5 tips voor tijdens je examens

 

Vorige week had ik mijn allereerste examens. En oeh, ik vond het stiekem best wel spannend! Ik denk dat meer van jullie dat ook vonden, en vandaag geef ik je daarom 10 tips voor tijdens je examens!

Eerst even kort over mijzelf. Zoals je misschien wel wist zit ik nu in het laatste jaar van VWO en moet ik dus eindexamen doen. Gelukkig sta ik er goed voor wat betreft mijn cijfers, dus ik hoef me niet méga druk te maken of ik wel slaag. Maar toch, het blijft gewoon spannend.

Voor alle meiden die ook examen moeten doen: hier komen de 5 tips voor tijdens je examens!

Foto

  1. Lekker slapen

Ik ken het wel: tot ’s avonds laat nog zitten leren voor een toets omdat je een goed cijfer moet halen. Ik wil je echter heel dringend de tip geven om de avond voor een examen niet te veel meer te leren en vooral lekker op tijd naar bed te gaan! Op die manier ben je de volgende dag goed uitgerust en kan je er vol tegenaan, in plaats van met zware ogen de examenzaal binnen te lopen.

  1. Spullen klaarleggen

Zoek de avond van tevoren alvast uit wat voor spulletjes je mee moet nemen voor het examen en leg het klaar. Hetzelfde geldt voor het eten wat je mee wilt nemen, en voor een fijne outfit die lekker zit. Zo heb je de volgende ochtend wat minder last-minute-stress!

2016 05 11_8155

  1. Geen paniek, geen paniek

Oké, over naar de tips die echt voor tíjdens het examen bedoeld zijn. De eerste die ik je wil meegeven is: GEEN PANIEK! Er zullen altijd vragen in de examens zitten die je niet weet, en dat is echt niet erg of gek. Lees de vraag nog eens over en probeer een antwoord te bedenken. Probeer altijd iets op te schrijven, ook al heb je geen idee of het goed is. Wie weet zit er onverwachts wel een goed stukje in je antwoord!

  1. Even overslaan

Heb je géén idee wat het antwoord op een vraag kan zijn? Ga er dan niet eindeloos over na zitten denken, maar sla de vraag over en kom er later nog eens op terug. Anders ga je alleen maar je kostbare tijd zitten verspillen aan dingen die je niet weet.

  1. Controleren

Ook al heb je er totaal geen zin meer in: controleer alsnog je antwoorden aan het eind van het examen, als je nog tijd over hebt. Het zou jammer zijn als je fouten maakt ‘omdat je er niet zo’n zin meer in had’!

Meiden: ONWIJS VEEL succes tijdens de examens, ik hoop dat je wat hebt gehad aan mijn tips! Go for it!

Liefs Anniek