6 makkelijke manieren om geld te sparen

De zomervakantie komt eraan! Je gaat misschien op reis of je hebt plannen gemaakt om andere dingen te gaan doen, en ja: wat extra geld komt vaak wel van pas in zo’n vakantie. Vandaag daarom zes manieren om op een makkelijke manier geld te besparen!

1. Spaar je contant geld

 Hoe vaak betalen we nou eigenlijk nog met contant geld? Ik zelf bijna nooit. Vaak heb ik wel een klein beetje contant geld in mijn portemonnee zitten, maar ik betaal praktisch altijd met mijn pinpas.

Idee: doe al het contant geld wat je in je portemonnee hebt zitten in een potje en doe het contante geld wat je in de komende tijd krijgt er meteen bij. Maak na (bijvoorbeeld) een jaar het potje eens open en kijk hoeveel geld je hebt opgespaard!

2. Neem zelf je eten mee

Ja, ik weet hoe verleidelijk het is om gezellig met wat vrienden ergens koffie te drinken of lunch te halen. Maar als je dit vaak doet kost het je vaak meer geld dan je denkt! Het is echt een stuk goedkoper om je eigen lunch mee te nemen en niet iets te halen. Maak dus thuis alvast zelf je lunch klaar en maak er echt iets lekkers van, zodat je ook niet in de verleiding komt om iets te halen.

3. Stel een grens voor je uitgaven

 Bedenk voor jezelf hoeveel geld je maximaal in de komende tijd per maand uit wilt geven. Stel een grens wat betreft je budget en spreek met jezelf af om daar niet overheen te gaan.

4. Ruim op

Ruim eens een keer je hele kledingkast uit en kijk wat er weg mag. Als je echt nog mooie kledingstukken hebt liggen die je niet meer draagt, kan je ze verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats of United Wardrobe (allebei websites waarop je onder andere je kleding kan verkopen). Zo verdien je een zakcentje bij!

5. Een klein bijbaantje

Als je echt graag wat extra geld wilt, is het handig om een klein bijbaantje te zoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oppassen in de buurt. Doe wat briefjes door de brievenbussen bij jou in de buurt waarin je jezelf voorstelt en jezelf als kinderoppas aanbiedt. Dit werkt vaak erg goed!

6. Ga zelf aan de slag

Wil je graag een beautymiddagje houden met vriendinnen? Ren dan niet meteen naar de winkel om van alles te halen, maar kijk eens hoe je zelf maskertjes en scrubs kunt maken. Of heb je zin in nieuwe kleding? Speur het internet af naar ideeën om je eigen, oude kleding op te pimpen.

Kortom: probeer zoveel mogelijk dingen die je normaal zou kopen, zelf te maken!

Ben jij goed in sparen? En heb jij nog goede tips?

Liefs Anniek

Heb je ons nieuwe zomerboek al gezien? Samen met Anne Sara hebben we een fantastisch boek gemaakt dat je wil hebben! Koop het nu in onze shop of krijg het gratis als je clublid bent! (Of je kiest voor onze toffe schoolagenda, dat wordt kiezen!)