5 x een leuk en origineel cadeau voor vriendinnen

>Er zijn in het leven genoeg redenen om een feestje te vieren. Wanneer je jarig bent bijvoorbeeld of tijdens de feestdagen in december. Bij een feestje hoort natuurlijk ook een cadeau. Soms is het best lastig om het juiste presentje te geven aan iemand die jarig is of om een andere reden een feestje geeft. Wat geef je bijvoorbeeld cadeau aan die ene vriendin die echt alles al heeft? Of wat voor geschenk kies je als je die speciale vriend of vriendin echt blij wil maken en verrassen? Dat is lang niet altijd zo eenvoudig. Zeker niet in onze rijke en luxe samenleving waarin we al ontzettend veel hebben. Toch zijn er wel manieren waardoor je toch met een leuk en origineel cadeau op de proppen kunt kopen. Maar hoe regel je dat dan? Hoe bedenk je iets origineels? Topcadeau geeft hieronder een paar belangrijke tips voor het geven van cadeaus. Volg deze tips op en je komt op de volgende verjaardag van een vriend of vriendin gegarandeerd aan met een leuk cadeautje!

1. Vraag niet naar een verlanglijstje

Wanneer je iemand uitnodigt voor je verjaardag, is het vaak één van de eerste dingen die ze vragen: “en wat wil je graag hebben?” Dat is natuurlijk lief bedoeld en ook best logisch. Je wilt immers iets geven dat je vriendin ook echt graag krijgt. Daarom maken we ook veelvuldig gebruik van verjaardagscadeaulijstjes en kun je tegenwoordig ook online eenvoudig een wensenlijstje aanmaken. Als je echter origineel wil zijn met je cadeau en je vriend of vriend écht wil verrassen, moet je geen gebruikmaken van het verlanglijstje. Je kunt er natuurlijk wel naar kijken als je niet weet welke hobby’s en voorkeuren de jarige heeft. Maar meestal weet je dat van een goede vriend of vriendin natuurlijk wel. Kijk eens niet naar wat ze zo graag willen hebben, maar probeer een cadeau te verzinnen waarmee je het leven van jouw vriend of vriendin een stuk leuker of gezelliger maakt. Natuurlijk kost dat wat meer tijd en moeite dan klakkeloos kopen wat er op een verlanglijstje staat. Je laat echter ook zien dat je graag moeite doet en dat jullie vriendschap je veel waard is.

2. Verras met het cadeaumoment

Natuurlijk is een verjaardag het ideale moment om iemand een cadeau te geven. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Kerst en Sinterklaas. Het vervelende hieraan is dat het op een gegeven moment haast een soort verplichting wordt om iemand iets cadeau te doen. Daardoor kan de lol er op den duur wel een beetje af gaan. Alles wat een automatisme is, wordt op een gegeven moment namelijk een stuk minder leuk en vooral erg saai. Gelukkig hoef je niet op een standaard moment te wachten om een vriend of vriendin iets cadeau te doen. Je verrast iemand pas echt als je op een totaal onverwacht moment een cadeau geeft. Niet ter gelegenheid van een verjaardag of met Sinterklaas dus, maar gewoon op een hele normale dag. Daarmee laat je pas echt zien dat je diegene waardeert. Je koopt nu immers geen cadeau omdat het er nu eenmaal bij hoort of omdat het raar is om niet te doen. Je koopt een cadeau omdat je hem of haar waardeert en graag iets leuks gunt en je zult zien dat dit gewaardeerd wordt!

3. Maak het persoonlijk

Een cadeau is altijd leuker als het persoonlijk is. Natuurlijk kun je gewoon dat boek geven dat op het verlanglijstje staat of die ene leuke ketting kopen. Door een persoonlijk cadeau te kopen, benadruk je echter de band die jullie hebben en dat zorgt altijd voor een dankbare glimlach bij degene die het cadeau krijgt. Als je iets persoonlijks wil kopen, is de keuze overigens enorm. Je kunt bijvoorbeeld een “vriendschapsdoosje” kopen waar allerlei leuke en wijze spreuken instaan en die beplakt is met foto’s van jullie twee. Of je gaat voor een digitaal fotolijstje waarbij je uiteraard al foto’s hebt toegevoegd van jullie samen of van een eventuele vriendengroep. Ook kun je een persoonlijk cadeau kopen met een eigen tekst erop. In die tekst kun je bijvoorbeeld laten zien hoeveel die bewuste vriendin voor jou betekent en wat je zo mooi vindt aan jullie vriendschap. Een ander groot voordeel van persoonlijke geschenken is dat ze beschikbaar zijn voor ieder budget. Of je nu een beperkt budget hebt en niet te veel geld uit kunt geven of juist wat meer geld uit wil geven: er is altijd wel een leuk en origineel cadeau beschikbaar in een webshop. Kies ook niet direct het eerste cadeau dat je tegen komt maar kijk vooral verder!

4. Do It Yourself

Natuurlijk kun je oneindig veel verschillende cadeaus kopen en zijn die vaak ook heel erg leuk. De laatste jaren is het zelf maken van een cadeau echter ook ontzettend populair. Dat sluit aan bij het persoonlijk maken van een cadeau. Wat is er namelijk persoonlijker dan een geschenk dat je zelf hebt gemaakt? Natuurlijk moet je er wel even de tijd voor nemen en kost het soms behoorlijk wat moeite. Maar dat is het meer dan waard als je ziet hoe blij je beste vriendin is met dat originele cadeau waar jij zo lang aan gewerkt hebt. Let overigens wel op aan wie je zelfgemaakte cadeaus geeft. In de meeste gevallen doe je dat eigenlijk alleen bij echt goede vriendinnen en niet bij een kennis of een vriend van een vriend. Natuurlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. De echte creatievelingen bedenken natuurlijk helemaal zelf een cadeau. Dat is echter voor heel weinig mensen weggelegd. Gelukkig heb je internet en is dat een bron van inspiratie als je zelf iets leuks wilt maken voor een vriend of vriendin. Je vindt werkelijk talloze blogs en vlogs over leuke cadeautjes die je kunt maken. Het is het leukste om hier vervolgens je eigen draai aan te geven. Maak bijvoorbeeld iets leuks voor aan de muur of geef je cadeau een persoonlijke touch door een persoonlijke boodschap of een leuke foto.

5. Ga samen iets doen!

Soms zijn ervaringen veel leuker dan iets tastbaars. Natuurlijk krijgen mensen graag een cadeau waar ze nog eens naar kunnen kijken en waarbij ze aan jou denken. Het is echter ook heel erg leuk om gewoon samen iets te gaan doen en zo samen herinneringen te maken. Ga bijvoorbeeld samen gezellig lunchen in de stad bij een broodjeszaak waar je niet zo vaak komt. Of plan een leuke picknick in het park samen met je beste vriendinnetje. Ook hierin kun je natuurlijk ontzettend origineel zijn en het zo gek maken als je zelf wil. Overigens is het ook mogelijk om iets samen te gaan doen en dit te combineren met een leuk persoonlijk cadeau dat je zelf hebt gemaakt. Zeg gewoon dat je vriend of vriendin een ochtend, middag of avond vrij moet hebben en plan iets leuks en origineels waarmee je laat zien hoeveel je echt om hem of haar geeft! Vergeet tijdens jullie uitje overigens geen foto’s te maken. Herinneringen zijn voor altijd, maar foto’s zorgen ervoor dat je ze ook echt niet vergeet. Bovendien kun je die wellicht weer gebruiken voor een volgend (persoonlijk) cadeau.

Heb jij nog de gouden zesde tip?

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!