5x makkelijk geld besparen

Heb je ook soms dat er aan het einde van je banksaldo nog een stukje maand over is? Tja, als dame zijn er vaak zoveel leuke dingen om je geld aan uit te geven. Een nieuwe make-up tool hier, een koffietje daar en natuurlijk wil je ook graag een mooi cadeau geven wanneer iemand van je vrienden jarig is. En zo gaat je zuurverdiende salaris of je zakgeld elke keer weer snel op. In deze blog daarom een paar handige manieren waarop je makkelijk wat geld kan besparen. Want wie het kleine niet eert…

  1. Punten sparen en zegeltjes plakken

Punten of zegeltjes sparen, echt spannend klinkt het niet, maar (digitale) spaarpunten kunnen nog best wel wat opleveren. Tegenwoordig heeft vrijwel elke grotere winkelketen een spaarprogramma of klantenprogramma. Ook veel koffiezaken hebben een spaarkaart, waarbij je na bijvoorbeeld 10x een drankje te hebben gekocht één drankje gratis kan krijgen. Gebruik hierbij natuurlijk wel je gezonde verstand en lees de kleine lettertjes van de voorwaarden: die winkels proberen met dit soort acties jou als klant te binden en ervoor te zorgen dat je uiteindelijk meer zal kopen. Gebruik deze acties dus vooral bij winkels waar je echt regelmatig komt, je niet extra hoeft te betalen voor de spaarpunten en waar spullen koopt die je ook echt nodig hebt. Zelf vind ik bijvoorbeeld onze Hollandse winkel met de rookworsten en tompouces hiervoor echt top: voor €1 krijg je een spaarpunt en met 25 punten krijg je al een gratis drankje.

Pas vergeten? Als je afrekent kan je de spaarpunten op de bon laten zetten en via de app op je pas zetten. Vraag dus ook vooral aan je ouders/vriendinnen/huisgenoten en de buurvrouw om je te helpen met sparen, dan hoef jij nooit meer voor je warme drankjes te betalen!

  1. Vraag geld terug bij vertraging met het OV

Weinig mensen weten dat je bij de NS geld terug kunt vragen wanneer je 30 minuten of meer vertraging hebt opgelopen. Zeker als je regelmatig lange afstanden reist zal je dit vast wel eens gebeuren, dus check dan even goed of je hier recht op hebt! Via MijnNS kan je zo het juiste formulier vinden en dan is het snel geregeld. Zelfs met een studenten-ov kan je een klein bedrag (iets minder dan €2.50) claimen! Yes, geld verdienen met je studenten-ov, het kan!

En ben je tussen de 12 t/m 18 jaar? Check dan de voordelige jongerenkaart van NS: https://www.ns.nl/uitgelicht/jongeren-dagkaart.html

  1. Kledingruil

Uitgekeken op de inhoud van je kast en zin in nieuwe kleren? Organiseer een kledingruil met vriendinnen. Zo refresh je makkelijk je garderobe met nieuwe items waar je weer plezier van kunt hebben en ben je ook nog een keer duurzaam bezig! Tip: kleding ruilen gaat het makkelijkste wanneer je ongeveer dezelfde maten en leeftijd hebt. Andersom kan je op een kledingruil waar jij een van de jongste bent misschien wel juist de meeste items mee naar huis nemen omdat de anderen er wat te oud voor zijn geworden. Neem dus (als het mag) ook zeker een kijkje bij een kledingruil van je oudere zus of nichtje ;)

  1. Eigen tasjes mee

Toch de stad in of gewoon naar de winkel voor boodschappen? Neem standaard je eigen ‘extra’ herbruikbare tasje (van bijvoorbeeld een festival) mee zodat je aan de kassa geen tasje hoeft te kopen. Natuurlijk ook weer lekker duurzaam :)

  1. Webshop kortingscodes

Veel grote kledingwinkels maar ook bouwmarkten geven op hun webshop de optie om je in te schrijven voor de nieuwsbrief, waarna je een code ontvangt voor bijvoorbeeld 10% korting. Hartstikke handig als je toch al zeker wist dat je iets wilde gaan kopen. Nu is die nieuwsbrief natuurlijk vooral bedoeld om je meer te laten kopen, dus meld je daar maar gelijk weer voor af na dat je die code hebt ontvangen.

Zo, met deze tips kun je hopelijk toch wat geld besparen. Nu nog bedenken waarvoor…

Wil je graag nog meer tips? Lees ook eens deze blog!

Waar wil jij graag geld op besparen? En waar wil je graag voor sparen?

Photo by Micheile Henderson on Unsplash