5 tips om je gympen wit te houden

Jaaa, de warmere temperaturen komen er weer aan! Tijd om je gympen uit de kast te halen. Op Black Friday scoorde ik een paar witte All Stars, en ik ben zo blij dat ik ze eindelijk aan kan! Ik heb wel eens eerder witte Converse-schoenen gehad, maar die werden in no-time grijs. Dit keer wil ik ze langer wit houden. Heb jij ook witte sneakers die je wel wat langer wil laten shinen? Check dan eens deze tips! 

#1 Draag ze op de juiste momenten

Wanneer je wil dat je gympen kraakhelder wit blijven, moet je ze niet aandoen naar een feestje of een lange boswandeling. Vier jaar geleden ging ik op mijn witte Chucks naar Rome. Het liep zalig, maar na één dag zat er zoveel stof op dat ik ze geen ‘witte schoenen’ meer kon noemen. En daarvóór had ik al de fout gemaakt om ze aan te doen tijdens het verven. Dus: draag ze wanneer het zonnig is en wanneer je geen vieze dingen gaan doen. Obviousy. Ik moet wel zeggen dat ik afgetrapte gympen een paar jaar geleden juist tof vond. En nu nog steeds een beetje. Dus als mijn All Stars eenmaal vies worden… dan laat ik het ook maar gebeuren. 

#2 Poetsen met tandpasta

Ja, tandpasta is niet alleen goed voor je gebit! Je kunt er heel makkelijk je schoenen mee schoonmaken. Het gaat dan vooral om het rubberen of leren gedeelteVroeger dacht ik dat ik met mijn groene tandpasta ook de stof van mijn gympen weer wit kon maken. Dus ik wreef het groene goedje keihard in mijn All Stars… om het er vervolgens niet meer uit te krijgen. Haha! Je begrijpt inmiddels wel dat mijn schoenen er toen niet bepaald netjes uitzagen. Doorleefd, noemde ik het. Er zitten herinneringen aan. Daar zat wel een kern van waarheid in, aangezien ik de helft van deze blog klets over vroeger. ;) 

#3 Kleine wasjes, stop ze in de wasmasjien

…ken je het liedje nog? Hij geldt ook voor gympen, of in ieder geval voor de veters. Sommige mensen doen hun schoenen wel eens in de wasmachine, maar ik vind dat minder fijn; het lijkt wel alsof ze dan krimpen. Ze zitten in ieder geval nooit zo lekker als daarvoor. De veters kun je wel makkelijk bij de witte was gooien. Dan komen ze er brandschoon uit! 

#4 Shampoo voor vetvlekken 

Geknoeid tijdens het eten? No worries, ook voor vetvlekken is een trucje! Je kunt deze eruit krijgen met een milde shampoo. Dat houdt in: een basisshampoo met een lage pH-waarde. Dat klinkt wat vaag, maar je zou babyshampoo kunnen gebruiken – daarvan weet je zeker dat hij mild is. En het ruikt ook nog eens lekker! Poets vervolgens op je schoen met warm water en een oude tandenborstel. Als het goed is gaat de vlek eruit. 

#5 Bewaar ze op een donkere plek

Witte schoenen kunnen snel een gelige kleur krijgen wanneer ze lang in de zon staan – ook achter glas. Wanneer je ze niet draagt, kun je ze dus beter op een donkere plek zetten. Bijvoorbeeld onder je bed, in je kledingkast of in de bijbehorende schoenendoos. Spierwitte gympen gegarandeerd! 

Dus… Trek die witte gympen aan en shine! 

Heb jij nog trucjes om je schoenen wit te houden?