5 redenen waarom hoepelen hot is

Het ziet er een beetje gek uit, maar je wordt er knettervrolijk van en het is nog gezond ook. Hoepelen! Letterlijk kinderspel – en als zij het kunnen, kun jij het ook. Toch? Ik hoepel me een ongeluk en roep mezelf bij deze uit tot officiële hoepelambassadeur. Hoepel ook! Lees verder en ontdek waarom hoepelen helemaal hip is. 

#1 Je wordt er vrolijk van

Heb je wel eens iemand zichzelf zien opdrukken met een lach? Keihard rennen met een big smile? Nee. Reden: het is niet leuk. Guess what? Hoepelen is wél leuk. Het is een beetje kinderlijk, want de kans dat vroeger hoepelde is best groot. Het brengt je dus even terug naar toen je zes was. Onbezorgd, zonder stress, zonder huiswerk. En daar word je simpelweg gewoon blij van. 

#2 Het is hartstikke gezond

Je zou het misschien niet verwachten, maar écht hoepelen is best intensief. Je hebt namelijk van die professionele fitnesshoepels die extra zwaar zijn. Om goed te kunnen hoepelen moet je daarom je buikspieren aanspannen en blijven bewegen. Hartstikke gezond dus, vooral goed voor je core. En stiekem gebruik je je hele lijf tijdens het hoepelen. Je kunt zelfs terwijl je hoepelt armoefeningen doen (doe ik niet, ik ben lui).  

#3 Je kunt ondertussen iets anders doen 

Als iemand zegt dat iets vet gezond is, haak ik eigenlijk best vaak af. Ik ben een classic case van liever lui dan moe. Dus als ik dan ein-de-lijk een keertje ga sporten – of in dit geval hoepelen – wil ik niet steeds het gevoel hebben dat ik iets ‘doe’. Dus kijk ik ondertussen Netflix! Als je het hoepelen eenmaal onder de knie hebt kun je gewoon lekker rondlopen terwijl je hoepelt. Je hond aaien. De tv aanzetten. Je BFF bellen. Ideaal!  

#4 Je voelt je een circus pro

Vroeger keek ik altijd naar van die circusshows op tv en droomde ik van een leven als acrobaat. Beetje jammer dat ik nul motoriek heb en daardoor vaker omval dan elegante moves maak. Geen zorgen, ik heb mijn awkwardness geaccepteerd. ANYWAY – door lekker te hoepelen voel ik me soms een echte pro en komt die circusdroom weer even terug. Muziekje erbij, jezelf aankondigen en hoepelen maar!    

#5 Het kost geen drol

Online kun je al een hoepel bestellen voor iets van €15,-. Misschien denk je ‘ja doei, dat is drie weken zakgeld’, maar trust me: het is het waard. Met een fitnesshoepel kun je namelijk zo’n beetje je hele leven (als je hem bij je knagende hond en je te enthousiaste zusje vandaan houdt). Winter? Hoepel binnen. Zomer? Hoepel buiten. Het kan altijd en je hoeft er niets extra’s voor neer te leggen. Zo. Handy. En. Te. Leuk.  

Ga jij ook aan de hoepel?

Beeld: Nienke van Denderen Fotografie