4 Budget Make-up producten!

Hebben jullie ook zo’n haat-liefde-verhouding met make-up? Ik wel. Aan de ene kant vind ik make-up fantastisch. Lekker ongegeneerd tutten voor de spiegel en me totaal niet druk maken om wat anderen vinden van mijn look. Een knalkleur op mijn lippen en een winged eye-liner boven mijn ogen, gewoon omdat het kan en ik daar zin in heb. Aan de andere kant vind ik make-up stom. Want ten eerste, make-up kan behóórlijk duur zijn! Voor een mooie lippenstift moet je maar zo €20 neerleggen. Dat is gewoon veel geld! En ten tweede, waarom allemaal smeerseltjes op je gezicht smeren, terwijl je zonder make-up ook ontzettend mooi bent?

What works for me

Ik heb besloten dat make-up gebruiken voor mij helemaal prima is, zolang ik ook nog steeds zonder make-up op mijn hoofd de deur uit durf. En ga! Want als ik me ga schamen voor mijn eigen make-uploze gezicht, gaat er wat mij betreft iets niet helemaal meer goed. Ik wil make-up gebruiken omdat ik daar blij van word. Niet omdat ik denk dat ik zonder lelijk ben.

Budget

Make-up en andere verzorgingsproducten kunnen soms behoorlijk prijzig zijn. En geld is júist iets dat je als je jong bent vaak nog wat minder hebt. Dus hierbij, mijn favoriete budget make-up producten!

1. Mascara

Goedkope mascara’s, dure mascara’s, ik heb er verschillende gebruikt en getest het afgelopen jaar. En weet je wat het leuke is: déze mascara van Essence komt qua prijs-kwaliteitsverhouding wat mij betreft het beste uit de test! Hij krult mijn wimpers, klontert niet en aan het eind van de dag zit ‘ie nog steeds goed op mijn wimpers. De mascara is niet waterproof, maar voor een normale doordeweekse dag is ‘ie helemaal prima. Een fijne mascara voor een fijn prijsje; voor €3,39 te koop bij Kruidvat!

2. Oogschaduwbasis

Nooit geweten dat het gebruik van een oogschaduwbasis zo’n verschil kon maken! Mijn oogschaduw zit aan het eind van de dag niet in mijn oogplooien, maar nog gewoon op de plek waar ik het die ochtend heb aangebracht. Sommige mensen gebruiken foundation als oogschaduwbasis, maar mij bevalt dit product beter. Voor €2,59 te koop bij Kruidvat.

3. Lipliner

Ik gebruikte nóóit lipliner, totdat we bij een bloggersmeeting bij Huis van Belle wat make-up tips kregen van een echte visagiste. Sindsdien is lippenstift opdoen zonder lipliner een echte no-go voor mij geworden. Lippenstift blijft gewoon veel langer en beter op zijn plek zitten als je er een lipliner onder gebruikt. De laatste tijd ben ik helemaal into de lippenstift en ben ik ook bereid om daar wat meer geld voor neer te leggen. Ik vind het alleen zonde om ook zoveel geld te betalen voor een lipliner. Dus die koop ik gewoon budget. Het wisselt waar ik een goede, goedkope lipliner kan vinden. Want dat hangt helemaal af van de kleur van de lippenstift. Maar in dit geval komt mijn lipliner gewoon bij de Hema vandaan voor €2. Prima prijsje, toch?

3. Reinigingsolie

Vroeger, toen ik nog een make-upreiniger gebruikte die niet op olie-basis werkte, moest ik behoorlijk hard boenen om alle waterproof-mascara van mijn wimpers te krijgen. Daarna prikten mijn ogen standaard en deed de huid rondom mijn ogen pijn. Die tijd is nu voorbij, want met deze reinigingsolie haal ik zonder al te veel moeite de meest hardnekkige mascara van mijn wimpers. Ik heb meerdere budget-olies geprobeerd, maar deze reinigingsolie van de Hema werkt voor mij het allerbest! Te koop voor €1,75. Wel hierna nog even je gezicht reinigen met een tonic, want: oliepanda-ogen.

Wat is jouw favoriete budget make-up product?

De Huis van Belle agenda is uit! Deze agenda heeft meer ruimte om in te schrijven, er is ruimte voor je geodriehoek én we hebben elke week een leuke challege voor je bedacht die je helpt om van jezelf te houden of leuke dingen voor anderen te doen! Die wil je natuurlijk hebben en bestellen doe je hier!

PS: Als je nu clublid wordt, dan krijg je de agenda bij een abo!

 

Header door Rianne Fotografie voor Belle