukst

Voor de meesten van ons is een rustig weekend een ideaalplaatje: uitslapen, lekker in bad, boek lezen…  Ideaalplaatje zeg ik al, want we zijn eigenlijk allemaal superdruk. Vrijdagavond nog training van je sportteam, en zaterdag vroeg uit de veren voor je baantje. Je hebt een wedstrijd te spelen, je moet nog leren voor die toets van dinsdag, en dan heb je ook nog de verjaardag van een vriendin of je opa. En dan is het alweer zondag, en zit je alweer vroeg op de fiets voor de kerk. Misschien (als het mag van je ouders, of je doet het stiekem…?) nog wat huiswerk maken, een spelletje en voor je het weet is het zondagavond 21.00 uur en sta je je tas voor maandagochtend al weer in te pakken.

Hoe ga jij je rustmomenten in het weekend pakken? En hoe kan je ontspannen aan je weekend beginnen? Ik geef je drie fijne tips! Enne, deze tips zijn óók fijn in de weekenden van je vakanties, want ook vakanties kunnen druk zijn ;)

3 tips om ontspannen aan je weekend te beginnen

1. Ga op tijd je bed uit

Tja, met deze tip ben je misschien het minst blij, maar om echt relaxed aan je weekend te beginnen is dit wel een hele belangrijke! Weet je waarom? Je kan als eerste gebruik maken van de badkamer. Het is nog rustig in huis, there for: een rustig ontbijtje met koffie of thee, en je dag kan niet meer stuk.

2. Begin de dag zonder telefoon

Met deze tip ben je misschien ook niet zo blij, maar let me explain: je dag gelijk beginnen met een schermpje… daar wordt gewoon niemand blij van. Iedereen wil wat van je, namelijk dat je reageert op een appje, dat je je streak vol maakt op Snapchat of dat je omhoog swipet voor de laatste video van die en die. Alles leuk en aardig, maar zo kan je dus niet ontspannen beginnen. Hoe dan wel? Bijvoorbeeld met een zaterdagkrant! Op je gemak de pagina’s scannen, de strips lezen en aan de puzzel beginnen. De rest van het serieuze werk laat je dan voor je ouders, maar de interessante dingen kan je er vast uitpikken! Plus, de zaterdagkrant heeft vaak ook extra leuke weekend-bijlages, met goede interviews, boekentips en meer. Bonus!

3. Plan genoeg tijd voor je activiteiten

Dit is er eentje die je eigenlijk al in de week ervoor moet doen, of misschien op vrijdagavond. Maar goed, het kan nooit kwaad om op zaterdagochtend nog eens naar je activiteiten te kijken. Gaat alles passen in de dag? Heb je niet teveel gepland voor de dag? Heb je eigenlijk nog wel puf om na een fanatieke wedstrijd naar dat verjaardagsfeestje van je neefje te gaan? Tijdsmanagement is key, en hoewel het doen van leuke dingen ook heel leuk is, hoeft het niet vanzelfsprekend te zijn dat je overal maar ‘ja’ op zegt.

 

Welke gouden tip heb jij nog voor mij om relaxed aan je weekend te beginnen?