6 leuke dingen om met je moeder te doen

We hebben vast allemaal wel eens met onze moeder een dagje gewinkeld, of een taartje gegeten. En wat is dat gezellig en goed voor de band met je moeder, of pleegmoeder, oma, vul maar in… Maar wat als je nou geen zin hebt om te winkelen, maar wél iets heel leuks met je moeder wilt doen? Vandaag geef ik je een paar ideetjes om samen met jouw moeder te doen!

1. Staycation

Niets is gezelliger dan samen ergens een nachtje slapen, gewoon in eigen land! Mét lekkere bedden en een heel erg lekker, uitgebreid ontbijt. Duur? Dat valt wel mee… Zoek acties op Groupon, of op Vakantieveilingen. Nog een hele leuke tip is om het te boeken via de spoordeelwinkel van de NS, voor 49,- heb je dan je treinvervoer naar de stad, de overnachting in het hotel én een ontbijt!

2. MOVE!

Misschien houden jij en en je moeder wel allebei van lekker bewegen. Maak samen een grote wandeling (mét traktatie in een leuk cafeetje achteraf) of ga samen bijvoorbeeld eens naar een Zumbales! Lachen en zweten gegarandeerd, een proefles of cursus kun je bij heel veel dans- of sportscholen volgen.

3. Picknick

Een lekker broodje eten in de stad is gezellig, maar het samen klaarmaken is nog leuker. Ga in de zomer naar buiten, doe het in de winter gewoon met een groot kleed en kussens in de woonkamer. Koop verse broodjes, bak een brownie, snij vers fruit en zet een grote pot thee. Je vermaakt je zo de hele middag…

4. Cultuur snuiven

Als ik het woord ‘museum’ hoor, word ik niet persé gelijk enthousiast. Maar er zijn zóveel toffe dingen te bekijken! Persoonlijk houd ik bijvoorbeeld van fotografie, jij ook? Ga dan eens naar het fotografie museum in Amsterdam, of bezoek een andere tentoonstelling. Zoek iets dat bij jou en jouw moeder past, denk bijvoorbeeld aan het tassenmuseum.

5. Creatief

Trek je kasten open en gooi alle stiften, glitters, papiertjes en stickers op tafel. Pak beide een groot papier en zorg dat dit papier uit straalt hoe jij de ander ziet. Je kunt de andere natekenen, er een gedichtje over schrijven, haar beste eigenschappen opschrijven, de dingen waar ze van houdt op plakken. Kijk zo min mogelijk bij elkaar, en laat het pas als het klaar is aan elkaar zien!

6. Het zit ‘m in de kleine dingen

‘Iets met je moeder doen’ hoeft natuurlijk niet iets heel groots te zijn. Zoek kleine momentjes waar je eventjes gezellig wat met elkaar doet. Verwen je moeder en jezelf eens met een lekker ontbijtje en klets samen nog lekker na. Luister samen naar jullie favoriete liedje, kijk jullie favoriete programma samen terug. Geniet!

Wat vindt jij het allerleukste om met jouw moeder te doen? Vertel het hier beneden, zodat er nog meer ideetjes op deze blog verschijnen! Have fun.