4 tips om je quarantaine te overleven

Het was een normale dinsdagmiddag, ik liep net naar gym. Ik belde nog even mijn moeder, want ik had een gemiste oproep van haar. Enigszins verbaasd en bezorgd waarom ze mij tijdens een toets zou bellen, toetste ik haar naam in. Toen kreeg ik te horen dat we met z’n allen in quarantaine moesten. Iemand waar we zondag waren geweest, bleek corona te hebben. De komende dagen zou ik thuis doorbrengen en het was eerst heel erg zoeken naar: hoe ga ik dit overleven? Terwijl ik dit schrijf zit ik al een poosje in quarantaine en ik wil je graag tips geven om jouw quarantaine te overleven!

  1. Heel veel eten inslaan

Het eerste wat wij deden toen we net thuis aangekomen waren, was kijken naar onze voorraad. Jammer genoeg was deze zo goed als leeg, er was niet eens meer brood te vinden. Dus hebben we heel veel eten bij de Albert Heijn besteld, zodat we een poos vooruit konden komen. Tip: check even wat je moeder/vader heeft gekocht en stuur zelf nog een lijstje met extra dingetjes op, zoals chips, sapjes, salades en andere lekkere dingen. Als je gewoon vraagt of ze dit nog even bij de lijst toevoegen, heb je een grote kans dat ze het ook echt gaan doen! En het resultaat is dat jij de komende periode heel veel lekker eten hebt. 😊

  1. Planning maken

Je wilt natuurlijk niet achterlopen met school, dus ik raad aan om van te voren een goede planning te maken! Wanneer ga je wat doen en met welke lessen kan/wil je meekijken? Zorg dat je eindtijden aan je huiswerk verbindt, zodat er ook genoeg tijd is voor ontspanning en je niet de hele tijd met school bezig bent. Lees deze blog voor tips om thuis te werken!

  1. Zorg goed voor jezelf

Niks gaat nog door, je hele ritme is anders. Wat ik wel gemerkt heb, is dat het belangrijk is om goed voor jezelf te blijven zorgen! Zorg dat je kamer schoon is en je gewoon genoeg doucht. Neem ook eens een lekker bad, waarbij je jezelf gewoon eens verwent! Je verdient het om ook te relaxen in deze gekke dagen, dus geniet ook van de dingen die je nu kan doen om goed voor jezelf te zorgen.

  1. Netflix party

Tijdens de coronatijd is het zogenoemde ‘Netflix party’ ontstaan, dat nu overigens ‘Teleparty’ heet. Hiermee kan je videobellen terwijl je met je vriendinnen ‘samen’ een leuke film kijkt. Je kan dit ook gebruiken voor Disney Plus of voor andere accounts. Echt een aanrader als je je verveelt en het filmkijken met je besties mist!

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips. Deel gerust hieronder jouw ervaring met quarantaine. Heb je nog tips voor andere meiden, hoe ze de quarantaine kunnen overleven of andere vragen? Laat het weten in de reacties!

Photo by Maddi Bazzocco on Unsplash