5 manieren om coronaproof Sinterklaas te vieren

Door corona mogen we niet met grote groepen samenkomen, maar Sinterklaas en Kerst komen al binnenkort de hoek om kijken! Daarom heb ik deze blog geschreven, met 5 manieren waarop je online of coronaproof Sinterklaas kan vieren. Hopelijk heb je hier wat aan. Laat ook vooral suggesties achter onderin in de reacties!

  1. Per post

Hebben jullie al lootjes getrokken en houd je ook ontzettend van dichten? Nu we niet langs mogen gaan, kan het heel hilarisch en leuk zijn om gedichten per post te versturen. Vooral als de afzender ook gewoon Sint blijft :) Natuurlijk kan je gewoon blijven plagen en grapjes maken, zeker nu je jezelf niet verraadt door je rode hoofd… Dit is een ouderwetse methode die we graag voor Sinterklaas nog eens benoemen voor jullie! Als je nog tips nodig hebt voor het dichten, lees dan deze blog.

  1. Online Sinterklaas

Natuurlijk kan je ook gebruik maken van alle moderne middelen die we hebben. Je kan bijvoorbeeld een Zoom of Teams gesprek starten met je vrienden & familie. Haal de pepernoten in huis en zorg voor een leuke activiteit. Lees bijvoorbeeld de gedichten die jullie voor je lootje hebben gemaakt, zelf voor! Of maak een filmpje in plaats van een surprise, dit is ook zeker een goed alternatief. Bekijk deze dan met elkaar, gezelligheid gegarandeerd!

  1. De zak van Sinterklaas voor de deur

Ik denk dat iedereen wel weet wie ‘de zak’ altijd voor de deur zette, een buurman of je ouders die even naar de ‘wc’ waren. Deze traditie kan ons nu heel goed van pas komen! Als je bijvoorbeeld met meerdere huishoudens het viert, zet dan gewoon een zak met cadeautjes voor de deur. Na drie keer kloppen wel hard wegrennen hè! ;).

  1. Elkaars sinterklaasfeest voorbereiden

Dit vraagt iets meer werk, maar kan ook een heel leuk alternatief zijn. Normaal zorg jij (of je moeder) natuurlijk voor al het voorbereidende werk, denk hierbij vooral aan het eten klaarmaken. Pepernoten, chocolademunten, warme chocolademelk, brownies en noem maar op. Nu kan je ook afspreken dat jullie het bijvoorbeeld voor het gezin van je vriendin klaarmaken en zij voor jullie. Dan kan je liefde in hun eten stoppen en is het ook nog eens een heerlijke verrassing wat jullie gaan ontvangen! En natuurlijk kan je hierbij ook wat cadeautjes stoppen…

  1. Pietengym met jonge familieleden

Voor je kleine nichtje(s), neefje(s), zusje(s) en broertje(s) is het natuurlijk helemaal balen dat Sinterklaas niet groot gevierd kan worden. Organiseer daarom een coronaproef middagje pietengym in. Zorg voor leuke activiteiten waarbij ze moeten sporten met cadeautjes, je kent het vast nog wel van vroeger :) Dit is superleuk voor hen en ook nog eens goed tegen verveling!

Ik hoop dat jullie door deze ideeën zelf ook inspiratie hebben gekregen. Deel vooral je creatieve plannen om coronaproof Sinterklaas te vieren hieronder, zodat andere meiden deze ook kunnen gebruiken!

Foto door Ylanite Koppens via Pexels