3x oude kerstfilm die je MOET zien

Behalve alle kerstzwijmelfilms op Netflix en de klassiekers als Sissi en The Sound of Music (en Narnia en Love Actually, let’s be honest), zijn er drie films die ik met kerst móet zien. Gewoon, omdat ze magisch zijn. De soundtracks, het verhaal, de belachelijke verhaallijnen. Zwijmel away! Spoiler alert: deze films zijn officieel allemaal kinderfilms. Maar ja, niets is wat het lijkt. Famke Louise spreken we ook massaal uit als Femke. Poteto, potato.

Babe (1995)

Oké. Deze film gaat over een biggetje – een écht biggetje. In de nineties hadden zo nog geen special effects en werd er dus echt een big getraind om een film te maken. Hoe dan ook, Babe is echt het liefste biggetje ter wereld. Hij probeert alle dieren op de boerderij vrienden met elkaar te laten worden. En zijn grootste droom is om schapenherder te worden. Maar ja, hij is een big en geen hond… Serieus. Dit is zo’n hartverwarmende en verrassend grappige film. De soundtrack is beeldschoon. 

The Polar Express (2004)

Tom Hanks, Tom Hanks, Tom Hanks. Dit is een geanimeerde film, maar Tom Hanks zit er in drie rollen in. Want Tom Hanks is de leukste acteur van Hollywood – en de enige die nog schandaalvrij is. Zeg nou zelf, zijn naam is zelfs vriendelijk: T. Hanks. Thanks! De film volgt kinderen die meegaan met The Polar Express: de geheime stoomtrein van de Kerstman die door Amerika naar de Noordpool rijdt. Alleen wie écht gelooft, kan alle kerstmagie zien. Soort van metafoor voor het leven van een christen? Misschien vergezocht maar de film is hartverwarmend en grappig en magisch. Huilen. 

Home Alone (1990)

“KEVIN!” Als je de film hebt gezien, kun je niet anders dan dat als een hysterische schreeuw in je hoofd horen. Deze kerstfilm is een echte classic – en een classic voorbeeld van hoe freaking stressvol het is om kinderen te hebben. Laat staan een heel elftal. Kevin wordt vergeten door zijn ouders, die op kerstvakantie zijn. Ineens zit het jongetje helemaal alleen thuis met kerst. En dan wordt er ook nog eens ingebroken door twee enge – maar domme – criminelen. Gelukkig heeft Kevin veel films gezien waar hij eigenlijk te jong voor is en kan hij op die manier leuke trucjes uithalen om de criminelen tegen te houden. CLASSIC.

P.S: het is nogal slapstick, dus veel onhandigheid en over de top ongelukken die in een film grappig zijn maar in het echt basically fataal.

Welke film kijk jou vandaag na de gourmet? ;)

Photo by Mint Owl on Unsplash