5 bemoedigende Bijbelteksten

Hey lieve Belle meiden! Hoe gaat het? Wat een ongelofelijke gekke tijden hè? Voor mij komt het zo onverwacht, ik had niet zien aankomen dat zoiets zou gebeuren. Om eerlijk te zijn ben ik ook best wel geschrokken van alles. Het leven is ineens zo onzeker en veel mensen zijn bang. Ik ben wel benieuwd hoe jij je voelt in deze tijd, nu je bijvoorbeeld niet meer naar school gaat en veel thuis werkt. Verveel jij je nog niet? Ik heb van mijn medebloggers veel goede blogs voorbij zien komen voor in deze tijd, heb jij ze al gelezen? Ik maak graag lijstjes en ook nu heb ik weer een lijstje voor jullie. Het lijstje wat ik deze keer heb bestaat uit bemoedigende Bijbelteksten. Zelf merk ik dat ik hier in deze tijd veel aan heb en ik wil er graag een paar met jullie delen.

 1. Genesis 28:15

  Hier staat: “Ikzelf sta je terzijde. Ik zal je overal beschermen, waar je ook heen gaat.”
  God is OVERAL bij je! En niet alleen bij jou, maar ook bij je vriendinnen en je ouders en familie en iedereen. Ook als je bijvoorbeeld iemand kent die momenteel heel hard werkt in de zorg of een ander vitaal beroep. Misschien is het mooi om deze tekst met zo iemand te delen als bemoediging aan het begin van een werkdag.

 2. 2 Kronieken 25:8

  Hier staat: “Want in God is kracht om te helpen.”
  Onze lieve Heer helpt ons door deze gekke/zware tijden heen! Daar mag je op vertrouwen.

 3. Psalm 23:4

  Deze is speciaal voor jou! Hier staat: “U bent bij mij.” Is dat niet fijn! Wij zijn zo gezegend om de Heer te mogen kennen en te weten dat hij ALTIJD bij ons is.

 4. Spreuken 16:3

  “Vertrouw op de Heer bij alles wat je doet, dan zullen al je plannen slagen.”
  Misschien ben je wel bang dat je het schooljaar niet haalt of zelfs je examen. Ben je bang dat hierdoor jouw toekomstplannen in het water vallen. Weet dat God al voor je geboorte jouw -weg heeft uitgestippeld en daar hoort ook deze school-break bij. God zorgt ervoor dat het goed komt met jou en jouw toekomst, vertrouw daar maar op.

 5. Jozua 1:9

  “Je hoeft nergens bang voor te zijn, want ik ben je God: Ik ben altijd bij je waar je ook heen gaat.” Bij deze tekst zou ik graag een songtekst willen toevoegen:Geef niet op,
  Ook al ben je door zorgen omgeven.
  Ben je elke dag bezig met overleven
  Wees niet bang
  Als je leven niet loopt zoals jij wilt.
  Als de waarheid zoveel van je droom verschilt.

  Want als er niets meer klopt
  Klopt het hart van God
  God die overwint, Hij is met ons.
  Dus laat de hoop niet los
  Los van wat er komt
  Komt er redding want God is met ons.
  LEV – God is met ons.

Bemoedigende Bijbelteksten delen

Mocht je zelf nog meer bemoedigende Bijbelteksten of quotes zoeken of bijvoorbeeld met een ander thema, dan is Pinterest echt een goede manier om mooie quotes of plaatjes te vinden. Als je wat moois voorbij ziet komen, deel het dan vooral met ons via Instagram @huisvanbelle! Zo kunnen we elkaar bemoedigen of verblijden met een mooie tekst. Voor de komende tijd heb ik nog een Bijbeltekst voor jullie uitgekozen, namelijk Psalm 37:5:

“Leg je leven in de handen van de Heer, vertrouw op Hem, Hij zal dit voor je doen.”

Gebedspunten

Denk hieraan als je het even niet meer zo goed weet. Naast deze Bijbelteksten heb ik ook nog wat gebedspunten die ook vaak in mijn gebed voorkomen. Ik wil deze met je delen omdat ik mij dankzij gebed zo gesterkt voel door God in deze tijd.

 • Bid voor elkaar! Bid voor je familie en vrienden. En bid voor gezondheid en wijsheid en vertrouwen op Hem.
 • Ik vraag God of Hij mijn angst wil wegnemen wanneer ik in paniek raak door de situatie en ik voel dan dat Hij mij rust geeft.
 • Daarnaast vraag ik om vertrouwen. Zoals ik al tegen jullie zei heeft God een plan met ons allemaal en ik bid of Hij mij dat vertrouwen wil geven.
 • Kom spoedig, Heer! In de Bijbel lezen we dat het hier op aarde slechter en slechter zal gaan voordat Hij terug komt. Hoe fijn zou het zijn als die tijd nu steeds dichterbij komt en we allemaal zonder angst en pijn bij hem kunnen leven.
 • Het laatste punt waar ik veel voor bid en dat zeker niet onbelangrijk is: Niet mijn wil maar Uw wil geschiedde. Deze zit ook in het Onze Vader. We zeggen het misschien niet altijd met onze volle gedachte erbij, maar God heeft met alles en iedereen een plan. Ook al vinden wij dat plan niet altijd leuk, omdat er misschien mensen ziek worden of overlijden van wie we veel van houden, weet dat Hij er een plan mee heeft!

Lieve meiden, als laatste wil ik nog een mooi lied met jullie delen. Deze is ook van LEV die ik deze blog al eerder quootte.

Heb jij nog een mooie songtekst of wat Bijbelteksten? Deel deze dan vooral in de reacties zodat je mij, het team van belle & andere meiden met deze teksten kan verrijken!

Heel veel liefs een en digitale knuffel met anderhalve meter afstand en tot de volgende blog!

Photo by Hannah Busing on Unsplash