3 Tips voor een chille avond film kijken

Hoewel de avonden langer worden, en je misschien minder snel achter de tv kruipt voor een avondje film kan het nog steeds. Want hello meivakantie, en hello onverwachts koud weer (zaterdag i’m looking at you!) Daarom geef ik je 3 tips om een chille avond te hebben terwijl jij je favoriete serie binged of je favorietste film ever weer eens in de DVD-speler stopt (ken je die nog, anyways….) Let op, notitieboekje erbij en meeschrijven maar: hier mijn drie tips!

1. Creëer je chillplek

Waar kijk jij het liefste een film of serie? Op de bank in de huiskamer? Op je bed met je laptop op schoot? Waar het ook is, zorg ervoor dat chill is. Heb je genoeg drinken bij de hand? Zijn de snacks overvloedig aanwezig? Heb je een goede afwisseling aan snacks? Heb je genoeg dekentjes en kussens bij de hand? Oplader van je laptop aangesloten, afstandsbediening bij de hand? Dit zijn allemaal kleinigheidjes, maar ik weet uit ervaring: niets is zo veranderlijk als een mens. Heb ik eerst zin in chocola, wil ik daarna toch wat zoute chips. Is m’n glas drinken leeg, wil ik echt niet telkens op staan om opnieuw in te schenken (same voor snacks, bij de hand is het beste!) En nog belangrijker: van stil zitten krijg ik het vaak koud, dus wil ik een fijn dekentje. Maar dan wel met m’n sokken uit, anders krijg ik het te warm. The struggle is real, maar een goede voorbereiding is het halve werk!

2. Zorg dat je voldoende ruimte hebt tot het beeldscherm

Boring tip misschien, maar luister. Toen ik net getrouwd was, deden we het televisie kijken op een klein vierkant tv’tje. Dat kleine tv’tje stond op ruim anderhalve meter van de bank. Zat ik in de uiterste hoek van de bank? Mooi niet dat ik dan nog ondertiteling kon lezen, de kijkafstand was veel te groot. Daarna keken we veel films op de laptop, maar ook dat was niet ideaal. Inmiddels zijn we opgeschaald naar een mooi bescheiden formaatje flat-tv, en de kijkafstand naar de tv is nu perfect. Zit je dus op je bed met je laptop, dan is je schoot wellicht niet de beste plek, maar je nachtkastje misschien wel. Dan moet je wel een betere plek voor je snacks zoeken, maar he, zie punt 1.

3. Kies de juiste film of serie

Weet je wat mij vaak gebeurd? Dan kijk ik samen met m’n hubby naar een film, maar dan valt hij halverwege in slaap. Dan zit ik dus opgescheept met een film waar ik soms geen klap aan vindt (en soms kan ik dan ook niet meer bij de afstandsbediening omdat die op miraculeuze wijze verdwenen is tussen de plooien van de dekentjes en de bank…) Dat is dus echt kak. Regels voor mezelf: alleen aan een film beginnen met de husband als ik die film ook écht leuk vind, en anders de afstandsbediening vast veilig stellen voor het geval dat…

Moraal van dit verhaal: voor een chille avond film, zoek je dus ook een leuke film of serie uit. Mijn tips voor Netflix krijg je er vandaag gratis bij: Friends (altijd goed!), Hinterland (prachtige detective ergens in Wales), Jane the Virgin (lekker soapy), Once Upon a Time (sprookjes!), When Calls the Heart (ok, die ken je al toch?!) en oh ja, Chef’s Table (interessante verhalen over grote koks).

Wat is jouw ultieme tip? Let me know!

Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash