3x een Bijbelmomentje op je telefoon

De ochtend is voor jou ongetwijfeld ook spitsuur. Omkleden, ontbijten, tanden poetsen, brood in je tas proppen en dan gauw op de fiets sprinten of naar de trein rennen. Je blaast even uit als je in de coupe neerploft. Best lastig om dan even een rustmomentje voor de Bijbel te nemen hè? De beste manier is natuurlijk ietsje eerder uit bed gaan zodat je hier rustig de tijd voor kan nemen. Maar deze Belle is ook vaak hartstikke moe en elke minuut extra slaap is meegenomen. Herkenbaar?

Natuurlijk is één-op-één uit de Bijbel superbelangrijk is, kan het wel wat meer tijd kosten. Een bijbelstudie momentje kun je dan misschien beter verplaatsen naar de avond. Toch is het zo belangrijk om je dag met God te beginnen. Even een momentje van rust en bewustzijn creëren. Er zijn superveel toffe manieren om ‘s ochtends snel een korte meditatie en bijbeltekst te lezen.

1. Zij Lacht

Zeker voor de oudere meiden onder ons echt een grote aanrader. Vergelijk Zij Lacht met een grotere zus van Huis van Belle, een opvolger. Maar ook voor jongere meiden schrijven ze prachtige dingen. Deze website is een online christelijke community voor jonge vrouwen, opgericht door Liza de Jonge. Net als Eline Hoogenboom toentertijd miste zij iets: een platform waar christelijke vrouwen hun geloof en zichzelf kunnen ontdekken. Elke ochtend om 06.00 uur stipt verschijnt er een dagelijkse meditatie die nooit meer dan 3 à 4 minuten lezen is. Deze eerlijke, open en toegankelijke meditaties geven echt een kickstart aan je dag.

2. First5 (app)

Echt een grote favoriet van mij! First 5 is een app die naast dagelijks meditaties zoveel meer aanbiedt. Je krijgt elke dag een notificatie dus vergeten is bijna niet meer mogelijk en je kan er moeilijk omheen. Je hebt een dagelijkse meditatie en je kan ook een bijbelstudie openen per bijbelboek of thema. Elke dag krijg je een meditatie en een bijbelgedeelte wat je zelf na kan lezen. Spreken bepaalde gedeeltes jou aan? Highlight ze dan! Je kan ook een aparte bijbelstudie volgen en de dagelijkse meditatie lezen. De artikelen zijn iets langer dan die van Zij Lacht, maar de strekking is vergelijkbaar. Nog een mega pluspunt: je kan de dagelijks meditaties ook luisteren. Perfect voor op de fiets of in de trein. Wat wel een nadeel kan zijn: First 5 is volledig in Engels. Vind je dit een beetje moeilijk, dan is het misschien een idee om toch de Zij Lacht meditaties te lezen. En wat leuk is meegenomen: de app ziet er ook prachtig uit.

3. debijbel.nl

De website van De Bijbel is vast niet onbekend. Naast een schat van achtergrondinformatie en verschillende vertalingen, bieden ze ook leesplannen aan en dagelijkse bijbelteksten. Je vult je email even in en elke ochtend staat er een mini bijbelstudie voor je klaar in de vertaling die jij graag leest. Perfect toch?

Al deze drie websites hebben geweldige functies die jouw geloofsleven een boost kunnen geven. Gaaf toch dat je telefoon op zo’n manier meer kan zijn dan een apparaat waarmee je op Instagram kan?! Mijn favoriet is First 5, omdat ze zoveel mogelijkheden bieden en omdat je met de app altijd en overal een meditatie bij de hand hebt. Als je ergens even een paar extra minuutjes hebt kun je ook makkelijk verder lezen.

Wanneer zou jij makkelijk even een Bijbelmomentje kunnen doen?