5x nieuwe hobby

Tegenwoordig doe ik op zaterdag meestal heerlijk burgerlijk mijn huishouden. Wasje draaien, boodschapjes doen, stofzuiger door het huis enzo. Maar ik kan me herinneren dat ik eerder op zaterdagen als ik door mijn huiswerk heen was (kuch, ik was wel een stuudje hoor) me nog wel eens kon vervelen. Ik las veel boeken, maar soms wilde ik gewoon iets anders doen. Herken je dat? Dan gaat daar vandaag verandering in komen! Ik heb 5 nieuwe hobby’s voor je bedacht!

#1 Naaien

Misschien heeft je moeder, tante of oma een oude naaimachine staan die je mag gebruiken. Als je het echt goed aan wilt pakken schrijf je je in voor een curus naaien, dat is wel het handigst. Vraag anders je oma of ze je de basisbeginselen van het naaien wil aanleren en ga daarna oefenen met het maken van je eigenlijk kledingstukken, kussenhoesjes of theedoeken voor je moeder. Wat jij wilt, bijna alles is zelf te maken.

#2 Bakken

Vraag je moeder of je de keuken even mag lenen, zoek een recept op wat je heerlijk lijkt en ga aan de slag! Boodschappen doen, uitzoeken welke ingrediënten je nodig hebt, je verdiepen in hoe je die taart nou het mooist kunt versieren… Jij blij én je familie blij, want iedereen wil meesnoepen!

#3 Scrapbooken

Als je creatief bent en graag met papier en schaar in de weer bent, is dit echt iets voor jou. Maak je eigen scrapbook om al je herinneringen in te bewaren. Scrapbooken doe je door een leeg (foto)album in te vullen met papier, washi-tape, stickers, etc. En natuurlijk met je mooiste foto’s en andere aandenkens die je wilt bewaren. Het verdrijft de tijd én je hebt iets moois om later doorheen te bladeren.

#4 Schrijven

Schrijven begint met lezen. Verdiep je in hoe je blogs of artikelen kunt schrijven, leer van de beste auteurs hoe je een boekopzet maakt, mijmer over hoe jouw eigen website eruit zou zien. En ga dan lekker aan de slag! Schrijf blogs of columns, een verhaal voor je jongere broertje of zusje, een gedicht of begin gewoon met een brief aan je bestie of boyfriend. Hier kun je heel wat uren mee vullen.

#5 Organiseren

Uhh, is dat een hobby? Ja hoor, wat mij betreft wel! Ik heb al aardig wat uurtjes versleten aan bedenken hoe ik mijn (kleding)kasten netter kon maken of hoe ik mijn studentenkamer zo georganiseerd mogelijk kon maken. Je hoeft niet direct de nieuwe Marie Kondo te worden, maar er is in jouw leven vast nog onontgonnen gebied waar je mee bezig bent. Organiseren is daarnaast heel breed: je kunt je materiële spullen organiseren, maar je kunt ook een kledingparty organiseren, je mental health organiseren, je stille tijd organiseren, … Gewoon, voor als je welk gebied dan ook in je leven wilt verbeteren!

Wat is jouw hobby?

Photo by DESIGNECOLOGIST on Unsplash