4 dingen die je in je eentje kan doen deze zomer

Eindelijk, na maanden van kou en regen beginnen de temperaturen nu heerlijk tropisch hoog te worden. De zomer staat voor de deur! Misschien heb je nu al wel zomervakantie of moet je daar nog heel even op wachten. Zomervakantie is heerlijk maar toch heb ik zelf altijd dagen waarop ik denk; En nu? Iedereen is op vakantie, je ouders zijn aan het werk en je bent helemaal alleen thuis. De hele dag op de bank voor de tv hangen is ook niks. Wees niet getreurd, hier heb ik een aantal leuke dingen waarmee je jezelf heerlijk kan vermaken deze zomer.

1. Leer iets nieuws

School is voorbij, dus je hoeft geen saaie verhalen over allemaal oorlogen meer te leren of te weten hoe de stelling van Pythagoras werkt. Je hebt nu alle tijd om iets te gaan leren wat je leuk lijkt! Misschien heb je altijd al een instrument willen bespelen en heeft je broer toevallig nog een gitaar liggen. Of misschien wil je goed leren tekenen, dansen, zingen noem maar op. Je kan het zo gek niet bedenken of er staat wel een tutorial van op YouTube, waar stap voor stap voor elke beginner wordt uitgelegd hoe en wat je moet doen om ergens goed in te worden. Je hebt alleen natuurlijk niet in een middag geleerd hoe je de Mona Lisa natekent. Iets nieuws leren duurt altijd wel even, gelukkig heb je de hele zomer de tijd!

2. Maak een DIY

De naam zegt het al, Do It Yourself, de perfecte mogelijkheid om iets leuks in je eentje te doen. DIY’s zijn overal op internet te vinden. Kijk vooral op de Huis Van Belle in de Woonkamer. Daar staan super veel DIY’s. Genoeg voor de hele zomer! Je kan leuke fotolijstjes maken, kadootjes voor je vriendinnen knutselen (voor wanneer ze terug komen van vakantie), of accessoires voor in je kamer maken. Vaak is er voor het maken van een DIY helemaal niet veel nodig. En als je toch iets niet in huis blijkt te hebben, heb je er weer een leuk fietstochtje naar de winkel bij.

3. Ga lekker sporten

Soms is de motivatie ver te zoeken maar als je eenmaal begint kan sporten hartstikke leuk zijn. Je kan natuurlijk naar de sportschool gaan maar als je geen abonnement heb, heb je vaak buiten in bepaalde parken ook apparaten staan waar je oefeningen op kan doen. Een paar rondjes hardlopen is ook goed voor je conditie en misschien ontdek je zelfs nog nieuwe plekken in je buurt. Je kan ook makkelijk binnen goed sporten. Ook hiervoor zijn op YouTube super veel work-outs te vinden. Je kan je conditie trainen of juist werken aan bepaalde spieren in je lichaam. Als je klaar bent heb je waarschijnlijk wel spierpijn maar ook een voldaan gevoel.

4. Lees een lekker of goed boek

De een houdt meer van lezen dan de ander. Maar wanneer je echt in een goed boek zit ben je zo uren zoet. Eigenlijk is er voor iedereen wel wat. Je hebt super romantische boeken, horror verhalen, detectives of een biografie van een interessant persoon. In de bibliotheek staan honderden verschillende boeken waar je uit kan kiezen. En als je dan nog niks kan vinden is er natuurlijk 1 boek wat je altijd kan lezen… ; )

Kortom, genoeg dingen die je kan doen totdat je weer lekker met iemand naar het strand kan. En stel nou dat je echt helemaal nergens zin in hebt, dan is in de tuin liggen met een muziekje aan ook heel chill. Gewoon genieten van het feit dat je niks hoeft!

Wat voor plannen heb jij voor deze zomer?

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 4 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Natuurlijk krijg je korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!

Photo by Caju Gomes on Unsplash