5 do’s om griep minder erg te maken

In de klas hoor je om de paar seconden iemand zijn neus ophalen, op school lijken er ineens wel heel veel mensen te missen en ook thuis is je broertje al een paar dagen ziek: jaja, het heerst weer. Griep is suuuper irritant, maar gelukkig zijn er ook een heleboel manieren om het leed een beetje te verzachten. Misschien zorgen deze tips er niet voor dat je sneller beter bent, maar hopelijk maken ze je humeur er wel een stukje beter op!

  1. Kijk vakantiefoto’s terug

Nu jij sniffend en snotterend op de bank ligt, kan het zo zijn dat je de winter nét eventjes wat minder leuk vindt. Nou ja, dan hou je toch een lekker #throwback momentje van afgelopen zomer? Het is heel simpel: plug je oortjes in met je afspeellijst van de zomervakantie en pak je fotogalerij erbij. Misschien heb jij zelfs nog wel een leuk vakantiedagboekje om terug te lezen! Na al die summer vibes ben jij gegarandeerd weer wat vrolijker en is je griep een stuk minder erg.

  1. Ga creatief aan de slag

Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoeveel energie je hebt, maar als je even wat beter voelt is dit dé tip om even aan de slag te gaan. Misschien is een compleet meesterwerk proberen te maken iets te veel van het goede, maar wat schetsen in een notitieboekje kan geen kwaad. Ik vind het altijd wel fijn om wat te doen te hebben en niet de hele dag lusteloos bank te hangen. Daarnaast is dit een goede manier om je gedachten even op nul te zetten!

  1. Dress up

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een pyjama-dagje te houden, wat natuurlijk wel zo logisch is als je de hele dag in bed blijft. Maar als je dat niet van plan bent kan het heel verfrissend zijn om je gewoon aan te kleden, te douchen, je haar goed te doen… Eigenlijk zoals je dat op een andere ochtend ook zou doen! Je voelt je dan net even wat minder onverzorgd en daar knap je ook heel erg van op. Kies natuurlijk wel een outfit die lekker zit, bijvoorbeeld een sportlegging en je meest comfy hoodie.

  1. Bedenk dat je nu eigenlijk op school zou zitten

Als je zo’n hele dag thuis zit, kan dat best vervelend of saai worden. Wat dan helpt, is even op je rooster checken welke les de rest van jouw klas op dat moment aan het volgen is. Wiskunde? Iehhh! Misschien toch niet zo erg om dat nu te moeten missen. En nog een fijne gedachte: al je klasgenoten zijn pas laat in de middag uit, terwijl jij hier thuis kan doen waar je zelf zin in hebt!

  1. Don’t worry

Deze laatste tip borduurt een beetje voort op de vorige, namelijk: zie de voordelen van griep hebben in. Een positieve instelling zorgt er niet direct voor dat je keelpijn foetsie is (I wish), maar kan er wél voor zorgen dat je lekkerder in je vel zit. Dus is het tijd voor een paar oppeppers. Je lichaam heeft nu rust nodig, waardoor sommige verplichtingen even niet hoeven en je lekker kunt relaxen. De rest van je gezin mag jou best een beetje vertroetelen, bijvoorbeeld door een kopje thee of beschuitje voor je te maken. En heel belangrijk: je moet je voorál niet van je bank/bed af komen, dus Netflix… Kom maar door! 😊

Photo by Matthew Henry on Unsplash