40 dagen trots op jezelf!

Doe jij mee met Belle’s # veertigdagenchallenge? We dagen je uit om elke dag iets op te schrijven waar je trots op bent! Even de tijd te nemen om jezelf een complimentje te geven en God te bedanken voor wat Hij geeft. Je kan natuurlijk gewoon een lijstje maken, maar het kan creatiever:

  • Een slinger

Op deze manier maak je er echt een feestje van! Span een draad door je kamer en hang er elke dag een nieuw compliment aan. Het voordeel hiervan is dat je het dagelijks ziet als je je kamer inloopt, dus het sowieso niet vergeet.

  • Een complimentenpot

Koop bij de kringloopwinkel een glazen pot en versier hem. Schrijf de complimenten op een kleine briefjes en stop ze in de pot. Aan het eind van de veertigdagentijd zit je pot vol en kan je ze nog eens teruglezen, daar ga je sowieso blij van worden!

  • Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Heb je een grote spiegel op je kamer? Dan is het leuk om de complimenten met een krijtstift op je spiegel te schrijven. Elke keer dat je in de spiegel kijkt, word je herinnerd aan al die positieve dingen. Je hebt wel echt een grote spiegel nodig, anders kan je aan het eind van de veertigdagentijd jezelf niet meer zien. ;)

  • Kunst

Ben jij een echte creatieveling? Dan is het ook leuk om een ‘complimentenkunstwerk’ te maken. Koop bij de Action een canvas en maak een mooie achtergrond met verf, stift of wat je wil. (Laat het goed drogen!) Daarna kan je elke dag je compliment op het canvas tekenen, schrijven of schilderen. Aan het einde van de veertigdagentijd kan jij je eigen kunstwerk aan de muur hangen.

  • Journaling

Je bent vast wel bekend met Bible Journaling. (Zo niet, bekijk dan deze, en deze leuke blogs eens.) Creatief bezig zijn met Bijbelteksten. Maar zoiets kan je natuurlijk ook doen tijdens de veertigdagentijd. Pak er een leuk notitieboek erbij en ga lekker aan de slag met handletteren en knutselen.

Genoeg inspiratie! Doe je mee met de veertigdagenchallenge en deel je ook dingen op Instagram? Tag ons dan @huisvanbelle of stuur een DM. Wij vinden het leuk om te zien, waar jij trots op bent!