5 tips om nieuwe mensen te leren kennen

Misschien heb jij je de afgelopen anderhalf jaar best alleen gevoeld door al het thuisonderwijs en sta je nu te popelen om weer echt contact te hebben. Dan ben je hier aan het goede adres! In deze blog wil ik namelijk 5 tips geven waarmee je weer nieuwe mensen kunt leren kennen! Lees lekker en kijk of er wat voor jou bij zit!

1. Een nieuwe (sport)club of muziekgroep

Droom jij er je hele leven al van om goed viool te kunnen spelen? Of zou je wel eens serieuzer willen gaan zwemmen? Mijn eerste tip is dan ook om je aan te sluiten bij een nieuwe vereniging/club! Je hebt met deze mensen in ieder geval één ding gemeen en het is er vast gezellig!

2. Alpha Youth

Dit is natuurlijk ook een soort ‘groep’, maar ik heb zulke positieve verhalen gehoord, dat ik het niet in deze blog kon laten ontbreken! Alpha Youth  of Youth Alpha, daar heb ik al een lange tijd een discussie over met mijn vader haha! In deze cursus speciaal voor jongeren ga je met leeftijdsgenoten in gesprek over het geloof en levensvragen die daar bij horen! Ik heb super veel positieve verhalen gehoord en dit zou ik dus zeker eens uitproberen!

3. Stap eens op iemand af!

Voor best veel tieners klinkt dit misschien wel doodeng. Zomaar. Op. Iemand. Afstappen?? Toch is dit echt mijn allerbeste tip! Loop je alleen door de schoolgang en kom je dat meisje tegen dat samen met jou bij economie zit? Spreek haar eens aan! Geef iemand die naast je zit bij scheikunde een compliment! Mijn ervaringen hebben geleerd dat hier vaak superleuke gesprekken uit voortkomen! En als dat niet zo is, is het ook oké! Je hebt tenminste je best gedaan en het lukt echt wel een keer!

4. Kampen & conferenties

Zelf ben ik hier dol op! Zoals jullie waarschijnlijk inmiddels wel weten, ga ik al jaren naar Teenstreet en daar heb ik ongelooflijk gave mensen leren kennen! Daarnaast ben ik er ook nog eens gegroeid in geloof. Dit jaar ga ik ook naar het HGJB scholierenweekend en daar heb ik ook super veel zin in! Maar je kamp hoeft echt niet persé christelijk te zijn: misschien kan jij wel naar tenniskamp, hockeykamp of scoutingkamp? In ieder geval zijn kampen, conferenties als Opwekking Teenzone en dagen zoals de EO-jongerendag en de Belle-dag een uitgelezen kans om nieuwe mensen te leren kennen!

5. Plaatselijke activiteiten

Via mijn buurtkrantje kwam ik er pas achter dat er vaak activiteiten voor jongeren worden georganiseerd in mijn woonplaats. Van de zomer hadden we bijvoorbeeld hele workshops en toernooien, vele helemaal gratis! Ook dit is natuurlijk superleuk om eens uit te proberen! En misschien wil een vriend(in) ook wel mee!

Zo, dit waren ze dan. Mijn vijf tips om nieuwe mensen te leren kennen! Daarnaast wil ik nog even toevoegen: het komt allemaal goed! Je gaat vast echt leuke mensen leren kennen of het nu binnenkort of over een paar jaar is! Met mijn hele hart hoop en bid ik dat je mooie vriendschappen mag krijgen, die je leven lang door zullen gaan!

 

 

Foto door Jill Wellington via Pexels