5 boeken die mij hebben geholpen om te groeien in geloof

Al maanden geleden maakte ik in deze blog de belofte om eens een blog te schrijven met o.a. boekentips die je helpen om te groeien in geloof. Als ik eerlijk ben, heb ik al vaak een begin gemaakt aan deze blog. Maar waar moest ik beginnen? Er zijn ongelooflijk veel boeken die me hebben geholpen, veel te veel om op te noemen. Daarom heb ik besloten om er in deze blog gewoon vijf te noemen. Deze vijf boeken hebben een enorme impact op me gehad en ze hebben me erg geholpen te groeien in geloof!

  1. Gods verhaal, jouw verhaal (jongereneditie) – Max Lucado

Dit boek van Max Lucado gaat erover dat God een plan heeft en dat jij daar onderdeel van bent! De tien hoofdstukken vertellen elk een eigen onderdeel van wat er gebeurt als Gods verhaal jouw verhaal wordt. Een enorme aanrader! Dit heeft echt dingen in mijn leven veranderd en mijn blik op het leven enorm beïnvloed.

  1. Verspil je leven niet – John Piper

Ik heb dit meer theologische boek voor mijn doop gekregen en ik ben er nog steeds in bezig. Ondanks dat ik nog niet bij het einde ben, heb ik er al ongelooflijk veel dingen van geleerd. Het gaat erover hoe je je leven waardevol kan laten zijn als christen, in plaats van het te verspillen! Misschien een beetje pittig om door heen te komen, maar een cadeau voor je leven.

  1. Kronieken van een koninkrijk – Jennifer Rees Larcombe

Dit boek bevat een soort gelijkenissen over het koninkrijk van koning Paxalom. Ik ben er het christelijk geloof op een simpele manier beter door gaan begrijpen. Ik heb er lessen over vergeving, vertrouwen en échte liefde door geleerd. Het leest ongelooflijk makkelijk en ik heb er al jaren wat aan!

  1. Het Veritas Conflict – Shaunti Feldhanh

Deze christelijke roman speelt zich af op een zeer bekende universiteit en het gaat vooral over de geestelijke strijd die zich daar afspeelt. Shaunti Feldhanh, die ook andere inspirerende boeken schreef, beschrijft op een respectvolle manier hoe ze zich de geestelijke strijd voor zich ziet. Dit klinkt misschien als zware kost, maar het is ook gewoon een heerlijk spannende roman! Ik ben er in ieder geval door aan het denken gezet en raad het zeker aan!

  1. Thuiskomst – Randy Alcorn

Dit boek, dat niet bedoeld is als echte ‘literatuur’, maar gewoon heerlijk te lezen is, heb ik al eerder gebruikt voor een blog. In deze blog vertel ik erover hoe dit boek me aan het denken zette. Het heeft mijn kijk op mijn toekomst veranderd en het heeft me laten realiseren dat ik volledig op God moet vertrouwen! Soms vergeet ik de boodschap van dit boek weer en als ik het dan weer lees, treft het me weer helemaal. Echt een aanrader!

Dit zijn nog maar vijf boeken van de honderden die impact hebben gehad, elk op hun eigen manier. Mijn hoofd loopt over van al deze boeken, maar dit zijn er vijf die ik nu met jullie wilde delen! Hopelijk heb je hier wat aan, wil je er nu ook één lezen of vond je het gewoon leuk om weer iets mee te krijgen van mijn leven. Wat je reden ook is, ik ben blij als je wat met deze blog kan!

Welk boek heeft jou geholpen om te groeien in geloof?

Photo by Seven Shooter on Unsplash