5 tips voor mooi en lang haar

Iets meer dan een jaar geleden heb ik mijn haar laten doneren. Dat was best wel even wennen, kort haar! Inmiddels is mijn haar wat langer gegroeid. Toch zou ik wel weer wat langer haar willen! In dit artikel geef ik jou 5 tips om je haar (nog) sneller te laten groeien.

Zoveel ging er van mijn haar af! Dat zit nu al in een pruik verwerkt. Op deze foto kan je goed zien hoe lang mijn haar nu ongeveer is. Natuurlijk prima, maar ik zou het graag nog wat langer hebben!

5 Tips voor mooi haar

Daarom ben ik het internet af gaan struinen om voor jou de beste tips te zoeken, waar ik dan natuurlijk zelf ook wat aan heb. Want voor een volle bos wil ik wel wat moeite doen. Komen ze!

Tip 1: Niet te vaak wassen

Was je haar niet te vaak! Shampoo is gemaakt om de viezigheid uit je haar te wassen, maar wanneer je te vaak shampoo gebruikt, kun je de natuurlijke oliën uit je haar wassen. En deze oliën zorgen er juist voor dat je haar zacht en gezond blijft. Zo breekt je haar niet af en wordt je haar uiteindelijk langer. En ook al voelt dat soms wat viezig, in deze blog vind je tips om dat goed te handelen.

Tip 2: Eet rijst

Eet wat vaker bruine rijst. Het is niet alleen gezond voor je lichaam, maar ook nog eens goed voor je haar! De biotine die in bruine rijst zit stimuleert de cel vernieuwing wat zorgt voor een mooie volle bos haar!

Tip 3: Een eitje er door heen

Ken je het filmpje van Pippi Langkous die twee eieren op haar hooft kapot gooit? Best wel slim eigenlijk, want ei is hartstikke goed voor je haar! Nou hoef je niet ineens elke ochtend een rauw ei op je hoofd te gooien (liever niet zelfs), maar een eitje bij het ontbijt moet je zeker doen! Ei zit namelijk vol met zink, zwavel en choline. Zink reguleert de olieproducten in je haarzakjes, zwavel versterkt je haren en choline zorgt voor de flexibiliteit van je haar. Wil je het nog iets extremer? Vervang dan je haarmasker voor rauw geklutst ei. Masseer dit in je haar en spoel het dan weer uit.

Tip 4: Geen metaal in je elastiekjes

Probeer metaal in elastiekjes te vermijden. Ze zorgen er voor dat je haar afgekneld wordt en afbreekt. In plaats daarvan kan je bijvoorbeeld de Invisibobble gebruiken: een elastiekje die er ook nog eens voor zorgt dat je geen rare bobbels in je haar krijgt!

Tip 5: Verwen je haar

En last but not least, verwen jezelf eens met een hoofdmassage! Hiermee bevorder je de bloedsomloop en zuurstoftoevoer. Zo stimuleer je nieuw haar op sneller te groeien. Je wordt er ook nog eens helemaal ontspannen van, zeker niet onbelangrijk! Stress zorgt namelijk voor dat je haar minder snel groeit, of zelfs sneller verliest.

Nou ben ik wel benieuwd of jij wat aan deze tips hebt! Zou jij ook wel willen dat je haar sneller groeide? Of ben jij al gezegend met een mooie volle bos haar?

Bron 1 en bron 2