3 x summer mocktail

Zon, zee, strand, cocktail. Dat is zo´n beetje de opsomming van mijn ideale zomer. Maar dan is het strand een pasta en de cocktail een mocktail. Yas, een mocktail. Een cocktail zonder alcohol. Voor de minderjarigen en alcoholvrije feestvierders onder ons. Bonus: super easy te maken én budgetproof.

Mocktail regels

Regel 1: Een mocktail moet fris en fruitig zijn. Fris. En. Fruitig.
Regel 2: Een mocktail moet te allen tijde voorzien zijn van kekke garnering. Het zij een parapluutje, het zij een stuk gesneden fruit.
Regel 3: Een mocktail moet een catchy naam hebben met een grapje erin. Altijd. Anders drink ik ‘m niet op, hoor je me?! Nee maar gewoon, is leuk.

Mocktail 1: Bombs Away

Alles wat je nodig hebt voor deze mocktail is een fles tonic (gewoon van de supermarkt) zonder extra smaakje en granaatappel. De granaatappel snijd je in niet al te dikke plakken en die plakken deel je dan weer door vieren. Laat één zo’n schijfje in je tonic droppen – plons, bombs away, HAHA – en klaar ben je! De Bombs Away serveer je in een wijnglas, dat lijkt fancy. Wil je iemand impressen? Dip dan de rand van je wijnglas in ranja en dip die rand daarna in suiker of discodip. Heb je een lekker kleurrijk en zoet randje op je glas. O ja en hij heet Bombs Away vanwege de granaatappel en de plons. Get it? Granaatappel, handgranaat, bom, plons, etc. Tja, je moet er maar op komen.

Mocktail 2: Flirty & Fruity

Voor deze mocktail heb je tonic zonder smaakje, limoen en aardbei nodig. Men neme een glas, giet er tonic in en snijd een limoen door de helft. Knijp één helft uit in je glas met tonic. Dan pleur je er een aardbei in – of meerdere, wat jij wil – en snijd je in één aardbei een kiertje. Dan kun je ‘m op de rand van je glas zetten, ziet er gelijk feestelijk uit! Deze mocktail is lekker fris en kleurrijk en je kunt ‘m heel flirty opdrinken door op een onbewaakt moment die aardbei van de rand van je glas te happen – niet te hard, dan bijt je op het glas en is het moment voorbij. Vandaar Flirty & Fruity!

Mocktail 3: I Been Drinking

De I Been Drinking is een perfecte mocktail voor op een zomerfeestje of een picknick. Alles wat je nodig hebt is water met koolzuur, limoen en watermeloen. Schenk een glas vol met bruisend water, snijd een limoen door de helft en knijp één helft uit in datzelfde glas. Snijd de watermeloen in partjes – niet te klein – en laat deze in je glas glijden met schil en al. Tip: je kunt ook nog wat watermeloen pureren en in je glas mengen, dan wordt je mocktail mooi roze. En hatseflats, klaar is je mocktail! Deze is het lekkerst met een rietje en Drunk in Love op de achtergrond van Beyoncé. ‘I’ve been drinkiiiiiiiiing, watermeloooon’.

Photo by Brooke Lark on Unsplash