4 boeken voor het nieuwe jaar

Wat heb ik een goede kerstvakantie gehad, zeg. Ik heb gelezen, gelezen en nog meer gelezen. Heerlijk! Van alle boeken die voorbij gekomen zijn, kan ik een paar aanraden, zodat jij wat te lezen hebt in het nieuwe jaar. Lees je mee? (Haha goeie woordgrap.) 

 #1 Harry Potter

Vroeger mocht ik nooit Harry Potter lezen van mijn ouders, maar ik werd er nieuwsgierig naar dankzij mijn huisgenootjes – twee grote fans. En ja hoor, van hen kreeg ik het eerste deel cadeau voor mijn verjaardag. Ik begon met lezen en… sindsdien ben ik lichtelijk verslaafd (ik heb zojuist deel drie besteld). Wat een heerlijke verhalen! De schrijfster heeft een grote fantasie waardoor de boeken geen moment vervelen. Ook staan er soms mooie wijsheden in van een oude wizard, Dumbledore genaamd. Leuk neveneffect: ik begrijp nu eindelijk de memes. 

#2 Becoming

De autobiografie van Michelle Obama. Eindelijk een boek die ik niet in één dag uithad! Ik deed er drie dagen over en dat waren drie fijne dagen (en oké, ook nachten). Michelle Obama beschrijft heel eerlijk en met veel humor over haar leven, vanaf haar jeugd tot ongeveer nu. Hoe ze worstelt met de vraag of ze wel goed genoeg is, hoe ze Barack Obama ontmoet – zwijmel – en hoe ze alle ballen in de lucht probeert te houden terwijl de hele wereld naar haar kijkt. In recensies wordt vaak het woord ‘intrigerend’ gebruikt en die wil ik hier eigenlijk ook gebruiken. Het is een intrigerend boek. Lezen dus! 

#3 Het gemeenteweekend

Ken je Adrian Plass al? Hij heeft hilarische boeken geschreven (‘Het gewijde dagboek van Adrian Plass’, bijvoorbeeld) over de kerk en zijn rol als spreker. Ik nam ze mee als ik op weg was naar school en zat vervolgens vaak gniffelend in de bus. Groot was mijn blijdschap dan ook toen ik zag dat hij weer een nieuw boek had geschreven! Ook deze is weer grappig én mooi tegelijk. Tussen alle grapjes door is Adrian Plass eerlijk over zijn geloofsleven. En uiteindelijk wordt weer duidelijk dat niemand perfect is, en zéker niet de mensen van de kerk.  

#4 De ware worden

Dit boek kreeg ik voor mijn verjaardag. Ik durfde het eerst eigenlijk niet te vertellen wanneer mensen me vroegen wat ik had gekregen, want ‘De ware worden’ vond ik zo desperate klinken. Zo cheesy. Maar echt: zo is het boek totaal niet! Er is al eerder een mooie, eerlijke blog verschenen, en zo is het boek ook: vol mooie uitspraken en eerlijke verhalen. Wederom een aanrader dus, al was het maar om de cover! Wel interessant was dat mijn huisgenootje zei ‘Maar je bent toch al de ware?’. Iets om over na te denken :) 

Verder staan er nog een aantal boeken op mijn verlanglijstje: Educated (over mormonen in de VS; deze stond ook op het boekenlijstje van Barack Obama! Jep, ik ben een beetje fan van de Obama’s, haha.), Het meisje in de toren (wederom: wauw, die cover), Eiland in de wolken (volgens mij een zoete christelijke roman) en The Color Purple (over de levensomstandigheden van drie zwarte vrouwen in de jaren ’30).

Heb jij nog aanraders of boeken op je wensenlijstje? Let me know!