4 tips tegen bikini-stress

Yasss, eindelijk. Het is vakantie (voor de meesten van ons dan). Heerlijk genieten van je rust na al de stress door examens en proefwerken. Stiekem hopen jij en je vriendinnen dat het lekker weer is zodat je nog eens een middagje naar het strand kan. Je zoekt alvast je bikini op uit de kast en trekt ‘m eventjes aan voor de spiegel, om te kijken of alles nog past. En dan begint het…

Balen van je lijf

Hoe langer je kijkt, hoe meer je gaat balen van wat je ziet. Vast wel herkenbaar hè meiden? Stiekem denk je dan ‘ had ik maar zo’n platte buik ‘ of ‘ bah, die groeistrepen, straks ziet iedereen het ‘. En dat is helemaal niet nodig.

We zijn allemaal prachtig gemaakt door God. Kijk eens wat ons lichaam allemaal kan en hoe mooi dat is dat alles werkt. Is dat niet bijzonder? Er zijn ongetwijfeld ook meiden die te maken hebben of hebben gehad met ziekte. Dan weet je pas echt hoe bijzonder het is als je lijf gewoon goed werkt. Dat is namelijk niet vanzelfsprekend en zeker iets om dankbaar voor te zijn.

4 tips tegen bikini-stress

Het is vaak lastig om je lichaam te accepteren. Voor jouw gevoel heeft dat andere meisje toch net een beter figuur. Hier wat tips om dit te voorkomen.

Tip 1: Stop met vergelijken

Cliché, maar zo waar! Alles wat je in tijdschriften ziet is niet de standaard. Jij, ja jij die dit leest, jij bent net zo mooi als dat model in de reclame die je net op tv zag. Vandaar dat we vorig jaar het thema #notsoperfect hebben geïntroduceerd. Zodat je onder andere kan ontdekken dat niet alles helemaal perfect opgepoetst is.

Tip 2: Praat erover met vriendinnen

Ongetwijfeld hebben zij ook wel eens hun onzekerheden. Spreek bijvoorbeeld af om elkaar te complimenteren. Iedereen heeft zijn goede punten en wijs elkaar daar dan ook op.

Tip 3: Wees dankbaar

Net werd dat al even gezegd, maar je lichaam is niet alleen een aankleedpop die er zo goed mogelijk moet uitzien. Jouw lichaam is ook een prachtige ‘ mechanisme ‘. Als je daar over nadenkt, hoe gaaf is dat!

Tip 4: Laat het los

Natuurlijk is het goed om lekker te sporten en gezond te eten, maar wees blij met jezelf. Iedereen is anders gemaakt, maar daarom niet minder mooi. Focus je op andere dingen in het leven.

Wat vind jij mooi aan jezelf?

Heb je ons nieuwe zomerboek al gezien? Samen met Anne Sara hebben we een fantastisch boek gemaakt dat je wil hebben! Koop het nu in onze shop (of op de EO-Jongerendag, dan tekent Anne Sara er een poppetje voor je in!) of krijg het gratis als je clublid bent! (Of je kiest voor onze toffe schoolagenda, dat wordt kiezen!)