4 duurzame cadeaus voor Vaderdag

Stiekem vind ik het veel makkelijker om cadeautjes voor Moederdag te vinden dan voor Vaderdag. Vaak komt het er op neer dat ik op zaterdagmiddag nog gauw even naar het winkelcentrum fiets in de hoop wat te vinden. Ik besloot dit jaar eens van tevoren op onderzoek uit te gaan. Extra leuk: al deze cadeautjes zijn duurzaam. Zo verras jij je vader met iets leuks en draag je een steentje bij aan het milieu.

1.  Een dopper

Inmiddels zijn Doppers niet meer weg te slaan uit het straatbeeld en op schoolpleinen. Sinds een tijdje heeft Dopper ook geïsoleerde waterflessen die je water tot 9 uur lang warm en tot 24 uur koud houden. Ook hebben ze nu een matzwarte Dopper in hun collectie. Ideaal voor mee naar zijn werk of op vakantie

2. Een houten zonnebril

Hartstikke hip tegenwoordig en ook nog eens goed voor het milieu. Als je eens zoekt op Google zul je veel verschillende merken vinden die prachtige handgemaakte, houten zonnebrillen aanbieden.

3. Wereldvrede

Ja, je kan echt een doosje wereldvrede geven! Amnesty International verkoopt deze doosjes. Je geeft hiermee een jaarlidmaatschap. Je vader krijgt ook 2 x per jaar het tijdschrift ‘Wordt Vervolgd’ in de bus.

4. Een fijne shampoo bar

Een goed alternatief voor vloeibare shampoo in plastic flessen, is een shampoo bar. Sommige bars zijn ook vegan, dierproefvrij en palmolievrij. Ook heb je een goed excuus om er gelijk één voor jezelf te bestellen. Je vindt ze bijvoorbeeld bij Lush, maar ook Werfzeep heeft ze.

Photo by Leone Venter on Unsplash