5 x beter inpakken voor op reis

We zijn inmiddels heerlijk in de maand van vrij en vakantie beland. Eindelijk kun je zonder schuldgevoel op de bank zakken en even wegdromen naar zomerse oorden. Misschien ga jij deze zomer ook lekker een weekje weg. Met familie, met je vriendinnen of zelfs helemaal alleen. Inpakken en uitpakken zijn altijd de minst leuke dingen van reizen, maar er zijn genoeg manieren om dit een stuk efficiënter te maken.

Tip 1: Neem alleen handbagage mee

Ga je vliegen en is het maar een klein stukje? Overweeg eens om alleen handbagage mee te nemen. Elke vliegmaatschappij hanteert daarvoor de eisen van één bagagestuk van 35 x 35 x 20 (max. 10 kg). Het zal je verbazen hoeveel je mee kan nemen in een carry-on. En van die zestig euro die je hebt bespaard aan ruimbagage kun je een heeeeleboel extra ijsjes kopen.

Tip 2: Koop je verzorgingsproducten op de plek van bestemming

Welk vervoersmiddel je ook gebruikt, verzorgingsproducten meenemen vind ik altijd onhandig. In het vliegtuig zijn er altijd allerlei eisen en je loopt sowieso het risico dat je douchegel openspringt en  je dus mét kleverige kleding en zónder douchegel eindigt. Overweeg daarom eens om verzorgingsproducten in het buitenland te kopen en neem alleen duurdere dingen zoals parfum mee. Watjes, haarshampoo, bodylotion, zonnebrand etc. kun je prima op je bestemming kopen.

Tip 3: Rol je kleding op

Rollen in plaats van vouwen. Een klassieker, maar rollen is de beste manier om je kofferruimte zo efficiënt mogelijk te benutten en zo komt je kleding ook nog eens minder gekreukt aan.

Tip 4: Stop kleine spullen in je schoenen

Probeer creatief te zijn! Baal je er van die die lompe bergschoenen de helft van je tas bezetten? Compenseer dit ruimteverlies door bijvoorbeeld sokken of sieraden in je schoenen te stoppen.

Tip 5: Maak een planning

Maak een planning en voorkom zo onnodig veel bagage. Ook is het goed om na te denken wat wel en niet handig is om mee te nemen. Die zijden blouse die al kreukt als je er naar kijkt is misschien geschikter om thuis in de kast te laten hangen…

Wat is jouw ultieme tip om handig in te pakken voor de vakantie? Deel ‘m in de comments!

Heb je ons nieuwe zomerboek al gezien? Samen met Anne Sara hebben we een fantastisch boek gemaakt dat je wil hebben! Koop het nu in onze shop of krijg het gratis als je clublid bent! (Of je kiest voor onze toffe schoolagenda, dat wordt kiezen!)