4x zelf kaarten maken

Door de coronacrisis komen we steeds minder de deur uit en zien we elkaar minder. We gaan niet meer naar school, niet meer naar ons werk, niet meer naar de sportclub en niet meer naar de kerk. Maar we kunnen elkaar wel blijven bemoedigen. Natuurlijk kan dat via de socials en Whatsapp, maar hoe leuk is het om een kaart met de post te ontvangen! We mogen nog naar de brievenbus, dus grijp die kans om iemand blij te maken met een kaartje.

En nu we zoveel thuis zitten, hebben we ook tijd om zelf creatief aan de slag te gaan. Ik speurde op Pinterest naar een aantal eenvoudige DIY’s voor kaarten.

Een leuke vorm van washitape

 1. Plak een paar stroken washitape op een los blaadje.
 2. Knip de figuur die je wilt maken (in het voorbeeld een hartje) uit. Je kunt hem op de achterkant van je blaadje tekenen.
 3. Plak je uitgeknipte vorm op je kaart en klaar is kees!

Kaart met washi-stroken

 1. Kies leuke washitapes en plak drie stroken verticaal, naast elkaar op.
 2. Knip twee vormen uit, in twee verschillende maten. In het voorbeeld zijn het cirkels, maar je kunt natuurlijk ook voor vierkanten of iets dergelijks kiezen.
 3. Plak iets driedimensionaals op je kleinste vorm: een bloemetje of bijvoorbeeld een foamsticker.

Kaart met boeketje bloemen

 1. Teken een aantal bloemen met fineliner. Zorg dat de steeltjes elkaar op één bepaalde plek raken.
 2. Plak een knoop op de plek waar de steeltjes elkaar kruisen. Je kunt ook een strikje opplakken, bijvoorbeeld gemaakt van een lintje. Je boeketje is klaar om verstuurd te worden.

Nog meer bloemen

 1. Knip uit verschillende kleuren papier cirkels in verschillende formaten.
 2. Plak de cirkels op elkaar en op je kaart.
 3. Doodle om de cirkels heen bloemen, bladeren en steeltjes met een zwarte stift of fineliner.

Genoeg inspiratie om aan de slag te gaan met een leuke kaart voor je beste vriendin, je opa en oma of mensen in verpleeghuizen die nu geen post meer mogen ontvangen of. Have fun!

Photo by Marci Angeles on Unsplash