5 tips voor het bezoeken van een open dag 

Een open dag bezoeken is leuk: je kunt eens goed rondkijken op je (misschien wel) nieuwe hogeschool en je checkt of de opleiding bij je past. Maar hoe haal je nou alles uit dit bezoek? De CHE geeft je tips!

1. Kies welke scholen je wilt gaan bezoeken

Zet de scholen die je wilt gaan bezoeken op een rijtje en schrijf bij elke school op waarom je
die school zou willen bezoeken. Is er bijvoorbeeld een mooie radiostudio? Schrijf het op!

2. Zoek alvast informatie op over de studie en school

Voordat je een open dag gaat bezoeken, kan het handig zijn om eerst online rond te kijken. Bezoek de websites van deze scholen en studies waar je in geïnteresseerd bent en check hun social mediakanalen voor leuke studentstories en video’s. Zo krijg je alvast een voorproefje.

3. Kies studies die je wilt bezoeken

Kies voordat je een open dag bezoekt alvast één, twee of maximaal drie opleidingen uit die je wilt bezoeken. Zo kun je je beter focussen en weet je precies waarvoor je komt kijken. Je kunt je hiervoor vaak van tevoren aanmelden via de website van de hogeschool.

4. Maak een planning

Het is heel handig om alvast de planning van de open dag te bekijken, zo weet je precies waar en wanneer jij wilt kijken bij de studies op jouw lijstje. Bekijk ook hoe laat de informatie- of voorlichtingsrondes starten.

5. Schrijf al je vragen op (en stel ze!)

Bedenk vooraf al vragen en stel ze als je er bent. Meestal kun je bij verschillende studies meelopen en zijn er studenten of docenten die je rondleiden. Stel de student of docent die je rondleidt vragen en wees niet bang! Ze zijn er om jou een goed en volledig beeld te geven van de school en de studie. Als jij de juiste vragen stelt, maak je ook een weloverwogen keuze. En dat is belangrijk!

Ben jij benieuwd naar de CHE en de opleidingen die de hogeschool biedt? Meld je dan aan voor de open avond op 7 juni via Kom naar de Open Avond | Christelijke Hogeschool Ede. Je bent welkom!

#studiekeuze #che #advertorial