5 manieren om je moeder in de watten te leggen

Ontbijt op bed, waardebonboekjes, tekeningen… Vroeger waren we vaak druk bezig voor Moederdag! Maar hoe ouder we worden, hoe minder we vaak bezig zijn met Moederdag. En dat terwijl onze moeders toch echt wel wat extra waardering verdienen, vind ik! In dit artikel daarom vijf ideetjes om je moeder lekker in de watten te leggen. En waarom zou je alleen op Moederdag je je moeder verwennen? De verrassing is vast een stuk groter als je het op een andere dag in het jaar doet!

Brief

In het dagelijks leven zien de meesten van ons onze moeder veel. ’s Ochtends ontbijt je samen aan dezelfde tafel, je ziet haar als je thuiskomt uit school, je vertelt haar waar je mee zit en je vraagt om advies. Kortom: je ziet haar veel, je gaat veel met haar om en waarschijnlijk doet en betekent ze ook heel veel voor je.

Heb je haar dat weleens verteld? Misschien heb je dat nog nooit gedaan, omdat haar aanwezigheid zo vanzelfsprekend voor je is.  Moederdag is een mooie gelegenheid om haar te vertellen dat je blij met haar bent, en waarom! Je kan dat natuurlijk in real life vertellen, maar haar een brief schrijven is daarvoor ook een goed middel.

Mothers jar

Koop een mooie pot – of gebruik bijvoorbeeld een lege pindakaas pot  – en vul die met kleine spulletjes. Denk bijvoorbeeld aan kleine lieve briefjes, recepten, gedichten, of kleine cadeautjes zoals kaarsjes, verzorgingsproducten, chocolade of een waardebon.

Sluit de pot, doe er een mooie strik omheen, en klaar is je cadeautje!

Plant

Hoe leuk is het om weer eens ouderwets te gaan knutselen? Er zijn ontzettend veel dingen waar je mee aan de slag kan gaan (kijk maar eens op Pinterest!). Iets wat ik zelf erg leuk vind, is het beschilderen van een bloempot. Het klinkt misschien een beetje suf, maar het resultaat kan echt tof zijn!

Koop een leuk plantje in het tuincentrum en een simpele terracotta pot. Schilder de pot bijvoorbeeld wit en maak er dan met zwarte verf of stift oogjes op. Dat is één idee, maar je kan natuurlijk zelf ook helemaal losgaan en de pot op een andere manier beschilderen.

Een extra handje

Ben je niet zo’n knutselaar? Geen probleem. Help je moeder op Moederdag een extra handje.

Bied bijvoorbeeld aan om een schoonmaakklusje te doen die zij zelf erg vervelend vindt, maak koffie of thee voor jullie samen (+ zelfgebakken koekjes?) of kook die avond.

Bloemen

Het is lente, wat betekent dat er weer veel mooie bloemen bloeien buiten! Pluk een klein bosje voor haar, en maak het vast met een lintje of wikkel er een bruin of doorzichtig inpakpapiertje omheen.

Een boeketje kopen kan natuurlijk ook.

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 4 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!