3x winterdrankje om mee op de bank te kruipen

Sneeuw of niet, het weer is in januari meestal lekker somber. Niets zo fijn als op de bank kruipen met een heerlijk warm drankje. Misschien neem jij standaard een grote kop thee als je terugkomt van school. Stiekem vind ik thee zelf nooit zo heel lekker. En ook voor koffie ben ik meestal niet te porren. Herkenbaar? Lees dan vooral lekker verder. Of misschien vind jij thee wel heel lekker en gaat een kop koffie er ook wel in. Ook verder lezen, want een beetje afwisseling is altijd leuk toch? Al deze drankjes zijn snel klaar en veel dingen heb je vast wel in huis.  Drie winterdrankjes om mee op de bank te kruipen!

#1 Chai Latte

Mijn all-time favourite is chai latte. Een theevariant overgewaaid uit India en tegenwoordig goed te verkrijgen in cafeetjes en ook makkelijk thuis te maken. Als je het echt goed wil doen heb je allerlei verschillende kruiden nodig en deze busy girl heeft daar nooit tijd voor. 😊 Gelukkig verkoopt Zonnatura thee die het hele proces een stuk sneller maakt. Zelf doe ik meestal zo’n 2/3 hete melk en 1/3 thee. Vind je peper een beetje eng? Kun je ook gerust laten zitten, maar echt: een piepklein beetje past gewoon heel goed bij de smaak van chai. Een goede scheut honing is wel echt een must. Zelf vind ik het ook heel lekker om een scheutje cacao door de melk heen te doen, wat eigenlijk helemaal niet hoort. Wel erg lekker! 

#2 Witte chocolademelk

Natuurlijk kan warme chocolademelk niet ontbreken. Witte chocolade is mijn favoriet en witte chocolademelk is echt zo vreselijk lekker! Een heerlijk suikerbommetje, maar het is het helemaal waard. Wat dit drankje nog lekkerder maakt zijn wat verkruimelde koekjes. Ik had dit een keer bij The Chocolate Company en 10/10 would recommend.  

#3 Anijsmelk 

Anijsmelk doet me echt aan vroeger denken. Ik dronk dit vaak voor het slapengaan. Misschien beeldde ik het me altijd in, maar ik werd er altijd een beetje rozig van. Kaneel is geeneens nodig, maar ik vind het zelf soms wel lekker in de anijsmelk. Pluspunt: het is ook nog eens binnen een paar minuutjes klaar. Minpunt: niet iedereen heeft standaard anijspoeder in huis, dus misschien moet je nu even naar de supermarkt rennen (bij de koffie of bij de suiker kijken), maar dat is het 100% waard!  

Wat is jouw favoriete winterdrankje? 

Photo by Toa Heftiba on Unsplash