6 hoogtepunten die je moet ziet als je naar Barcelona gaat!

Afgelopen herfstvakantie ben ik met mijn moeder naar Barcelona geweest. Wat een prachtige stad! We zijn van hot naar her gevlogen, en voordat ik het wist was het al weer tijd om naar huis te gaan. Helaas hebben wij nog niet alles kunnen doen, maar we zijn in ieder geval langs alle hoogtepunten gekomen. Ik heb er voor jou 6 op een rijtje gezet. Mocht je ooit naar Barcelona gaan, dan weet je in ieder geval waar je sowieso langs moet!

1.      De Sagrada Familia

Deze had je waarschijnlijk zelf al kunnen raden. Maar is hij echt zo mooi? Jazeker! Deze (nog steeds) onafgebouwde kerk met verschillende stijlsoorten en prachtige ramen is echt een toeristentrekker. En terecht! Helaas zijn de rijen daardoor wel erg lang. Mocht je van te voren al weten dat je naar de Sagrada Familia gaat, zou ik je aanraden van te voren een kaartje te kopen.

2.      Kathedraal van Barcelona

Als ik eerlijk ben, vind ik de Kathedraal van Barcelona misschien nog wel mooier dan de Sagrada Familia! Mijn moeder en ik liepen er toevallig langs, en besloten toch maar naar binnen te gaan (het was toch gratis). Nou ben ik sowieso iemand die ontzettend houd van (kunst)geschiedenis, maar de binnenkant van deze kathedraal was echt waanzinnig mooi. Ik had echt een gevoel dat God heel dicht bij mij was. Het is zo bijzonder, omdat je weet dat in deze kerken al eeuwen geleden diensten werden gehouden en God werd aanbeden. Ik werd er even stil van!

Mocht je nou niet van (oude) kerken houden, daag ik je toch uit om de kathedraal eens binnen te lopen! Wie weet denk je er daarna toch anders over. Tipje: kijk ook in de omgang van de kerk! Daarbinnen zit een prachtige tuin met ganzen (ja, echt waar!) en palmbomen.

3.      Casa Mila

Dit is ook zo’n bezienswaardigheid waar we per toeval langsliepen. “Zullen dan we toch maar naar binnen gaan?” Het is goed dat we dat inderdaad toch maar gedaan hebben! Van buiten ziet Casa Mila er niet heel interessant uit, maar van binnen is het echt ingericht zoals het vroeger was (met meubels en huis accessoires). Zo zie je precies hoe de bewoners vroeger geleefd hebben. Het eerste gedeelte gaat vooral over de architectuur van het gebouw, wat ik persoonlijk een beetje saai vond. Daarna ga je echter naar de kamers zelf, wat ik wel heel interessant vond! Een kaartje is niet goedkoop, maar als je van geschiedenis houd is dit zeker een aanrader.

4.      Park Cittadella

Wil je even tot rust komen in de drukke wereldstad? Ga dan naar park Cittadella! Dit park ligt tegen de dierentuin van Barcelona aan, en heeft zowel palmbomen als oude gebouwen. Heerlijk om even door heen te wandelen of een broodje op te eten.

5.      De stranden en de oude haven

Bij lekker weer raad ik je zeker aan even een kijkje te nemen bij de kust! Je hebt daar mooie (en schone!) stranden waar je even kan afkoelen. Ik ben ’s avonds ook naar de oude haven geweest. Juist na zeven uur krijg je daar een leuke sfeer, doordat mensen nog veel rondlopen en er leuke (live) muziek afspeelt. Ook zeker leuk om daar uit eten te gaan! Je hebt aan de boulevard leuke tentjes die absoluut niet duur zijn

6.      De gotische wijk

Een wijk in Barcelona die je ook zeker niet moet vergeten, is de gotische wijk. Als je bij de kathedraal bent geweest, kom je er al automatisch in. De wijk heeft veel leuke, kleine straatjes en een heleboel leuke eettentjes! Eentje waar je zeker naar toe moet gaan is Tucco. Van de buitenkant ziet het er een beetje shabby uit, maar het eten is echt verrukkelijk en het personeel is onwijs vriendelijk. En niet te vergeten: het is heel goedkoop.

Dit is natuurlijk maar een klein deel van de vele hoogtepunten die er in Barcelona te vinden zijn. Dit zijn voor mij de bezienswaardigheden die er echt uitsprongen. Misschien heb jij nog wel aanvullingen of bezienswaardigheden die je in deze blog mist. Ik zou het leuk vinden als je dat in de reacties achterlaat!

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!