5 x dé oplossing tegen vet haar! 

Je bent eindelijk na drie keer snoozen je bed uitgekomen, het is eigenlijk al veel te laat. Je springt in je broek en werpt een blik in de spiegel. Kan dit ermee door? Dan zie je het meteen: je haar is alweer vet en er is geen tijd meer om te douchen. Stress! Herkenbaar?

Veel ochtenden van mij zagen er regelmatig zo uit en ik ergerde me vaak plat aan mijn haar, dat steeds opnieuw vet werd. Oké, dat het vlak voor mijn menstruatie vetter is, daar kan ik nog wel inkomen. Ook in het feit dat het een teken is dat je snel weer moet douchen kan ik begrijpen. Maar ik heb helemaal geen tijd om elke dag te douchen, om eerlijk te zijn. Hoe stel je dan dat vette haar een beetje uit? Ik heb drie oplossingen voor jou op een rijtje gezet.

1. Was je kussensloop regelmatig

Jep, deze mag je echt vaker wassen. Elke keer dat jij hierop slaapt, laat jij viezigheid achter op je kussen en dit maakt je haar vet. Dus wanneer jij met jouw fris gedouchte haren op jouw kussen gaat liggen, worden ze net zo snel weer vies en dus vet.

 2. Zit niet teveel met je handen in je haar

Deze mag je zowel letterlijk als figuurlijk nemen. Stress is een veelgenoemde veroorzaker van vet haar, maar vieze handen zijn dat ook. Net zoals jouw kussensloop, bevatten je handen ook viezigheid. Wanneer jij veel met je handen aan je haar zit, maak je je haar dus vies en wordt het ook weer sneller vet.

3. Gebruik je conditioner goed en gebruik een goede

Conditioner is heerlijk spul en maakt je haar fijn zacht en klitvrij, helemaal waar. Maar jouw hoofdhuid heeft die vette conditioner helemaal niet nodig! Vaak is conditioner vooral voor de punten van je haar bedoeld. Smeer dat gedeelte van je haar dus in met conditioner en laat de bovenkant van je haar daarbij achterwege. Zorg ook dat je een conditioner hebt die bij je haar past: vaak staat op de verpakking wel min of meer het haartype dat geschikt is.

4. Was je haar niet te vaak maar was het goed

Misschien was je je haar wel elke dag om van die vettige coupe af te komen. Dan zeg ik nu: stop daar maar mee, want het helpt niet. Door je haar zo vaak te wassen houd je je hoofdhuid uit balans en geef je de goede stoffen niet de kans om hun werk te doen. Bovendien was je het beschermlaagje van je hoofdhuid af, waardoor viezigheid nog beter de kans krijgt om bij je haarwortels te komen. Let er daarom op dat je je haar goed wast, wanneer je het wast. Was dan wel echt tot aan de hoofdhuid en zeep alles goed in. Het is juist heel belangrijk dat je die hoofdhuid schoonmaakt, want dat is de bron van dat vette haar.

5. Gebruik een droogshampoo

Als jij al bibbert bij de gedachte dat je jouw haar minder vaak moet gaan wassen, dan is een droogshampoo een goede oplossing voor jou. Een droogshampoo vervangt je wasbeurten niet, maar geeft het een frisse boost voor tussen de wasbeurten door. Als je haar dan een ochtendje heel vet is maar je hebt geen tijd om te douchen, dan is de droogshampoo echt een redder.

Wanneer je op deze punten gaat letten, zal je vanzelf merken dat het inderdaad niet nodig is om elke dag je haren te wassen en weet je eindelijk wat je tegen dat vette haar kunt doen!

Welke tip kende jij nog niet?  

Op 11 maart is onze Belledag! Er is superveel leuks te doen: mooie praatjes, toffe workshops, heel veel gezelligheid en leuks om te shoppen. Daar wil je bij zijn! Trommel snel wat vriendinnen op, en geef je op! Alleen kan natuurlijk ook (: