5x goed voor jezelf zorgen in de herfst

De herfst is weer aangebroken! Sommige mensen worden daar heel blij van, anderen worden er sneller somber van. Hoe dan ook krijgt je lichaam het wat zwaarder. Het kan daarom geen kwaad er extra aandacht aan te besteden. Ik heb vijf tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Smeren maar!

Met het gure weer kan je huid wel een beetje extra verzorging gebruiken. Snuffel rond in de winkel tot je de lekkerste bodylotion hebt gevonden (of gebruik die van je moeder of zus, wel even vragen! 😉) en smeer jezelf hier lekker mee in. Je voorkomt ermee dat je huid droog wordt, maar je geeft je lijf er ook een beetje extra liefde mee: je lichaam is het waard goed verzorgd te worden!

Tip 2: Voldoende zonlicht

Nu de dagen weer korter worden en het vaker grauw is buiten, is het goed om op te letten dat je voldoende zonlicht ‘binnenkrijgt’. Het licht overdag zorgt ervoor dat je lichaam onder andere vitamine D aanmaakt. Deze vitamine helpt je je happy te blijven voelen en ondersteunt je weerstand. Lekker naar buiten dus!

Tip 3: Rust

School, daarna huiswerk, catechisatie, sport, muziekles, … Je dagen vullen zich nu snel weer! Vergeet niet ook voldoende rust in te plannen. Een goeie nacht slapen, een uurtje theedrinken en kletsen met vriendinnen of een fijn boek lezen: zo laad je jezelf weer op om school weer aan te kunnen.

Tip 4: Beweging

Rust is belangrijk, maar het is net zo goed belangrijk om in beweging te blijven. Ook dát zorgt ervoor dat je je lekker in je vel blijft voelen. Probeer dus vast te houden aan je sportschoolroutine, maak een boswandeling als het droog is (of spring door de plassen 😉), of zet muziek aan in je kamer en dance like nobody’s watching! Je lichaam maakt dan endorfine aan, een soort geluksstofje. Die wil je hebben nu!

Tip 5: Lach!

Als je ’s morgens opstaat, lach dan even naar jezelf in de spiegel. Ook al voel je je nog niet wakker en ben je niet vrolijk, je hersenen vatten het toch op als een positief gebaar. Nog meer goede stofjes in je lijf dus! Lach met vriendinnen, plak een positieve (Bijbel)tekst op je kastdeur of kijk een comedy: allemaal manieren om je hersenen de good vibes af te laten geven.

Hoe zorg jij goed voor jezelf? Heb jij nog een goede tip?